Bitcoin Forum
October 22, 2018, 12:18:42 AM *
News: Make sure you are not using versions of Bitcoin Core other than 0.17.0 [Torrent], 0.16.3, 0.15.2, or 0.14.3. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2  All
  Print  
Author Topic: BitcoinTalk'a bağlanamıyorum  (Read 562 times)
garipbiri
Member
**
Offline Offline

Activity: 95
Merit: 10


View Profile
December 03, 2017, 12:47:56 PM
 #1

Yaklaşık bir haftadır Foruma bağlanamıyorum telefonumdan. Siteye ulaşılamıyor diyor genelde. VPN açınca rahat bir şekilde girebiliyorum. Hattım avea ve sadece telefondan internete girebiliyorum başka bir internet servisini kullanma imkanım olmuyor.

Bunun dışında Türkiye'de bitcoin yasaklanıyor deseler inanırım ama forum nasıl engellenir anlamıyorum. Tavsiyeleri ya da fikirleri bekliyorum.
1540167522
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1540167522

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1540167522
Reply with quote  #2

1540167522
Report to moderator
1540167522
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1540167522

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1540167522
Reply with quote  #2

1540167522
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
apimembership
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 392
Merit: 121



View Profile
December 03, 2017, 01:10:08 PM
 #2

Yaklaşık bir haftadır Foruma bağlanamıyorum telefonumdan. Siteye ulaşılamıyor diyor genelde. VPN açınca rahat bir şekilde girebiliyorum. Hattım avea ve sadece telefondan internete girebiliyorum başka bir internet servisini kullanma imkanım olmuyor.

Bunun dışında Türkiye'de bitcoin yasaklanıyor deseler inanırım ama forum nasıl engellenir anlamıyorum. Tavsiyeleri ya da fikirleri bekliyorum.

Türkiye'de nasıl yasaklanır derken? Sanırım teknik anlamda sormuyorsunuzdur yoksa sitenin girişinin bir ISP (İnternet Servis Sağlayıcının) engellemesi çok kolay. Ama bitcoini temsil eden bir forumun bitcoin den önce yasaklamasını diyorsanız içeriğinde olan birşeyi birisi şikayet etmesi ilede site yasaklanabilir. Örnek olarak açılan bir konuda birine hakaret vardır ve mahkemeye başvurup ulaşımı engelletme kararı aldırtabilir. Tabi BTK ya baktığımızda herhangi bir kapatma kararı gözükmüyor. Ama bu aralar bitcointalk.org la ilgili biraz sıkıntılar var yani saldırı altında olabilir yada serverla ilgili başka sıkıntılar olabilir. Hala giremiyorsanız ve vpn yi açınca giriyorsanız nedenini forumda ingilizce kısımlara bakarakta anlayabilirsiniz sanırım.

garipbiri
Member
**
Offline Offline

Activity: 95
Merit: 10


View Profile
December 03, 2017, 01:18:24 PM
 #3

Yaklaşık bir haftadır Foruma bağlanamıyorum telefonumdan. Siteye ulaşılamıyor diyor genelde. VPN açınca rahat bir şekilde girebiliyorum. Hattım avea ve sadece telefondan internete girebiliyorum başka bir internet servisini kullanma imkanım olmuyor.

Bunun dışında Türkiye'de bitcoin yasaklanıyor deseler inanırım ama forum nasıl engellenir anlamıyorum. Tavsiyeleri ya da fikirleri bekliyorum.

Türkiye'de nasıl yasaklanır derken? Sanırım teknik anlamda sormuyorsunuzdur yoksa sitenin girişinin bir ISP (İnternet Servis Sağlayıcının) engellemesi çok kolay. Ama bitcoini temsil eden bir forumun bitcoin den önce yasaklamasını diyorsanız içeriğinde olan birşeyi birisi şikayet etmesi ilede site yasaklanabilir. Örnek olarak açılan bir konuda birine hakaret vardır ve mahkemeye başvurup ulaşımı engelletme kararı aldırtabilir. Tabi BTK ya baktığımızda herhangi bir kapatma kararı gözükmüyor. Ama bu aralar bitcointalk.org la ilgili biraz sıkıntılar var yani saldırı altında olabilir yada serverla ilgili başka sıkıntılar olabilir. Hala giremiyorsanız ve vpn yi açınca giriyorsanız nedenini forumda ingilizce kısımlara bakarakta anlayabilirsiniz sanırım.

Niye yasaklansın ki anlamında soruyordum evet, teknik olarak tabii ki mümkün. Ingilizce kısımlara bakmak iyi fikir, bir göz atayım, teşekkürler.

Ben bir de şunu sorayım. Benim gibi avea hattı kullanan arkadaşlardan biri denese foruma girmeyi, acaba o da yaşayacak mı aynı sıkıntıyı?  Oyle bir durum olursa Müşteri Hizmetlerini arayıp konuşmak net bilgi edinmeye yardımcı olur sanırım
tr2x
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 17
Merit: 0


View Profile
December 03, 2017, 01:43:52 PM
 #4

evet bende mobilde tt kullanıyorum ve bazen buraya erişimde sorun yaşıyorum vpn açtığında sorun olmuyor sadece burası için de değil başka bikaç yerde daha geldi başıma bu olay
twamnu
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 42
Merit: 0


View Profile
December 03, 2017, 01:48:07 PM
 #5

bu sorun forum ip lerinden kaynaklanıyor olabilir. bir engelleme olsa hiçbir yerden girilemezdi
anarquia
Member
**
Offline Offline

Activity: 140
Merit: 15


View Profile WWW
December 03, 2017, 02:20:09 PM
 #6

3-4 gündür aynı sorunu yaşıyorum. ankarada türksat interneti çorumda ttnet interneti ile denedim giremedim. telefonda da türk telekom hattımla giriş yapamıyorum. sadece vpn kullanarak girebiliyorum. btk sitesine baktım site için herhangi bir engelleme yok

Cryptocurrencytag
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
December 03, 2017, 02:52:26 PM
 #7

VPN ile bağlanılabiliyor ancak
garipbiri
Member
**
Offline Offline

Activity: 95
Merit: 10


View Profile
December 03, 2017, 03:28:38 PM
 #8

Deneyip bilgi verenlere teşekkür ederim öncelikle.

TT mobil ve sabit ile kablo internet tarafından fiili bir uygulama var gibi görünüyor.

İşimiz vpn'e kalmış
cercitolga4545
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 518
Merit: 250


Swipe


View Profile
December 03, 2017, 03:34:19 PM
 #9

Ne mana yani bu site erişimi engellemek de ki mantık ne? Zaten Türkiye ile alakalı çok bir durumda yok. Buradan projelere katılanlar, değer üretim katma değer sağlıyor. Ülkeden eksilen bir durum yok.

onurgozupek
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 560
Merit: 284

https://earn.com/onurgozupek


View Profile WWW
December 03, 2017, 03:35:38 PM
 #10

Ben de ilk farkettiğimde garipsedim. Ancak çoğu arkadaş "biz bağlanabiliyoruz" deyince kıllandım. Önce ayarlarımı kontrol ettim, bir baktım DNS ayarlarım sıfırlanmış. Google DNS veya OpenDNS ayarlayınca sorun yok. Ancak DNS ayarı olmadan giremiyorum. VPN ile her türlü girilebiliyor ama epey yavaşlıyor. O nedenle en iyisi DNS ayarı yapmak...

In crypto me trust Smiley
emrek
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 409
Merit: 250


View Profile
December 03, 2017, 04:21:09 PM
 #11

Ben de Avea hatlı telefonumdan bir kaç gündür giremiyorum.
Sebebi ne olabilir.



██████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████
███████████████████████████████████████████████████████████████████████▄▄▄███████████████████████
███████████████████████████████████████████████████████████████████████▀▀▀████████████████████████
██████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████
█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████




INTRODUCING WAVES
ULTIMATE ASSET/CUSTOM TOKEN BLOCKCHAIN PLATFORM








★ Hero/Legendary Member:
kim-yon
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 546
Merit: 251


UBEX.COM


View Profile
December 03, 2017, 04:23:02 PM
 #12

Google DNS Adresleri ve Ayarları
8.8.8.8
8.8.4.4

Open DNS Adresleri ve Ayarları
208.67.222.222
208.67.220.220

Verizon DNS Adresleri ve Ayarları
4.2.2.1
4.2.2.2

SmartViper DNS Adresleri ve Ayarları
208.76.50.50
208.76.51.51

Norton DNS Adresleri ve Ayarları
198.153.192.1
198.153.194.1

Uydunet DNS Adresleri ve Ayarları
62.248.80.161
62.248.80.162

Safe DNS Adresleri ve Ayarları
195.46.39.39
195.46.39.40

Ben Open Dns kullanıyorum hiç bir problem olmadı.


GLOBAL DECENTRALIZED ADVERTISING EXCHANGE

Token sale: MAY 21

                                  ▄█▄      ▄█▄        
                                 █████    █████       
                        ▄██▄     ▀█▀      ▀█▀        
                ▄█▄    ▀██▀                           
         ▄     ▀█▀                        ▄█▄        
        ▀█▀                      ▄█▄     █████       
                        ▄██▄    █████     ▀█▀        
   ██          ▄█▄    ▀██▀     ▀█▀                  
         ▄     ▀█▀                        ▄█▄        
        ▀█▀                      ▄█▄     █████       
                        ▄██▄    █████     ▀█▀        
   ██          ▄█▄    ▀██▀     ▀█▀                  
                ▀█▀                                    
          ▄                      ▄█▄      ▄█▄        
         ▀█▀           ▄██▄    █████    █████       
   ██          ▄█▄    ▀██▀     ▀█▀      ▀█▀        
                ▀█▀                                    
           ▄                      ▄█▄     ▄█▄        
          ▀█▀            ▄██▄   █████   █████       
    ██            ▄█▄   ▀██▀    ▀█▀     ▀█▀        
             ▄    ▀█▀                                 
            ▀█▀                         ▄█▄           
       ██              ▄█▄   ▄██▄    █████          
                  ▄    ▀█▀   ▀██▀     ▀█▀           
                 ▀█▀                                   
            ██                   ▄██▄                 
                    ▄     ▄█▄   ▀██▀                 
                   ▀█▀    ▀█▀                          

▄█   ▄█  ▄█        ▄█████▄   ▀█▄     ▄█▀
██   ██  ██▄▄▄▄▄   ██▀   ▀██    ▀█▄  ▄█▀
██   ██  ██▀▀▀▀██  ██▀▀▀▀▀▀▀      ████   
██   ██  ██   ██  ██▄   ▄█    ▄██▀▀██▄   
▀██████▀  ▀██████▀  ▀███████▀   ▄██▀   ▀██▄
Telegram
Facebook
ANN Thread
Youtube
LinkedIn
Twitter
Medium
Reddit
Github
HARDCRACKERS
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 113


HardCrackerS


View Profile WWW
December 03, 2017, 05:46:07 PM
 #13

Ben de ilk farkettiğimde garipsedim. Ancak çoğu arkadaş "biz bağlanabiliyoruz" deyince kıllandım. Önce ayarlarımı kontrol ettim, bir baktım DNS ayarlarım sıfırlanmış. Google DNS veya OpenDNS ayarlayınca sorun yok. Ancak DNS ayarı olmadan giremiyorum. VPN ile her türlü girilebiliyor ama epey yavaşlıyor. O nedenle en iyisi DNS ayarı yapmak...

eğer kullandığınız vpn piyasada free tarzı olansa yavaşlar.
Normalde para ile alınan vpnlerde hızın 10 mbit olsa 9 mbit ile bağlanırsın 5 mbitte ise genelde 4 mbit gibi bağlanıyor.aşıır bir düşüş yokda işte free vpnlerde misal dünya genelinde free diye aynı anda 10.000-50.000  kişi bağlansa işte bağlanan ip noda kasar mesele sanırım o..

mick42
Member
**
Offline Offline

Activity: 182
Merit: 10

Vertex.Market, the World's First ICO Aftermarket


View Profile
December 03, 2017, 06:11:36 PM
 #14

Vpn de zaman zaman işe yaramıyor vpn acilmadiginda zaten hic girilmiyor ayrica sorun turk telekom hatlarinda genelde cunku turkcell hatli baska bir cihazda sorun yasamadim girebiliyorum siteye.

garipbiri
Member
**
Offline Offline

Activity: 95
Merit: 10


View Profile
December 03, 2017, 10:49:31 PM
 #15

Google DNS Adresleri ve Ayarları
8.8.8.8
8.8.4.4

Open DNS Adresleri ve Ayarları
208.67.222.222
208.67.220.220

Verizon DNS Adresleri ve Ayarları
4.2.2.1
4.2.2.2

SmartViper DNS Adresleri ve Ayarları
208.76.50.50
208.76.51.51

Norton DNS Adresleri ve Ayarları
198.153.192.1
198.153.194.1

Uydunet DNS Adresleri ve Ayarları
62.248.80.161
62.248.80.162

Safe DNS Adresleri ve Ayarları
195.46.39.39
195.46.39.40

Ben Open Dns kullanıyorum hiç bir problem olmadı.

Bu bilgiler için teşekkürler Hocam. Sanırım en kullanışlı yol bu olacak. Ben vpn kullanmayı cok sevmiyorum, yani pek internetle işim yok. Arada buraya bir göz atmaya giriyorum.

İnşallah geçici bir durum olur şu anki uygulama...
Piratte
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 406
Merit: 102



View Profile
December 04, 2017, 01:44:06 AM
 #16

Vpn de zaman zaman işe yaramıyor vpn acilmadiginda zaten hic girilmiyor ayrica sorun turk telekom hatlarinda genelde cunku turkcell hatli baska bir cihazda sorun yasamadim girebiliyorum siteye.
Eger vpn derken su tarayicilara yuklenen eklentilerden felan bahsediyorsaniz sorun cikarmasi olasi bir durum cunku onlar aslinda vpn degil. Vpn kullanildiginda baska bir aga dahil olmus oluyorsun kendi bulundugun konumdan bagimsiz oluyorsun ondan boyle bir durum mumkun degil. Dns bellegini temizlemeyi deneyebilirsin ve ipv6 yi devre disi birak mumkunse tabi.
BTCHakan
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 259


View Profile
December 04, 2017, 02:02:45 AM
 #17

Forumda hiçbir problem yok hepimiz kolaylıkla girebiliyoruz. Fakat son günlerde Theymos yeni bir DDos sistemini aktif etmekten bahsediyordu. Belki o yüzden böyle bir problem yaşamış olabilirsiniz arkadaşlar.
efsanesolbek
Member
**
Offline Offline

Activity: 63
Merit: 10


View Profile
December 04, 2017, 05:00:39 AM
 #18

Ben mobilden baglanabilirken pcden baglanamiyorum. Gecen ay sadece youtube girebiliyordum. Dns degistirmek cozmemisti vpn tek cozum.
designerusa
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1526
Merit: 1009



View Profile
December 04, 2017, 05:11:56 AM
 #19

Sanki mobil erişime forum kapatılmış gibi.. Her ne şekilde olursa olsun, evin netinden wifi ile telden bağlanayım yada telefonun mobil şebekesinden cep tel. ile bağlanayım her türlü foruma erişemiyorum. Pc de sıkıntı yok. Mobil uyumlulukta mı sıkıntı var çözemedim.

.
dClinic.io.
██████
██████
███
███
███
███
███
███
███
███
███
██████
██████

▄██████████████████▄
███       ▀███████
███       █████████
███       █████████
███       █████████
███              ██
███   ▄▄▄▄▄▄▄▄   ███
███   ▄▄▄▄▄▄▄▄   ███
███              ███
███▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███
██████████████████▀

▄██████████████████▄
███████████▀ ███████
█████████▀   ███████
███████▀     ██▀ ███
███ ▀▀       █▄▄████
███          █▀▀▀▀██
███ ▄▄       ███████
██████▄     █▄ ▀███
█████████▄   ███▄███
███████████▄ ███████
▀██████████████████▀

▄██████████████████▄
████████████████████
███████████████▀▀ ██
█████████▀▀     ███
████▀▀     ▄█▀   ███
███▄    ▄██      ███
█████████▀      ▄██
█████████▄     ████
█████████████▄ ▄████
████████████████████
▀██████████████████▀
██████
██████
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
██████
██████
.
. A Comprehensive Healthcare Ecosystem Powered by Blockchain .
| Twitter | LinkedIn | Medium | Facebook | Bitcointalk | Reddit

garipbiri
Member
**
Offline Offline

Activity: 95
Merit: 10


View Profile
December 16, 2017, 08:38:59 PM
 #20

VPN kullananların banlandığını duyana kadar vpn kullanmaya devam etmiştim ama yukarıda arkadaşın önerdiği dns değiştirmeye geçtim en sonunda. Benim gibi erişim sıkıntısı çekenlerin kullanabileceği en verimli yol bu olacak sanırım.
Pages: [1] 2  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!