Bitcoin Forum
June 19, 2019, 09:58:08 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.0 [Torrent] (New!)
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: No block source available... several hours/days behind  (Read 15787 times)
rossigee
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0



View Profile
June 14, 2013, 02:22:16 AM
 #1

Hi guys,

My Bitcoin Wallet has been falling behind over the last day or so. The status bar message is:

'No block source available...'

It's now 27 hours behind. Can anyone help explain what ports/connections I should be checking to diagnose the problem?

FWIW, I was able to use a standard IRC client to connect to '#bitcoin', which I read was where the list of peers could be retrieved, but I saw no traffic there. Could that be related?

Also, wtf does it take to be able to post in the appropriate forums? Having to post everything in 'newbie' seems daft. Will these posts ever be moved the right forums? What am I supposed to do to be considered a 'legit' or non-newbie forum user?! Confused/frustrated.

Cheers,

--
Ross
1560938288
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1560938288

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1560938288
Reply with quote  #2

1560938288
Report to moderator
1560938288
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1560938288

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1560938288
Reply with quote  #2

1560938288
Report to moderator
1560938288
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1560938288

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1560938288
Reply with quote  #2

1560938288
Report to moderator
COINSWITCH
Trade 300+ coins
No Login
No KYC
Get $5 on 1st order
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Helpsyou
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
August 15, 2013, 03:49:42 AM
 #2

Just started and I was having the same problem as you, couldn't find the solution. I made this account to help any future bitcoin noobies having issues.

All you have to do is disable the proxy under settings -> options. It must be expired or something.

I also don't understand why noobs can post in forums where they'll actually be helped.
saffabit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
September 10, 2013, 11:56:38 AM
 #3

Hello fellow bitcoiners,

This is my problem also.

I updated to the most recent Bitcoin-qt wallet version: v0.8.4-beta and it gives the "No block source available"
I use the socks 5 proxy and I run the Vidalia bundle, for safety sake. I have disable this and it now connects but the blockchain is updating slower than ever before?

But this is not a good solution for me. I need my wallet TOR'd. It is not acceptable that we drop our guard to connect to the blockchain.

What should I do to get it working as before? Do I re-install the previous version?

Please help.
saffabit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6
Merit: 0


View Profile
September 11, 2013, 11:03:42 AM
 #4

Hello rossigee

After much worry and many different methods and solutions, I have found out how to solve my problem and it is working nicely.
Perhaps it helps you as well.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=291570.msg3121362#msg3121362

cheers!

saffabit
alexseitcha
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
June 11, 2014, 12:17:48 AM
 #5

Hi everyone... just so you know you're not imagining things...

I loaded Bitcoin core 64bit (win7) several days ago... it had to completely start from scratch and build the Blockchain data base.
(which is over 23 gigs)
I was specifically installing it to overlay with Masterchest Safecoin wallet
which requires txindex=1 argument
and RPC access.

Well anyway- the Bitcoin core completely loaded it took about three days to completely load over 400 weeks of transactions
Which it did so just fine. and once it was finished (a couple days ago)  I had the go ahead to overlay with masterchest.

BUT when the txindex argument is applied through a bitcoin.config file in root directory
the Bitcoin core MUST rebuild the entire transaction chain.
(I was already -sigh- prepared for this to happen...)

Well it started rebuilding a couple days ago and went through hundreds of weeks no problem....
right up until the last 27 hours...
rebooting has done nothing...
uninstalling and re-installing has done nothing...
installing WITHOUT the command argument has done nothing...
In fact I thought it was just ME... something was wrong with my connection.
WHen I searched online and found this thread with the EXACT IDENTICAL NUMBER OF HOURS BEHIND with NO BLOCK ACCESS...
I KNEW it wasn't ME and it is NOT MY CONFIG FILE.
so what's up!!?

Just thought you might want to take this into consideration since I had to rebuild the block twice!!! and only the last time did it HALT at 27 hours behind
with NO BLOCK ACCESS

junshong
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 192
Merit: 100

Hi!


View Profile
June 11, 2014, 06:45:43 AM
 #6

Try using the addnode command.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!