Ok deci dupa cum spune titlul sunt incepator in crypto.
Mi-am cumparat niste etherum si am o intrebare.
De cand l-am cumparat a crescut un pic valoarea si am facut niste banuti de pe el.
Problema este urmatoarea. Habar nu am cum sa i convertesc in bani reali si sa i transfer intr-un cont bancar ?
Adica am nevoie de o explicatie ... pas cu pas ... mura in gura cum se zice
am un portofel electronic pe blockchain.info
Ok mersi
Nu am ethereum, ceva mi-a displacut intotdeauna la acea moneda, dar majoritatea ideilor sunt cam universale.
Cum ai niste ethereum in wallet, voi considera ca stii cum sa transferi Ethereum.
In Romania stiu de 3 variante.
Localbitcoins. I-am evitat, ca am auzit pe vremuri povesti horror cu conturi bancare blocate ca s-au transferat bani din surse dubioase.
CoinFlux. Nu am avut ocazia, dar din ce am vazut, s-ar putea sa fie o varianta mai directa, ca se ocupa si direct cu Ethereum.
btcXchange. Serviciile lor le-am folosit cu succes de cateva ori. Dar aici se poate tranzactiona doar Bitcoin din cate stiu.
Deci reteta ar fi: transferi ETH la un exchange cunoscut (Poloniex, Cryptopia, sau altele... alegerea iti apartine). Schimbi in Bitcoin (poti alege pretul oferit de cumparatori sau alegi alt pret si astepti o zi cu soare ca cineva sa accepte pretul tau), transferi Bitcoinii la btcXchange si aici schimbi in RON (din nou, accepti un pret sau alegi ce crezi tu). Dupa ce s-a facut schimbul ti se pot transfera banii in cont.
FYI: * btcXchange sau alte case de schimb s-ar putea sa iti ceara documente de verificare a identitatii la retragerea de bani sau monede
* sa folosesti 2FA pentru siguranta banilor tai