O bahsettiğiniz miktar arızi kazançlar için ayrılan istisna tutarıdır. Ancak Bitcoin ve kripto paraların ticaretinden oluşan kazançlarla ilgili düzenleme olmayacağını bakan kendisi açıkladı. Düzenlemesi olmayan bir şeyin vergisi de olmaz.
Örnek olarak hisse senedi kazançlarının vergilendirilmesiyle ilgili özelgeye bakabilirsiniz:
http://www.gib.gov.tr/node/100844Kripto paralar için böyle bir düzenleme yapılana kadar her şey serbesttir.
usta bu işlerde bakanın ne söylediği hiç önemli değildir. bakan açıklama yaptı mtv %40 dedi arkasında cumhurureisimiz dediki bakanım yanlış anlamış mtv %40 değil %40 a kadar.
bedelli yok diye 6 ay bas bas bağırdılar. hatırlarsın o günleri zenginin çocuğu askerliğini yapmayacak benim yoksul kardeşimin çocuğumu yapacak yok öyle bir şey bedelli diye birşey yok dedi. bedelli çıktı.
teog öyle iyidir böyle iyidir diye bas bas bağırdılar 2 yıl boyunca bir gece teog kakaymış bokmuş diye değiştirdiler.
şu ana kadar düzenleme yok da her an bir düzenleme olabilir benim düşüncem de çalışılıyordur şu anda nasıl yapabilir diye. eğer uygun bir vergilendirme yöntemi bulurlarsa bir dakika durmazlar. devreye alırlar.
ilerde ne olur bilinmese de şu anda sıkıntı yok. vergi yok vergiyle alakalı herhangi bir düzenleme yok. kimse de kalkıp benden geçmişte böyle böyle ticaret yapmıssın ver bakalım bana vergisini diyemez. benim bildiğim kanun geriye dönük işlemez.