Minergate ile CPU mining yapılacaksa, Bytecoin, Dashcoin, DigitalNote ile mining yapılmalı ve onların zaman içerisinde değerlenmesi umut edilmelidir. Onun dışında sağlam 1 adet ekran kartınız bile olsa (Örneğin RX580) onunla bile ETH, XMR, ZEC vs kazmak boşa kürek çekmektir. Aylarca uğraşırsın eline 1 adet geçmesi için. Elinde 40 50 adet olması lazım bu kartlardan. Yatırım yapmak gerekir ama yatırım şu anda büyük risk.
Bu riskler neler:
1. Cihaz bulmak çok zor. Ekran kartları karaborsaya düşmüş vaziyette. Ve normal fiyatlarından en az %20 %30 fazla fiyatlara satılıyor.
2. Hadi cihaz buldunuz diyelim. Alınan cihazların kendini amorti etmesi min 7 ay. (Şu anki zorluk seviyesi ve fiyat baz alındığında. Zorluk sürekli artmakta ve fiyatlar değişkenlik göstermek)
3. Sistemi kurarken karşılaşıcağınız sorunlar. Sürekli emek ve bakım istiyor. Cihazlar kendini kapatabilir. Ekran kartlarında sorun olabilir. Yenisi ile değiştirmek veya garantiye göndermek zulum.
4. İnternette problem olabilir.
5. Elektirik gücü yüksek yer kiralamak gerekiyor.
6. Sıcaklık kontrolü için ortamın ayarlanması ve sürekli bakım.
7. Doğru havuzun seçilmesi vs. vs
Bu iş görünüğü kadar basit değil. Evet 3 sene önce oldukça basitti. Bir evde bile 5 6 ekran kartıyla 1-2 ayda 100 ether üretmek mümkündü. Bu şuanda hayal
Herkes pastadan pay almak ister ama emin olun uğraşmanıza değmez. Akıl sağlığınızdan olursunuz.
Ben hiçbir şey için geç kalınmadığına inanıyorum. 10 bin liralık birrig kurup 10 ayda amorti ediyor böyle bir amortisi olan hangi iş var?
Madencilik çok zor diyorsunuz Allah aşkına balyoz ile taş mı kırıyorsunuz?
Çok zor mu neresi zor? İlk kurulumu biraz bilgi istiyor
Ethereum madenciliği bitti ise yeni gelecek olan mine edilebilir coinler kazılabilir.
Ethereum ilk çıktıgına kim bilebilirdi ki bu kadar değer kazanacağını? 10 dolardan almayıp 150 dolardan alanlardanım bende...
Şimdi bir x coini çıktı ama 0.01$ bile fiyatı yok diyelim ama mine edilebiliyor ve pek tanınmamış bunun gibi coinleri mine ederek kazanç sağlanabilir ama bu tür iş için maddi sıkıntıda olmamanız gerekli çünkü kazdığınız coin hemen meyvesini veremeyebilir.
1 yıl önce çevremdekilere bu işe girelim dedim maddi destekte bulunmadılar birde üzerine manevi olarak baskılayıcı törpüleyici sözlerle benim moralimi bozmaları da cabası.
Haberlerde bitcoin cıksın; alooo kadir bitcoin bu gün %30 arttı kaç para kazandın? - Kapat abi telefonu bunun için mi aradın diyorum.
Kadir sen bitcoinden parayı vurdun geçen sene 4000tl den ne kadar bitcoin aldın diye soruyorlar bende dedim sizde alın az bir şey dedim almadılar şimdide benim kazancıma göz dikiyorlar.
Bir çok arkadaşım ile bu iş yüzünden bozuştum siz siz olun yaptıgınız işten çevrenize bahsetmeyin.