-----
@Karmenali ,benim için enayi yerine konulmak tr gatewayden daha önemli, adam gibi tanıtım yaparsın ve bunun tanıtım olduğunu bilirim, o zaman sıkıntı yok, hatta dersin ki "arkadaşlar, bir ilke soyunduk, desteğe ihtiyacımız var, duyurursanız seviniriz" , o zaman destek bile olurum. Ama newbie, jr hesaplardan "ne iyi oldu, rahat rahat waves alıp satıyoruz" postları çıkmaya başlarsa orada dur.
Demek istediğim, bu postun ve altına yazılan mesajların digilira ekibine ait olduğunu düşünmeniz kanıt sayılmaz. Elinizde ciddi bir delil olması lazım, aksi halde sizinde yaptığınız şey bir çıkarımdan yola çıkarak bir projeyi kötülemeniz. Yani karşısında olduğunuz hareketin benzerini yapmış oluyorsunuz.
Ek olarak söylemek istediğim de şu, ben herhangi bir sonuca varmadan "o hesaplar onların veya değil" durumunda sizin bakış açınızla sizin çıkarımınızın doğru olduğunu varsaydığım halde bunun kötü bir hareket olmadığını düşünüyorum. Nedeni ise basit, yanlış bir bilgi içermeyen bir yazı.
Blockchain ekonomosi ile ilgili en büyük kitleye bugün forumdan ulaşılabiliyor. Burada haberleri duyan insanlar çeşitli mecralara bunu yayıyor böylece bu forum ciddi bir spekülasyon merkezi haline geliyor. Daha önce para ile scam projesine post atmaları için ödeme yapanlar olsun, multi hesaplarla konuları yukarıda tutmaya çalışanlar gördük. Bu iş bu forumda her zaman oldu. Aynısı ethereum içinde yapıldı bitcoin içinde. Bitcoin 10.000 usd olacak diye kaç başlık açıldı mesela.
Bu yukarıda yazdıklarım genel çerçevesi ile karşılaştığım duruma bakış açımı ifade ediyor. Sizin şüphenizin doğru olup olmadığını incelemek içinde yukarıda ilk 2 postu atan ve digilira imzası giyen 2 hesabın eski postlarına baktım. @hollandalibaykus, digilira ile ilgili son 40 post ta hiç değinmemiş üstelik koinim borsasıs ile ilgili bir başlıkta borsayı öven bir yorum yapmış.
@jopen adlı arkadaşta öyle waves ile ilgili pek yorumlarınada rastlamadım.
konuyu açan arkadaşta henüz yeni ve anlaşılan yatırım amaçlı coin arıyor genelde: wavesi forumda okuyup yatırım yapmış olabilir.
Eğer ben kendi projemin reklamını multi hesaplarla yapacak olsaydım eski hesapları satın alır post kasardım. Yeni hesaplarla bcn ile ilgili sorular sormazdım mesela boşuna zaman kaybı olurdu.
Ortada ciddi bir durum olsaydı hiç erinmez daha detaylı incelerdim ama buna gerek yok şu an. Zaten projeden serkan'ı tanısaydın böyle birşey yapmayacağını bilirdin. İmza kampanyasıda var, waves yatırımı yapan onlarca türkte yeterince reklamını yapıyor.