Bankalar la bir problem yaşanınca kapanır ve bir süre sonra açılır, ayını zaman da herkese her kuruşuna kadar para geri yatırılıyor.
Ama her zaman bu kadar temiz bir firma olmayabilir , o yüzden hazır olmalıyiz .
O yüzden Donanım cüzdanı kullanıyorsunuz, bunların bir kaç modelleri var. Basit anlatırsak bilgisayar da ki telefonunuzda ki veya bitcoin borsa da ki bitcoini bunun içinde yüklüyorsunuz, öylece bilgisayar dan internet ten borsa dan bağlantı olmadı için Borsa patlarsa da paranıza hiç bir şey olmuyor, o USB içinde kalıyor, USB nin biraz daha gelişmiş o Donanım cüzdanı.
Bu cihazlar şifrelenmiş ve bilgisayara taktınız zaman şifreyi sorarak ta içindekileri koruyor. Ayrıca bu USB dışarıdan baktınız zaman normal USB gibi görünüyor o yüzden saklanması çok kolay. Daha garantili olsun derseniz bankadan bir kasa kiralarsanız veya evinizde bir kasa alırsınız orada saklarsınız, hırsız bunu bulursa da onun içinde para olduğunu bilemez ve onun ne olduğunu anlamaz.
Bilgisayar de tutmayın paranız, bilgisayar bozulabilir, çalınabilir vb
Bu cıhazlar Türkiye de bulunmaz , yürt dışından getirmek biraz zor.
Benim tavsiyem
Ledger Nano S modeli orijinal site den alabilir siniz. Türkiye de e-ticaret başlıyan linkini veriyorum
http://www.binbircesit.com/ Benim tavsiyem bu cıhazı orijinal site dan aldığınız dan emin olun. Kaçakçı çoktur.