Şimdi ben mi yanlış anlıyorum bilmiyorum çoğunluk neye kayarsa onu takip edeceklermiş. Birkaç borsa da aynı açıklamayı yapmıştı çoğunluk neye kayarsa onu btc kabul edecekler. Yani diğeri çoğunluk olursa bizim elimizdeki btc ler ne olacak? Bu durum btc fiyatlarını nasıl etkiler?
Kafan karışmışa benziyor. Arkadaşlar açıklama yapmışlar zaten ama ben yine net olarak anlayabilmen için detaylı bir açıklama yapayım.
Şu An Orjinal Bitcoin = BTC olarak adlandıralım.
Geçici olarak şu andaki BTC'ye BT1 adını verecek olursak
Çatallanma Sonrası Oluşacak Zincire BT2 adını verecek olursak
ki bir çoğu borsa vs bu şekilde adlandırabilir..
Hangi zincir daha çok destek görürse yani hangi zinciri kullanan çok olursa o uzun zincir olacak ve Satoshi Nakamoto'nun söylemine göre en uzun zincir Bitcoin yani BTC olarak adlandırılacaktır.
Yani BT2 olursa yeni çatallanan zincir BTC olacak..
BT1 olursa orjinal olan zincir BTC olarak devam edecek. Diğeri altcoin olacak ve BT2X tarzında bir isim alabilir.
Peki senin cüzdanındaki bitcoinler ne olacak ?
Diyelim ki 0.5 BTC vardı cüzdanında..
Çatallanma sonrasında
0.5 BT1 ve 0.5 BT2 olacak..
diyelim ki BT1 en uzun zincir oldu ve BTC adını aldı.. Diğerine de BT2X adını verdiler..
Bu durumda senin cüzdanında
0.5 BTC ve 0.5 BT2X'in olur..
En uzun zincir diğeri olmuş olsaydı bu sefer ;
0.5 BTC ve 0.5 BT1X'in olurdu.. (BT1X veya BT2X kısaltmalarına takılma onları ben örnek olarak yazdım)
Fiyatların ne olabileceğini kestirmek güç ne olacağını şu an kimse kolay kolay tahmin edemez.. Eğer yüksek bir çoğunluk bir tarafı desteklerse ortalık çok karışmaz ve fiyatlar çok dalgalanmaz korkma.. Ama zincirler birbirine üstünlük sağlamada sorun yaşarsa %51 - %49 veya %53 - %47 gibi sonuçlar o zaman korkabilirsin çünkü fiyatların nerelere gideceği hiç belli olmaz