Ben de seninle aynı kafadayım. 2-3 sene sonra çoğunun değerleneceğine inandığım için, alıyım soğuk cüzdan olarak saklıyım, 2-3 sene sonra duruma göre bakarız modundayım. En güvenli yöntemin internete bağlı olmayan bilgisayar olduğu doğrudur ancak bu yöntem tam olarak senin anladığın şekilde işlemiyor. Yani bilgisayarımın internetini kapatayım, cüzdan oluşturayım, sonra tekrar internete bağlanayım şeklinde değildir. Eğer bilgisayarında virüs varsa, tekrar internete bağlandığında bilgilerin çalınacaktır. Burada anlatılmak istenen yöntem, gözden çıkartılmış ve birdaha internete bağlanmayacak olan bir bilgisayardır. Mouse hareket ettirip key oluşturabildiğin veya ETH için myetherwallet.com gibi siteleri farklı kaydet diyip bilgisayarında offline olarak açabilirsin. Ancak yine de bu sitelerin rastgelelik kavramının güvenilirliğini araştırmak biraz da sana kalmış. Şu anda en çok tavsiye edilen programlardan bir tanesi de Electrum'dur. Soğuk cüzdan olarak bitocin saklamak istersen bunu da internette araştırabilirsin. Eğer internete hiç bağlı olmayan bir bilgisayarın yoksa ve bilgisayarının güvenliğinden şüpheliysen bilgisayarına format atıp kafam rahat olsun diyebilir veya sanal bilgisayar kurma yöntemini de tercih edebilirsin. Bu Electrum programını veya mouse hareketi ile cüzdan oluşturduğun siteyi sanal bilgisayarda kurup, sanal bilgisayarın internetini kesip, cüzdan oluştur. Private key'ini bir kağıda yaz ve sanal bilgisayarını temiz bir şekilde sil. Yanlış yazımı önleme adına, kağıda private key'ini en az 2 defa yazmayı unutma.Hatta ve hatta mümkünse aynı kağıttan birden fazla oluştur ve farklı yerlerde saklamaya çalış. Biraz uzun oldu ama umarım bir başkasına da yardımcı olur.
İlgin ve cevabın için teşekkürler... Ben kendi kafamdan bir kağıda bu rakamlardan yazsam, bu benim cüzdan keyim desem ne olur? Bu keyin kullanımda olup olmadığına da blockchain.info'dan baksam olmaz mı? Al sana en kral soğuk cüzdan