Bitcoin Forum
August 14, 2018, 03:39:13 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: FATAL ERROR! electrum download  (Read 1382 times)
whaddyX1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
November 04, 2017, 01:55:35 PM
 #1

Hi, just new to all this and the recommendation was to used Electrum as a wallet.

After downloading, tried opening and message 'FATAL ERROR' appeared.

Error loading Python DLL 'C:\users\ASPIRE1\AppData\local\Temp\_MEl89402\python35.dll.
LoadLibrary: Invalid access to memory location.

This is probably an easy fix but I've tried reinstalling and other means but unable to get it running.

Is this a common occurrence or have I downloaded from a dodgy site (electrum.org)?

Any help would be really appreciated.
1534261153
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534261153

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534261153
Reply with quote  #2

1534261153
Report to moderator
1534261153
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534261153

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534261153
Reply with quote  #2

1534261153
Report to moderator
1534261153
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534261153

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534261153
Reply with quote  #2

1534261153
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1534261153
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534261153

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534261153
Reply with quote  #2

1534261153
Report to moderator
jackg
Copper Member
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1092
Merit: 1089


View Profile
November 04, 2017, 02:51:27 PM
 #2

Hi, just new to all this and the recommendation was to used Electrum as a wallet.

After downloading, tried opening and message 'FATAL ERROR' appeared.

Error loading Python DLL 'C:\users\ASPIRE1\AppData\local\Temp\_MEl89402\python35.dll.
LoadLibrary: Invalid access to memory location.

This is probably an easy fix but I've tried reinstalling and other means but unable to get it running.

Is this a common occurrence or have I downloaded from a dodgy site (electrum.org)?

Any help would be really appreciated.

No. This is happening to almost everyone trying to load electrum on Windows 7 or Windows 8.1.
If you really need electrum3 then use a live OS or dual boot.

Else, redownload/locate your old version of electrum 2.9.3 and use that until the bug is fixed (as I'm doing).

whaddyX1
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
November 04, 2017, 03:22:31 PM
 #3


running v2.9.3 now and working!

- Thanks!
TryNinja
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 728
Merit: 712

ChipMixer's Badge of Honor


View Profile
November 04, 2017, 03:24:40 PM
 #4

Can you try installing "Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015" and running Electrum 3.0 again?
It may be a solution for this issue, but I can't test it because I can't replicate the error.

[1] https://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=48145

mpufatzis
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 364
Merit: 118


.


View Profile WWW
November 04, 2017, 03:35:53 PM
 #5

I've tried it on WIN7 & WIN8.1 and it doesn't work.

Can you try installing "Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015" and running Electrum 3.0 again?
It may be a solution for this issue, but I can't test it because I can't replicate the error.

[1] https://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=48145

│  F Λ N C H Λ I N   by SportsCastr   │    A sports token that knows your favorite team
(    Private Sale OPEN on QRYPΓOS    )          ►   WHITEPAPER   ◄
[        TWITTER        FACEBOOK        REDDIT        ANN THREAD        TELEGRAM        INSTAGRAM        ]
Pierclaudio
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
November 06, 2017, 04:17:17 PM
 #6

Hi, just new to all this and the recommendation was to used Electrum as a wallet.

After downloading, tried opening and message 'FATAL ERROR' appeared.

Error loading Python DLL 'C:\users\ASPIRE1\AppData\local\Temp\_MEl89402\python35.dll.
LoadLibrary: Invalid access to memory location.

This is probably an easy fix but I've tried reinstalling and other means but unable to get it running.

Is this a common occurrence or have I downloaded from a dodgy site (electrum.org)?

Any help would be really appreciated.

the same error. v3.0.0 on win 8.1
jackg
Copper Member
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1092
Merit: 1089


View Profile
November 06, 2017, 04:39:06 PM
 #7

I've tried it on WIN7 & WIN8.1 and it doesn't work.

Can you try installing "Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015" and running Electrum 3.0 again?
It may be a solution for this issue, but I can't test it because I can't replicate the error.

[1] https://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=48145

Thanks for the update, did the installation happen correctly and complete without errors?
If it did, then we'll just have to wait for the next version of electrum.

CadChick
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
December 03, 2017, 12:35:23 AM
 #8

I see hackers are now using this opportunity to get newbies like me to download 2.9.3, and it steals their bitcoin out of their wallet.  Nice.  Warning to others:  Definitely time to buy a hardware wallet.
rolik2001
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 500


View Profile
December 20, 2017, 07:11:21 PM
 #9

Hi, just new to all this and the recommendation was to used Electrum as a wallet.

After downloading, tried opening and message 'FATAL ERROR' appeared.

Error loading Python DLL 'C:\users\ASPIRE1\AppData\local\Temp\_MEl89402\python35.dll.
LoadLibrary: Invalid access to memory location.

This is probably an easy fix but I've tried reinstalling and other means but unable to get it running.

Is this a common occurrence or have I downloaded from a dodgy site (electrum.org)?

Any help would be really appreciated.
I had this problem but i try new electrum 3.0.3 and this error disappeared
stamgolesh
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1
Merit: 0


View Profile
December 23, 2017, 05:41:33 PM
 #10

had the same problem
i have win wista...

1 - uninstall electron

2 - go here https://support.microsoft.com/en-us/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads
download and install - 32 or 64 bit

3 - restart

4 - re-install electron

worked for me,
hope that helps
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!