Bitcoin Forum
December 13, 2017, 03:56:38 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: WİN 8 ASRock H110 Pro BTC+  (Read 415 times)
yankizulu
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile
November 14, 2017, 10:38:13 PM
 #1

      ASRock H110 Pro BTC+  Ana kartım var windows 8 ile 13 adet ekran kartı  (gtx 1070) çalıştırıla biliniyormuş diye duydum. Fakat nette böyle bir şey bulamadım ve bilenlere sormak istedim.
1513137398
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513137398

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513137398
Reply with quote  #2

1513137398
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513137398
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513137398

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513137398
Reply with quote  #2

1513137398
Report to moderator
1513137398
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513137398

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513137398
Reply with quote  #2

1513137398
Report to moderator
yankizulu
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile
November 15, 2017, 09:39:25 PM
 #2

Demek ki böyle bi şey yok beni keklemişler
HartmaniA
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 597


BELUGA PAY. Complete Mobile Point of Sale System


View Profile
November 16, 2017, 12:53:08 PM
 #3

13 ekran kartı linux çalıştırıyor diye biliyorum. Windowsun çalıştırdığını duymadım. Ben de bakarım eğer varsa yardımcı olmaya çalışırım

ayeaye87
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42

INS Ecosystem


View Profile WWW
November 16, 2017, 03:57:31 PM
 #4

13 Ekran kartını Linux de veya 7 Amd 6 Nvidia Windows. Maks 8 Amd kart çalışıyor Windows da.

yankizulu
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile
November 16, 2017, 05:12:35 PM
 #5

  Cevaplar için teşekkürler.
koinli
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
November 16, 2017, 08:13:43 PM
 #6

6-7 gpu ve üstüne zaten linux a geçiş yapın hocam, 4-5 kartta windows da stabil fakat kart sayısı artınca stabilliği bozuluyor.

OAX - REAL WORLD APPLICATION OF DECENTRALIZED EXCHANGES - V1
■  Hold your own keys - Liquidity Aggregation - Open and Transparent  ■
■ ■ WebsiteTeamWPTWPProject DeckANNBounty ANN ■ ■
Kuzan
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
November 16, 2017, 08:25:38 PM
 #7

Windows da 8 kart sınırı vardı fakat gelen bir güncelleme ile kaldırıldı diye biliyorum. Eğer gerekli ekipmana sahipseniz tüm kartları bağlayarak deneme yapabilirsiniz sorun yaşadığınız taktirde ubuntu veya ethos tarzı bir sisteme dönebilirsiniz geçmiş konularda ethos linki vardı para vermenize de gerek yok. Ubuntu kullanacaksanız ki benim kullanmama sebebim OC olayı manuel olarak yapılıyor ve çok karmaşık diye biliyorum açıkçası uğraşmak istemediğimden pekte kurcalamadım ama windows desteklemezse nvidia kartlara windows ortamında rom atıp hazır bir şekilde ubuntu da çalıştırabilirsiniz internette bu konuda bolca kaynak mevcut.

Edit: Win8 kullanma sebenizi anlayamadım Win10 da daha stabil bir çalışma yakalayabilirsiniz.

cellobello
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 35


View Profile
November 17, 2017, 07:32:04 AM
 #8

Diyelim ki biz buna 13 ekran kartı taktık. Güç kaynağı kaç watt olması gerekiyor?
Kuzan
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
November 17, 2017, 08:34:22 AM
 #9

Diyelim ki biz buna 13 ekran kartı taktık. Güç kaynağı kaç watt olması gerekiyor?

Nvidia kartlar ortalama 100w harcar sistem+7tane kartını 1000-1200w güç kaynağı ile beslersin kalan 6 kartını da add2psu kullanarak 750-1000w psu ile beslersin. Yazdığım ilk değerler seni kurtaracak olanlar ikinci değerler ise daha güvenli olanları psu da boşluk bırakman iyidir. Ama her halükarda ilk yazdıklarımla sistemini çalıştırırsın.

Edit: @ekiller isimli kullanıcının kendi üretimi güç kaynaklarını sattığını görmüştüm ondan 1800-2000 w civarı bir güç kaynağı alırsan hem daha ekonomik hemde daha güvenli olur.

koinli
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
November 19, 2017, 08:51:05 PM
 #10

Diyelim ki biz buna 13 ekran kartı taktık. Güç kaynağı kaç watt olması gerekiyor?

çoklu güç kaynağı takabiliyorsunuz hocam, yani illa 1 psu olacak diye bir şey yok. en kötü add2psu kullanırsınız o şekilde çözersiniz.

OAX - REAL WORLD APPLICATION OF DECENTRALIZED EXCHANGES - V1
■  Hold your own keys - Liquidity Aggregation - Open and Transparent  ■
■ ■ WebsiteTeamWPTWPProject DeckANNBounty ANN ■ ■
gumusi
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
November 19, 2017, 11:34:07 PM
 #11

Hocam o kadar çok kart bağlasanız bile h110 larda şu problem oluyor, bütün pci e 1x ler dip dibe olduğu için;

1, uzun vadede anakartta kısa devre problemi, ( kimisin de olur kimisinde olmaz boardın fabrikadan çıktığı kaliteye bağlı )

2  riserların kafasını pcie soketlerine takınca usblerin kıç kısımları diğer riserın sokete giren kafa kısımlarına çok yakın oluyor ( bu istenmeyen bir şey, anlık temaslar olabiliyor, temiz yalıtım için, 1 liraya satılan izole bantlarla, riser-usb kafalarını 1-2 tur sarın, dua edeceksiniz )

ysakay
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 210



View Profile
November 21, 2017, 12:50:40 PM
 #12

13 kartlı tek rig yapmaktansa 2 ayrı 6 lı rig yapmak bence daha mantıklı ve ekonomik olur. Yinede siz bilirsiniz. Ek olarak bahsettiğiniz anakartlar malesef fiyatı oranında kaliteli bir ürün değil.

The Rose Rain
Member
**
Offline Offline

Activity: 77


View Profile
November 22, 2017, 12:28:39 AM
 #13

13 kartlı tek rig yapmaktansa 2 ayrı 6 lı rig yapmak bence daha mantıklı ve ekonomik olur. Yinede siz bilirsiniz. Ek olarak bahsettiğiniz anakartlar malesef fiyatı oranında kaliteli bir ürün değil.


neden ekonomik, 2 işlemci + 4 tane ram   2 tane hdd(SSD) (2 anakartlı sistem)

1 işlemci 2 tane ram 1 tane hdd(SSD) 1 anakartlı sistem

görüyoruz ki fark ortadadır.

OAX - MARKET INTEGRATION PLATFORM - ANN - BOUNTY ANN
Kuzan
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
November 22, 2017, 05:22:54 AM
 #14

Hocam merak ettiğim için soruyorum neden bir sisteme iki ram yazdınız? Bu anakart ddr4 2 gb ram bulamazsınız 8gb mi diyorsun yani toplamda? Eğer öyleyse neden 8 ne gerek var.

seje
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 252


Birgün...


View Profile
November 28, 2017, 05:37:48 AM
 #15

13 kartlı tek rig yapmaktansa 2 ayrı 6 lı rig yapmak bence daha mantıklı ve ekonomik olur. Yinede siz bilirsiniz. Ek olarak bahsettiğiniz anakartlar malesef fiyatı oranında kaliteli bir ürün değil.


neden ekonomik, 2 işlemci + 4 tane ram   2 tane hdd(SSD) (2 anakartlı sistem)

1 işlemci 2 tane ram 1 tane hdd(SSD) 1 anakartlı sistem

görüyoruz ki fark ortadadır.

Ekonomik deilde sahsen benim düşüncem bir problem olduğunda 13 kartın birden kazımının duracağı yönünde yani 13 kartlı bir sistem asla kapanma donma herhangibir problem cıkarmamalı ki kazançlı olsun…  yoksa şu veya bu sebepden dolayı bir kapandi mı kazım da ciddi bir duraksama olacaktir  bu da benim isime gelen birsey deil.. Lakin iki ayri rig oldugunda biri durdugunda ikincisi calisiyor olacagindan 13 karti tek anakarta baglamak en azindan bu işi farm seviyesinde yapmayanlar icin daha mantikli gibi…

koinli
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
November 28, 2017, 07:02:52 AM
 #16

bozulma riski daha fazla ben gereksiz buluyorum, h110 pro. onun yerine tb250 ler daha iyi, hem stabil hem genişler. tabi fiyat önemli burada seçim yaparken.

tüm bunlar yerine 2 tane 6 lı 8 li anakart alınabilir.

OAX - REAL WORLD APPLICATION OF DECENTRALIZED EXCHANGES - V1
■  Hold your own keys - Liquidity Aggregation - Open and Transparent  ■
■ ■ WebsiteTeamWPTWPProject DeckANNBounty ANN ■ ■
nartanesi
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
November 28, 2017, 07:32:37 PM
 #17

aklıma gelmişken şu kartı sipariş ettim nanacatalogdan müğbaret bir yollayamadılar dikkat edin arayıp ürün durumunu öğren ona göre sipariş verin
ayeaye87
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42

INS Ecosystem


View Profile WWW
November 28, 2017, 08:43:52 PM
 #18

aklıma gelmişken şu kartı sipariş ettim nanacatalogdan müğbaret bir yollayamadılar dikkat edin arayıp ürün durumunu öğren ona göre sipariş verin

Nanokalog ucuz ama biraz ağırlar. sipariş verirken eğer uçak simgesi var ise bir yada iki haftada elinizde oluyor. Eğer kargo arabasını görürseniz bir iki günde gönderim yapıyorlar genel de.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!