Bitcoin Forum
November 03, 2024, 03:17:52 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 28.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: EtherDelta’da işlem yapma klavuzu  (Read 834 times)
Cahit (OP)
Member
**

Activity: 68
Merit: 10

View Profile
October 23, 2017, 01:46:48 PM

Merhaba,

Ben de airdroplarla birlikte EtherDelta'da işlem yapmaya yeni başladım. Bu konuda çok soru geliyor.

Elimden geldiği kadar açık olarak anlatmaya çalıştım.Umarım yeni arkadaşlarımızın işine yarar. Bir yanlışlık görürseniz veya eklenmesi gereken bir kısım olduğuna gerek görüyorsanız
haber verin lütfen.

https://steemit.com/etherdelta/@cahit/etherdelta-da-islem-yapma-klavuzu
edora
Full Member

Activity: 314
Merit: 101

View Profile
October 23, 2017, 01:54:11 PM

teşekkürler. etherdeltadaki en büyük sıkıntı işlemlerin geç gerçekleşmesi.
Cahit (OP)
Member
**

View Profile
October 23, 2017, 02:02:23 PM

Geç derken,alım satım işlemlerinin onaylanma süresini mi kastediyorsunuz?
Rkc Trader
Member
**

Activity: 406
Merit: 11

View Profile WWW
October 23, 2017, 09:56:59 PM

Ethereumdaki son güncelleme sonrası daha hızlı olması beklenebilir, tabi normal borsalar gibi anlık olmaz.

ferhanaydin
Newbie
*

Activity: 45
Merit: 0

View Profile
October 24, 2017, 01:43:38 AM

Teşekkürler çok güzel olmuş. Bu Gas Price vs. çok bilinmiyor sıkıntı çekiyorduk. Etherdelta'nin aslında bi elden geçmesi bi toparlanması lazım bence.
tirbison
Full Member

Activity: 196
Merit: 104

🤖UBEX.COM 🤖

View Profile
October 24, 2017, 08:00:49 AM

Kardeş teşekkür ederiz. Bişey sorucam bu AirDrop lara katılıyorum arada gelen giden olmuyor. Ne yapmalı cüzdanda eth olması mı gerekir.

Cahit (OP)
Member
**

View Profile
October 24, 2017, 08:03:47 AM

Ethereumdaki son güncelleme sonrası daha hızlı olması beklenebilir, tabi normal borsalar gibi anlık olmaz.

Evet, dediğiniz gibi güncellemeden sonra işlemler 1 gwei işlem ücreti ile bile 2 dakikadan az bir sürede gerçekleşiyor. Hatta EtherDelta'nın kendiside sanki hızlandı. Web sitesi, güncelleme sıralarında kağnı hızında çalışıyordu.
Cahit (OP)
Member
**

View Profile
October 24, 2017, 08:11:17 AM

Kardeş teşekkür ederiz. Bişey sorucam bu AirDrop lara katılıyorum arada gelen giden olmuyor. Ne yapmalı cüzdanda eth olması mı gerekir.

Airdroplarla ilgili çok tecrübeli olmamamla birlikte,airdroplar için cüzdanda Ether olma şartı yoktur. Sadece alıp satarken cüzdanda Ether olmalı diyebilirim.
  Katıldığınız airdropların bir başlangıç süresi olur genelde, ekim 30,kasım 3 gibi başlayacağız derler. Ama bu adamların çoğu 3 kağıtçı veya meteliğe kurşun atan tipler. 5000 ila 6000 kişi katılsa bunlara airdroplardan token dağıtmak için gereken Gas ücreti olan 3-4 Etheri bulup airdropu dağıtamayacak adamlar. 
 Neyse bunlar başka konular, airdrop dağıtım tarihinin başlangıcından sonra 3-5 gün daha dağıtım işi sürebilir yani.
yenilmez86
Member
**

Activity: 1264
Merit: 43

View Profile
October 24, 2017, 08:53:14 AM

Teşekkürler, güzel bir rehber olmuş. Her türlü MEW'de bir miktar ETH bulunmalı anladığım kadarıyla.
Cahit (OP)
Member
**

View Profile
October 24, 2017, 12:07:40 PM

Teşekkürler, güzel bir rehber olmuş. Her türlü MEW'de bir miktar ETH bulunmalı anladığım kadarıyla.

Evet, EtherDelta'da alım yapmak isterseniz ve Etherlerinizi EtherDelta'ya aktardıktan sonrada MEW'de "Gas Price" yani transfer etmek için gereken ücreti ödemek için küçük bir miktar olmak zorunda. Transfer ücretini MEW ana hesaptan alıyorlar.
redsilentstorm
Member
**

Activity: 448

View Profile
October 25, 2017, 08:48:02 AM

işlem yapma mantığını kavradıktan sonra Etherdeltada işlem yapmak zor gelmiyor. Nihayetinde her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Ama asıl sorun yavaşlık ve sizin verdiğiniz emirlerin bir çeşit askıda kalması sorunu. Üstelik yapılmayan işlemlere bile zaman zaman fee alıyor. Aynı işlemi yapmadı almadı diye 1-2 defa basarsanız işlemi yapmıyo ama fee yi düşüyor.
Cahit (OP)
Member
**

View Profile
October 25, 2017, 09:39:45 AM

işlem yapma mantığını kavradıktan sonra Etherdeltada işlem yapmak zor gelmiyor. Nihayetinde her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Ama asıl sorun yavaşlık ve sizin verdiğiniz emirlerin bir çeşit askıda kalması sorunu. Üstelik yapılmayan işlemlere bile zaman zaman fee alıyor. Aynı işlemi yapmadı almadı diye 1-2 defa basarsanız işlemi yapmıyo ama fee yi düşüyor.

Evet bu tür istenmeyen durumlar var, Bir alım-satım emri girdiyseniz ve ok butonuna tıkladıysanız acele edip yeniden işlem yapmayın bir müddet bekleyin.
globaturcana
Full Member

Activity: 182
Merit: 100

“Decentralized Transportation Economy”

View Profile
October 26, 2017, 11:10:48 AM
Last edit: October 27, 2017, 06:44:37 PM by globaturcana

Teşekkürler yararlı bir makale olmuş. Benim bir sorum var etherdeltada satışa çıkardığım tokenler 1-2 gün sonra satış listesinden siliniyor. Sonra tekrar koymam gerekiyor neden olabilir acaba. Airdroplardan gelenlerin değerlenmesini beklemek yerine değerlendiğinde satsın diye biraz daha yüksek fiyatlardan satışa koyuyorum böyle bir sorunla karşılaştım.

btclife01
Sr. Member

Activity: 308
Merit: 253

View Profile
October 26, 2017, 12:44:55 PM

Teşekkürler yararlı bir makale olmuş. Benim bir sorum var etherdeltada sattışa çıkardığım tokenler 1-2 gün sonra satış listesinden siliniyor. Sonra tekrar koymam gerekiyor neden olabilir acaba. Airdroplardan gelenlerin değerlenmesini beklemek yerine değerlendiğinde satsın diye biraz daha yüksek fiyatlardan satışa koyuyorum böyle bir sorunla karşılaştım.

EtherDelta da emir girerken "Expires" yazan bir bölüm dikkatinizi çekmiştir. Oradaki değer default/ön tanımlı olarak 10.000(onbin) dir.

Bu 10.000 sayısı verdiğiniz emrin kaç block boyunca geçerli olduğunu söyler. Yani emir girdikten sonra ilk 10.000block içinde satış/alış gerçkeleşmez ise, emir iptal olur!

Buradaki değeri arttırıp azaltarak emirin ne kadar süre orada kalmasını istediğinizi belirleyebilirsiniz.

Örneğin şu anki block bulma süresi ortalama 14sn yani bu durumda Expires = 10.000 seçilmişse bu emir(yaklaşık olarak);

10.000x14/60/60 = 38.89 saat sonra otomatik iptal olur!
Cahit (OP)
Member
**

View Profile
October 26, 2017, 02:02:02 PM

Teşekkürler yararlı bir makale olmuş. Benim bir sorum var etherdeltada sattışa çıkardığım tokenler 1-2 gün sonra satış listesinden siliniyor. Sonra tekrar koymam gerekiyor neden olabilir acaba. Airdroplardan gelenlerin değerlenmesini beklemek yerine değerlendiğinde satsın diye biraz daha yüksek fiyatlardan satışa koyuyorum böyle bir sorunla karşılaştım.

EtherDelta da emir girerken "Expires" yazan bir bölüm dikkatinizi çekmiştir. Oradaki değer default/ön tanımlı olarak 10.000(onbin) dir.

Bu 10.000 sayısı verdiğiniz emrin kaç block boyunca geçerli olduğunu söyler. Yani emir girdikten sonra ilk 10.000block içinde satış/alış gerçkeleşmez ise, emir iptal olur!

Buradaki değeri arttırıp azaltarak emirin ne kadar süre orada kalmasını istediğinizi belirleyebilirsiniz.

Örneğin şu anki block bulma süresi ortalama 14sn yani bu durumda Expires = 10.000 seçilmişse bu emir(yaklaşık olarak);

btclife01, çok güzel örnekleyerek anlatmış,bende resimle desteklemek istedim.
Bu konuda token'ın veya ether'in alım-satım hacminin hızına göre bu expires alanına dikkat etmek lazım,yoksa Etherdelta bu iptallerde işlem ücreti kesiyor bildiğim kadarıyla. Yani satım emrini verdik,ve bunu zaten bu fiyattan birşekilde satmak istiyorum derseniz expires kısmının değerini yüksek yazmak lazım.İki gün sonra süre bitip yeniden aynı fiyattan satım emri vermeyle,ücretle vs ile bir daha uğraşmamış oluruz. Ama piyasada fiyatın yükseldiğini gördüğünüz zaman sakın sürenin bitmesini beklemeyin,iptal edip yeniden satım emri veya tersi durumda alım emri girmeyi unutmayın. Smiley

Cahit (OP)
Member
**

View Profile
October 26, 2017, 02:28:06 PM

Bu son gelen soru üzerine makaleye, " EtherDelta'da Alım-Satım Emri Verme" başlığı ekledim, ve gelen soruyu ve "btclife01" kardeşimizin Expires anlatımını yazıya ekledim, tabii bir mahzuru yoksa.
btclife01
Sr. Member

Activity: 308
Merit: 253

View Profile
October 26, 2017, 02:43:41 PM

...
Bu son gelen soru üzerine makaleye, " EtherDelta'da Alım-Satım Emri Verme" başlığı ekledim, ve gelen soruyu ve "btclife01" kardeşimizin Expires anlatımını yazıya ekledim, tabii bir mahzuru yoksa.

Benim açımdan sorun yok, isteyen herkes yazdığım herşeyi paylaşabilir/kullanabilir, fakat 2 kere eklemişsin.
Cahit (OP)
Member
**

View Profile
October 26, 2017, 03:08:49 PM

...

Benim açımdan sorun yok, isteyen herkes yazdığım herşeyi paylaşabilir/kullanabilir, fakat 2 kere eklemişsin.

Uyarı için teşekkürler,yazıyı düzelttim.
globaturcana
Full Member

Activity: 182
Merit: 100

“Decentralized Transportation Economy”

View Profile
October 27, 2017, 06:41:05 PM

Çok teşekkür ederim expires görmüştüm ama ne işe yaradığını bilmiyordum öğrenmiş oldum. Orayı biraz yükseltirim artık.

Arsen1976
Newbie
*

Activity: 1
Merit: 0

View Profile
October 27, 2017, 09:30:03 PM

Teşekkür ederim takipte olacağım.
Pages: [1] 2 »  All
  Print  

Jump to: