o konuyu ben açmıştım. Hatta ordakilerden birini alıp beğenemyip sattım şimdi X4 bakınıyorum. Yakında almış olurum.
Cihazların o günkü koşullara göre getirisini yazıp bunu her zaman belirtiyorum. Madencilik işine kredi ile girmeyin diye uyarıyorum. En kötü koşulları mutlaka düşünerek 12 ayda ROI olabileceğinizi unutmayın diyorum.
Ben sadece cihaz satmıyorum, aynı zamanda madencilik de yapıyorum. 3 depom var. Büyük bir fiyaskoya dönen A2000 cihazlar sonradan tekrar yüksek getiri vermeye başladı. 4 aydan kısa sürede zaten büyük ölçüde masrafları çıktı. Şuanki hesaplamaya göre de 5 ay sonra ROI olmuş olacak. Toplam 9 ay. Bence çok değil. mining denince bir ayda iki ayda çok yüksek getiriler beklememek gerekir. Tavuktan yumurta değil altın yumurta beklemek gibi bir şey olur bu.
ASIC cihazların getirisi bence hala güzel. Hiçbir işte koyduğunuz para kısa sürede çıkmıyor. Eğer zeki davranırsanız ASIC cihazlardan kısa sürede para çıakrmanız mümkündür. Baikal Cube cihazlar 3 ayda ROI oldu. Tabi o cihazlar A2000 ve X10 gibi yüksek güçte olmadığı için çok dikkat çekmemişti.
Vergileri düşük uygun fiyata cihaz bulabilirsen getirelim kardeşim çünkü madencilikte en önemli mesele alış fiyatı.
Cihazları 8 ayda amorti edecek şekilde getirebiliyorsak benimle iletişime geçer misin ? Mümkünse toptan getirelim.
Baikal cihazlar maksimum 12 ayda kendini amorti etmektedir.
Şuana kadar üretilen hiçbir Baikal madenci cihazı roi süresi olarak 12 ayı geçmedi.
Mini miner: 4 ay ROI oldu
Cube miner: 3 ay ROI oldu.
A2000 Giant+ miner: 3 ay geçti (+ 6 ay daha geçince ROI)
X10 miner: 2 aylık süreyi ROI olarak tahmin ediyorum.
Giant+ A2000 modelinde bu kadar uzun ROI olmasının nedeni rakip firmaların X11 miner çıkartmasıdır.
Büyük ölçüde baltalamış olmasına rağmen şuanda Quark, X13 ve X14 de çok güzel getiri bırakmaktadır.
Bitmain Antminer D3 lerde olduğu gibi asla zarar yazmaz.
Multi alogirtma cihazları bu yüzden seviyorum.