2FA, yukarıda bahsedildiği gibi 2 Aşamalı Doğrulama'nın kısaltmasıdır.
Bunu kullanırken yedek kodları bir yere yazmalısınız. Aksi taktirde hesabınıza erişimi kaybedebilirsiniz veya gereksiz formları doldurup, onun incelenmesini beklemeniz gerekebilir.
Google Authenticator iyi bir program 2FA için. Size taratmanız için gösterdiği keylerin ekran görüntüsünü alıp pc nizde gizli bir şekilde saklarsanız daha sonra telefonunuz calısanda yeni bir cihazdan oradan tarayarak direk kullanabilirsiniz. Suan da Google Authenticator un direk bir backup sistemi yok. Ancak sitelerin size verdidği kurtarma keyini ya kullanıyorsunuz yada benim dediğim gibi yaparsanız sıkıntı yasamazsınız.
google authenticator üzerinde kaydettiğiniz hesapların anahtarını geri alamıyorsunuz. authy çoklu cihaz desteği ve anahtar yedekleme özellikleri ile google authenticator dan bi kaç adım önde gidiyor. tercih edilebilir.
Authy ne kadar yedek tutsa ve güvenliyim desede benim anlattığım şekilde google ı kullanmak güvenlik adına daha iyi. Authy keyleri saklayış şekliyle hacklenmeyeceğini söylese de araya böyle bir firmayı koymak yada authy de hesabın numara üzerinden kullanılması sıkıntılı.