Öncelikle belirteyim kendi çapımda bitcoin/altcoin ve benzeri teknolojiler hakkında yazılar yazıyorum ve bu konularda. Türkçe kaynak oluşumuna katkı sağlamaya çalışıyorum.
Bugün bitcoinlerin hangi şekillerde saklanabileceği ile ilgili bir makale yazdım. Daha doğrusu Türkçeleştirdim. Yazıyı aiağıda link olarak vereceğim ancak kısa bir özet geçeyim;
Bitcoinleri saklamanın bazı yolları şunlar:
- Orjinal bitcoin QT cüzdanı indirip orada tutmak
- Ecxhange siteleri üzerinde hesap açıp bu siteler üzerinde saklamak
- Coinbase isimli yüksek güvenlik sunan site üzerinde muhafaza etmek. Bu site bildiğimiz echangelerdeki güvenlik sisteminin çok üzerinde güvenlik sunuyor.
- Fiziksel bitcoin cüzdanı satın alıp bitcoinleri buna aktarmak. Örneğin KeepKey, Ledger Nano S, ve Trezor gibi USB bağlantılı cihazlar
- Mobil uygulamalr vasıtası ile mobil cihar üzerinde saklayabiliriz. Günlük alışverişterlde kullanmak için ideal.
- Son olarak Kağıt cüzdan oluşturup bu cüzdanda saklamak. Bu çok güvenli bir yöntem.
Tüm bu yöntemlerin artılarını, eksilerini, hangi durumlar için hangi cüzdanı kullanmanın daha uygun olacağını yazdım. Daha detaylı okumak isteyenler linkten devam edebilir. Yazı biraz uzunca fakat gayet bilgilendirici oldu.
Link:
http://kriptokoin.in/bitcoin-cuzdanlari-bitcoin-nasil-saklanir/Ayrıca değerli @anu, bir önceki yazıma yaptığın yoruma istinaden bu yazıyı hazırladım:)
İnceden bir KeepKey reklamı kokusu da almadım değil ama yine de tebrik ederim. Başlığı açan yazıyı yazanla aynıysa, teşekkürüm size. Üzerine uğraşılmış, emek verilmiş bir yazı sonuçta. Ledger Nano S ile ilgili de bir yazı yayınlayıp beni utandırmanızı beklerim. Bunun haricinde TR' deki diğer borsaları da tanıtmayı deneyebilirsiniz. Yazıda sadece Paribu' nun anlatılmış olması bir eksiklik gibi geldi bana. BTCTurk' de Papara avantajı var misal. Kazık gibi komisyon alıyor olsa da EFT saatleri dışında çokca iş gören bir güzellik bu. Blog yazmaya devam edecekseniz şayet bunlara değinen yazılar bekleriz sizden.