5700 - 5800 seviyesinden beri düşecek diye diye düşüremedi millet.
Biraz önce twitterda yazılanları okudum da artık 10 bini görür, ben daha da tahmin yapmıyorum diyenler artmış.
Whatsapp gruplarında da paylaşılmıştı, ne zamanki insanlar artık artışın devam edeceğine inanır, almaya başlar, o zaman ciddi bir düşüş tehlikesi başlar.
Ben şahsen 5000 altına inmediği sürece almamaya kararlıyım.
İlla ki bir olay olur, sıkıntı olur düşer.
Tabi uzunca bir süre beklemem gerekebilir ama yapacak birşey yok.
Geçen ay Çin olayları sırasında mesela bir ev parası 400 bin lira yatırsaydık, şu an alacağımız para 1 milyon civarı olacaktı
250 bin liralık audi a6 satsaydık, şu an 3.0 lt 2015 a8 alabiliyorduk
Kripto paralarda hobi olarak uğraşıyorum denemeyecek kadar ciddi miktarlar dönüyor. 1-2 ay içerisinde x2 hatta uygun yerden yakalayınca x2.5 yapmak çok çok çılgın bir şey. Üstelik en yüksek risk grubunda olan altlarla da değil, sadece btc alıp 1.5 ay sonra satarak.
Ama şu da var, geçmişe bakınca böyle yorum yapmak çok kolay oluyor. Fakat geçen ay gayet net hatırlıyorum, Çin olayları sırasında btc çılgın gibi düşerken her yerde btc bitti, geri çıkar mı bilemeyiz, aslında balon- gerçek değeri bin dolar, tüm dünyada yasaklanacak gibi onlarca haber dönüyordu. O dönem risk alıp ciddi bir para yatırmak gerçekten yürek istiyordu. Aynı zamanda exchange siteleri de sürekli hata veriyordu, işleme almıyordu, gayet net hatırlıyorum.
Ve 5.700 lerden beri her yerde satın daha fazla yükselmez deniliyor. Analizler aynı sonucu veriyor, istisnasız her yerde sat sat sat diye yazılıyordu. Tüm bunlara göğüs gerip ciddi miktarda parayı riske atıp bu kadar tutmak da ciddi tecrübe gerektiriyor. Sonuçta x1.5 da kardasın. x1.6, x1.7, x1.8.. . Sürekli kardasın ve bu bir yerden dönecek. Nereden döneceğini hiçbir güvenilir yöntem yokken nasıl bilebilirsin ki ?
Sonuç olarak, kazanan iyi kazanıyor bu kripto para işinde. Biz de tecrübe edinip, insanların tepkilerini önceden tahmin edebilmeye çalışmalıyız. Böylece belki en çok kazananlar kadar kazanamasak da, ciddi paralar kazanabiliriz.