by rallier (OP)
Legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
|
|
November 10, 2017, 11:32:47 AM |
|
http://blokzincir.bilgem.tubitak.gov.tr/http://blokzincir.bilgem.tubitak.gov.tr/bclabs.htmlBİLGEM’de Blokzincir Kamu ve özel kurum/kuruluşların ihtiyaçlarına istinaden, blokzincir teknolojilerinin altyapısı, kurulumu, güvenlik ve mahremiyet analizi, iş modelleri, kitle fonlama yaklaşımları ve muhtelif teknik detayları üzerine Ar-Ge faaliyetlerini icra etmek üzere, BİLGEM UEKAE Matematiksel ve Hesaplamalı Bilimler Biriminin altında Blokzincir Araştırma Laboratuvarı (BCLabs) kurulmuştur. BİLGEM, kamu ve özel kurum/kuruluşlar ve akademisyenlerle işbirliği yaparak, güven merkezleri içeren yapılardaki güven merkezlerini dağıtarak daha verimli ve şeffaf yapıların kurulması için blokzincir tabanlı tasarım ve geliştirme çözümleri sunmaktadır. Bu kapsamda, finansal hareketler, tedarik zincirleri, nesnelerin internet (IOT), risk yönetimi ve sağlık hizmetlerine kadar her türlü elektronik işlemi basitleştirmek ve güvence altına almak için ağlar kurulmasına çalışılmaktadır. BİLGEM’in amacı, alanında en güçlü uzmanları bir araya getirerek işletmelerin blokzincir teknolojisini anlama ve kullanma becerilerini geliştirmektir. Bununla beraber, güvenlik ve mahremiyet analizi ve takip edilebilirlik gibi teknik çözümleri araştırmaktır. Yorumum: Ülkemiz adına sevindirici bir haber bizde Japonya USA gibi bu konuları ele alan ülkeler arasında bu sefer geride kalmadan umuyorum farklı projeler, hizmetler üretebiliriz.
|
signature not found.
|
|
|
TheSpark
|
|
November 10, 2017, 01:30:47 PM |
|
normal anlamda tabiki de başka bir ülkede sevindirici bir haber fakat ben bu yapılanların hep yalan dolan işler oldugunu düşünüyorum bu adamlar bence bu işi ciddiye bile almazlar.Tübitak ın zaten ne işe yaradıgını ve ülkemizde naptıgını hic anlamıs degilim o kadar boş bir mevki oldu ki o tübitak güvenilirligi de bence artık tartışılır durumda
|
|
|
|
Lethapudi
|
|
November 10, 2017, 02:15:16 PM |
|
Ortaya bir proje çikmasa bile bu alana ilgi duydugumuzu öğrenmek iyi.
|
|
|
|
barisbilgili
|
|
November 10, 2017, 03:25:56 PM |
|
Ülkem için çok güzel haber. Ülkemizin gençleri bu alana yönlendirilse güzel günlerin bizi beklediği aşikar.
|
|
|
|
hero1111
|
|
November 10, 2017, 03:40:27 PM |
|
Henüz geç kalınmamış bir alan ve bu alana yönelen insanların bana göre önü çok açık bunu sadece ülkemiz için düşünmemek lazım gelecekte tüm dünya bu sistemin üzerinde iş yapmaya başlayacak , gerçekten bu haber çok değerli umarım sağlam projelerin üretilmesine olanak sağlar.
|
|
|
|
TrolWolf
|
|
November 10, 2017, 04:12:33 PM |
|
Vay be tübitaktan bu tarz bir gelişme hiç beklemezdim destekledikleri projerin saçmalığından gelişmeye uygun projeri almamalarından ben artık bitti diye düşünüyordum demek ki umut hala var.
|
|
|
|
Monkey1
|
|
November 10, 2017, 04:21:49 PM |
|
Biz bir sınav yapıp sonuçlarını doğru düzgün okuyamıyoruz . Anca papaz eriğini imana getirebilirler veya dönen semazen işlerini yapabiliriz gibi geliyor artık.
|
|
|
|
NVogue
Member
Activity: 70
Merit: 10
"Akche, Türkiye'nin Dijital Parası"
|
|
November 10, 2017, 04:27:54 PM |
|
Her ne kadar geç kalınmış olsada bu tarz gelişmelerin hızlı büyüdükleriniz biliyoruz. BTC'nin başarılı olma sebeplerinden bir taneside bu pizza ile başlayan hikayenin geldiği noktada olmamız aslında hiç bir şeyi kaçırmadığımız gösteriyor. Global piyasada yer almak için mantığı bilmek öncelik arz ediyor. Kendi adıma çok mutlu oldum.
|
|
|
|
Cenkut
Newbie
Activity: 48
Merit: 0
|
|
November 10, 2017, 04:29:14 PM |
|
Güzel bir haber fakat bu projeyi yönetenlerin bu forumda olmaları gerekmiyor mu ? Yani kısaca bu arkadaşlar bu forumda yoksalar blok zinciri yada bitcoin nasıl anlamış olabilirler...
|
|
|
|
husdemba
Full Member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
|
|
November 10, 2017, 05:54:47 PM |
|
Çoğunuz gibi TÜBİTAK beni de şaşırttı ama ben içi boş bir girişim olduğunu düşünüyorum. Çocuklarda düşünen, sorgulayan beyin bırakmayıp da böyle projeler için yer ayırmak çok inandırıcı değil.
|
|
|
|
aleya yavuze
|
|
November 10, 2017, 06:12:45 PM |
|
Umarım Tubitak beni şaşırtır ve bu işe ciddi olarak el atar
|
|
|
|
designerusa
Legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
|
|
November 10, 2017, 06:13:19 PM |
|
Çoğunuz gibi TÜBİTAK beni de şaşırttı ama ben içi boş bir girişim olduğunu düşünüyorum. Çocuklarda düşünen, sorgulayan beyin bırakmayıp da böyle projeler için yer ayırmak çok inandırıcı değil.
İlk okuduğumda heycanlandım. Sonunda güzel ülkem diğer batılı ülkelerle aynı anda bir yeniliğe adım atıyor diye ama ne yazık ki size katılıyorum. İçinin boş tabela kurumu olmaktan öteye gideceğini sanmam. Bazı universitelerde bilgisayar muh. bölümü kriptoloji alt dallarında ki hocalar bile blockchain ve bitcoinden bi haberler..
|
|
|
|
Neverminds17
|
|
November 11, 2017, 03:06:23 AM |
|
Evet belki devletimizin durumu pek iyi olmayabilir fakat bu demek değildirki her kesim böyle olacak belki de içi boş tabela dediğiniz kurum iyi işler çıkartabilir, ben hala ülkeme inanıyorum.
|
|
|
|
ibrhmsyt
Newbie
Activity: 42
Merit: 0
|
|
November 11, 2017, 07:35:35 AM |
|
Güzel çalışma inşallah devamı gelir
|
|
|
|
Koioss
Member
Activity: 364
Merit: 10
|
|
November 11, 2017, 07:49:58 AM |
|
iyi bir gelişme arada umudumuzu kaybetsek de umutlandırıcı gelişmeler yaşanıyor umarım devamı gelir ve bu konuda geride kalmadan çağdaşlarla birlikle hareket edebiliriz.
|
|
|
|
DeepCoin
Legendary
Activity: 1036
Merit: 1001
|
|
November 11, 2017, 07:51:55 AM |
|
İlk okuduğumda heycanlandım. Sonunda güzel ülkem diğer batılı ülkelerle aynı anda bir yeniliğe adım atıyor diye ama ne yazık ki size katılıyorum. İçinin boş tabela kurumu olmaktan öteye gideceğini sanmam. Bazı universitelerde bilgisayar muh. bölümü kriptoloji alt dallarında ki hocalar bile blockchain ve bitcoinden bi haberler.. Genç nesili aşılamak lazım . Önyargılarımızı yıkacak ekip gençlikte .. Eski kafa mantığında ilerleyecekse zaten bir cacık olacağını sanmıyorum . Gelişen bir alan . Mecrası çok ve tüm Dünya ülkelerinin atılımları da başlayacak . Bir yerden başlamakta fayda var . İnşallah iyi işler çıkabilir düşüncesindeyim.
|
|
|
|
moontimeomg
Jr. Member
Activity: 33
Merit: 1
|
|
November 11, 2017, 08:15:31 AM |
|
Bundan sonrasini blockchain dunyasi dusunsun Dunya bizi kiskaniyordu, artik ortadan bolunurler. Yerli coin ve pesine de forklarini bekliyoruz heyecanla.
|
|
|
|
utkuy
Sr. Member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
|
|
November 11, 2017, 08:22:28 AM |
|
Bunu duyduğuma çocuklar gibi sevindim. Umuyorum ki bu başlangıç ülkemiz, insanımız için daha güzel bir geleceğin kapılarını aralar. Bu konudaki çalışmalara, araştırmalara mümkün olduğunca hız verilmesi gerekiyor. Gerekli insan gücü yetiştirilme çalışmaları da atlanmamalı. Hatta küçük yaşta çocuklara basit programlama dersleri ile hazırlıklar, ülke geleceği için kaçınılamaz ehemmiyettedir.
|
|
|
|
HokageNanadaime
|
|
November 11, 2017, 11:04:02 AM |
|
Vay be gercekten gercekmis haber Harbi harbi inanmayarak açtım linki görünce baya baya şaşırdım. Umarım doğru düzgün işi bilenler vardır laboratuvarda yoksa da insallah zamanla yerlerini alırlar. Göç yolda düzülür derler şimdi çok bişey değil gibi görünse de zamanla iyileşebilir yani.
|
|
|
|
bdivrik
|
|
November 11, 2017, 12:14:57 PM |
|
böyle merkezsiz projeler bizim ülkemizde kabul görmez. herkes bir diğerine torpil yapmak yaptırmak peşindeyken müdahale edilemeyen sistemleri yapan adamları terörist ilan ederler.
|
|
|
|
|