Bitcoin Forum
June 04, 2024, 01:13:50 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: Madenciliğin durma eşiği söz konusu mu?  (Read 1342 times)
ethereumcu
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 434
Merit: 111


Hydax Global Bounty Program


View Profile
December 14, 2017, 10:49:03 PM
 #21

her 4 yılda bir ödül sistemi yarılanıyor, ilk çıktığında 50 btc ödül vardı, sonra bu 25 btc oldu, sonrasında 12.5 btc oldu (şu an)   2-3 yıl sonra bu ödül gene yarılanarak 6.25 btc olacak, hiç bitmeyecek yani.

HYDAX EXCHANGE BOUNTY ANN
A Secure, Efficient, Simple Cryptocurrency Exchange
Exchange Futures & Options IEO APP Community
xxbtcxxx
Member
**
Offline Offline

Activity: 322
Merit: 11


View Profile
December 15, 2017, 08:11:42 AM
 #22

100 150 yıl daha gider en az tabi. İnsanlar btcyi tanidikca talep artacaktir. Bununla madencilikte artacak ama kolay kolay bitmeyecektir. Sonuçta bir dağı delip maden çıkarmıyorsun bir sınır yok ortada.
Boinkit
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 386
Merit: 178


View Profile
December 17, 2017, 07:42:27 AM
 #23

Öyle bir şey olamaz çünkü dünyanın illaki bir yerinde madencilik yapacak kişiler ortaya çıkacaktır, Bitcoin olmuş 20 bin lira madenciler takır takır para basıyor ve köşeyi dönmüş durumdalar. Eğer zorluk artarsa Bitcoin'in fiyatı da artar, Bitcoin'in fiyatı artarsa zorlukta artar. Bu iki güç birbirini hep dengeler.
ziya1453
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 1358
Merit: 193



View Profile
December 17, 2017, 09:29:57 AM
 #24

bu işi meşur av avcı grafiği gibi düşünün. fiyat düşüp madenci sayısı azaldıkça bir noktada kalan madenciler iş karlı hale gelecektir. bu işi btc için söylüyorum tabi her gün yeni yeni türeyen coinler için değil.
SerMeric
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 307
Merit: 100



View Profile
December 17, 2017, 09:59:42 AM
 #25

madencilik devam eder ancak zorluk arttıkça elektriğin pahalı olduğu ülkelerden, ucuz olan ülkelere doğru kayma başlar, elektriği ucuz olan ülkede üretim yapılacak, muhtemelen off-shore ülkeleri aynı zamanda kripto para madencileri cenneti olacak.
bitcoincitr
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 251


View Profile
December 17, 2017, 10:05:00 AM
 #26

Hayır, Çin'liler bundan iki yıl öncesine kadar günlük 2 dolara çalışıyordu inanın Çin'de madencilik hiçbir zaman bitmez.. Dünya'da günlük 2 dolara ihtiyacı olan birçok ülke var ayrıca madencilik hiçbir zaman o kadar kârsız konuma düşmez, düşerse fiyat artar, fiyat zorluğu dengeler.
Crypto-Age
Member
**
Offline Offline

Activity: 129
Merit: 15


View Profile
December 17, 2017, 07:08:33 PM
 #27

Sorunuza bir cevap niteliğinde..
Okumakta faide var.

http://enerjienstitusu.com/2017/12/13/citigroup-4-yil-sonra-bitcoin-ureten-sistem-cokebilir/


Citigroup: “4 yıl sonra Bitcoin üreten sistem çökebilir”
Cem Şimşek -


Bitcoin üretilmesi için gerekli olan yüksek miktarda elektrik enerjisi nedeniyle dijital para biriminin yakın gelecekte cazibesini kaybedeceği belirtiliyor. Citigroup tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2022’de sistemin ihtiyaç duyacağı elektrik miktarı, Japonya’nın tükettiği enerji miktarı olan 1100 terawatt/saate çıkacak. Yani 4 yıl sonra Bitcoin üreten sistem çökme tehdidi ile karşı karşı kalacak.

Bitcoin çılgınlığı önü alınamaz bir şekilde yükselirken, bu dijital para birimine ne kadar güvenilebileceği hatta bir para birimi olarak sayılıp sayılamacağı da yoğun şekilde tartışılıyor. Uzmanlar Bitcoin’i para biriminden daha çok bir spekülasyon objesi olarak görüyor. Bitcoin hakkında kamuoyunun dikkatinden kaçan bir başka gerçek de bu sanal parayı üretmek için kullanılan yüksek miktarlardaki elektrik enerjisi. Bu, Bitcoin’in orta vadede karlı bir “ürün” olmasının önündeki en büyük engel. Bitcoin üreticilerinin çoğunun merkezi Çin’de. Çinli Bitcoin üreticileri, ürünün yazılımında gerekli olan değişikliklerin yapılmasını engelliyor. Bunlar Bitcoin’in sonunu getirebilecek tehlikeler.

Bitcoin sisteminin tamamen çökebileceğine dair en şiddetli uyarı Citigroup tarafından yapılan bir araştırmayla açıklandı. Bu zamana kadar pek dikkate alınmayan bu araştırmaya göre, en geç 2022 yılında bütün sistem çökme tehdidi ile karşı karşıya kalacak. Bitcoin üretebilmek için üretimde kullanılan bilgisayarların bir denklem çözmesi gerekiyor. Bu denklemi çözebilenler ödül olarak Bitcoin elde ediyor. Ancak bu denklemler gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Bu da bilgisayarların daha çok hesap yapması, daha çok elektrik enerjisi kullanması anlamına geliyor. Bitcoin üretimi için sadece Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 30 daha fazla elektrik enerjisi kullanıldı.

Bitcoin’i hesaplayan ağ sistemi bir devlet olsaydı Sırbistan’ın kullandığı elektrik kadar enerjiye ihtiyaç duyardı. Daha önce zevk için çözülen Bitcoin denklemleri artık tamamen ekonomik amaçla çözülüyor. Hesaplama merkezlerinin çoğunun Çin’de olmasının nedeni de elektrik enerjisinin bu ülkede diğer ülkelere göre hesaplı olması. Citigroup araştırmasının analisti Christopher Chapman enerji fiyatlarının karşılanabilmesi için Bitcoin’in fiyatının 2022 yılında 300 bin ile 1.5 milyon dolar arasında olması gerektiğini söylüyor. Aksi taktirde Bitcoin üretimi için yapılan enerji tüketimi ile kar elde etmek mümkün olmayacak. Chapman’a göre bu da Bitcoin’i sonu anlamına geliyor.

Chapman, Bitcoin fiyatının 2022 yılında sözü edilen miktarlara ulaşsa bile ortaya başka problemlerin çıkacağını söylüyor. Buna göre devletler enerji ihtiyacını karşılayabilmek için Bitcoin denklemlere müdahale etmek zorunda kalacak. Ancak ihtiyaç duyulan enerji Japonya’nın tükettiği enerji miktarı olan 1100 terawatt/saate çıkacak. Bitcoin ağı şu an 32 Terawatt saat enerjiye ihtiyaç duyuyor. Bitcoin hakkında sadece Çin değil, Almanya da endişe duyuyor. Çin para birimi Renminbi ile Bitcoin ticareti yasaklandı. Alman finans kontrol kurumu Bafin ve Federal Merkez Bankası Bitcoin’in spekülatif bir yatırım olduğu konusunda sürekli uyarılarda bulunuyor. Avrupa Merkez Bankası’nın da bu yönde uyarıları var. İngiltere Merkez Bankası da Bitcoin’in para yıkama işlemlerinde kullanılmasını engelleyecek yasalar çıkarılmasını istiyor.

Bitcoin’in anonim olması kriminallerin işine yarıyor. Alman lojistik devi DHL Bitcoin para birimi ile ödenmek üzere 10 milyon euroluk bir mebla ile tehdit edilmişti. Uzmanlar Bitcoin ile finanse edilen bir terör saldırısı olması durumunda Bitcoin’in tamamen yasaklanabileceğini belirtiyor. Bitcoin ağının tamamen ortadan kaldırılması mümkün değil. Bitcoin ağı binlerce hesaplama merkezi ve milyonlarca bilgisayardan oluşuyor. Anacak euro, dolar, yen ve won üzerinden alınıp satılmasının yasaklanması durumunda halkın gözünde cazibesini kaybedeceği tahmin ediliyor.
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!