Mr|Creativ4
Member
Activity: 106
Merit: 11
IPV6 Proxy | AWS Account
|
|
December 20, 2017, 10:00:14 AM |
|
Vergi alsalar nolur, yine bir şekilde " yasal " olarak alınır o paralar, birçok farklı yöntem var
|
IPV6 Proxy | AWS Account (for rent pm)
|
|
|
Pixsius
Member
Activity: 99
Merit: 10
|
|
December 20, 2017, 10:30:29 AM |
|
demokraside! çare tükenmez. hele bi kazanalarımda o paraları
|
|
|
|
faaty
|
|
December 21, 2017, 06:55:08 PM |
|
demokraside! çare tükenmez. hele bi kazanalarımda o paraları ben kazandım, bana çare söyle
|
|
|
|
caneraydin123
Member
Activity: 574
Merit: 34
|
|
December 21, 2017, 10:24:46 PM |
|
vergi kaçınılmaz artık bir gün mutlaka alıcaklar vergiyi ama insanların kazançlarını burnundan getirmeden yapsalar devlet el atarsa mutlaka büyük atar gibi geliyor bankalarda para azaldı sıcaklığını hissedemiyolar tekrar doldururlar ama bu duruma da çare bulunur
|
|
|
|
Cryptotic
|
|
December 22, 2017, 07:21:58 AM |
|
BTCden kazanınca vergi veririzde, 3 gündür BTC %40 değer kaybetti, BTcsi olanlar zarar etti. Bu zararlar nolucak şimdi, vergidenmi düşücez?
|
|
|
|
anatolykarpov
Member
Activity: 266
Merit: 12
|
|
December 22, 2017, 08:48:29 AM |
|
artık bişey alacakları belli zamanı geldi de bunlar hepsini alır sizden
|
|
|
|
nekominer
Full Member
Activity: 476
Merit: 102
CAT.EX Exchange
|
|
December 22, 2017, 08:55:42 AM |
|
İnşallah medyada yer al alan bitcoin çöktü haberlerinde sonra gündemden düşer, unutulur ve vergi almaktan vazgeçerler.
|
|
|
|
VaramiR
Member
Activity: 144
Merit: 16
|
|
December 22, 2017, 04:38:48 PM |
|
Yok arkadaş yok bu ülkede vergi işi zor niye mi? Abi bir ülke düşününki normal vatandaştan bile vergi alamazken büyük para babaları milyarlarca türk lirası kaçırırken bide bize mi bulaşacaklar? Dünyada nasıl oluyo bu vergi işleri bilen var mı?
|
|
|
|
caneraydin123
Member
Activity: 574
Merit: 34
|
|
December 22, 2017, 04:41:08 PM |
|
vergi büyük bir ihtimal alınacak btc yasallaşmış olur ama vergiler ne oranda alınır orası meçhul
|
|
|
|
neolila
Newbie
Activity: 73
Merit: 0
|
|
December 23, 2017, 05:02:41 PM |
|
Bin dolar üstünden KDV + ÖTV almazlar inş.
|
|
|
|
Cryptotic
|
|
December 23, 2017, 09:04:19 PM Last edit: December 24, 2017, 07:20:47 PM by Cryptotic |
|
Müneccim olmaya gerek yok, vergi alınırsa olaylar şöyle olucak: 1)Türk borsalarında btc almak içinde satmak içinde %18kdv + 25 ötv + %35 gelir vergisi ... vergileri alınmak istenicek 2)Fiyatlar çok fazla olunca, kimse bizim borsaları kullanmayınca borsalar kepenk indiricek 3)BTC merdiven altı olucak, forumlarda, orda burda, Tahtakalede sokakta döviz sattıkları gibi sokakta simit satar gibi BTC satılıcak 4)Becerebilenler yine yurtdışı borsaları kullanmaya devam edicek, beceremeyenler elden alıp satıcak 5)Yada komple yasaklanıcak
|
|
|
|
garipbiri
Member
Activity: 105
|
|
December 23, 2017, 09:50:52 PM |
|
Ben bu vergi konusuyla ilgili farklı bir yorum yapayım. Bizim ülke Avrupa Birliğine aday olduğundan hem de mevzuatın çoğunu AB'ye uyumlu halde tuttuğundan muhtemelen AB'nin yapacağı düzenlemeleri Türkçe'ye çevirir yönetmelik diye yayınlar. Bundan dolayı ABD'yi bilemem ama AB bir mevzuat çıkardı diye haber görürseniz ona göre konum alın bence. Memurların o metni tercüme edip onaylardan geçirmesi ne kadar sürerse o kadar zaman sonra bizde uygulanmaya başlanır aynı şeyler.
Sonuç olarak, AB'nin çıkardığı mevzuat işinize gelmiyorsa elinizdekileri bozdurmaya başlayın, yok işinize geliyorsa yeni yatırım yapın ki burada da bitcoin ve türevlerinin alıcısı artacaktır. Tabii ki bunlar yatırım tavsiyesi değildir ama genel olarak muhtemel senaryodur diyebilirim size.
Bence vergi alınmasında sıkıntı yok ve olamaz, bu sayede kanuni çerçeveye oturmak durumunda kalacaktır bu piyasa ve böylece yeni yatırımcılar gelecektir. Esas sıkıntı olabilecek konu ise yüksek vergi oranları konulması ve bunun bir gelir kapısı olarak gözükmesi piyasaya darbe vuracaktır.
|
|
|
|
mick42
Member
Activity: 182
|
|
December 24, 2017, 05:33:55 PM |
|
Farklı ülkelerde de söz konusu olabilir vergi fakat Türkiye için herkeste bir şüphe var ve bu şüphe de çokta haksız sayılmayız bence umarım oranı aşırıya kacmadan vergilendirilir
|
|
|
|
CryptoBey
|
|
December 24, 2017, 09:59:59 PM |
|
Vergiyle ayakta duran bir devlet, bu işi sömürebilir. KDV, ÖTV, ötv'nin KDV'si, sonra onun ÖTV'si
|
Yolu bilmek ile yolda gitmek arasında büyük bir fark vardır. Morpheus
|
|
|
leprakon
Member
Activity: 680
|
|
December 25, 2017, 08:37:50 AM |
|
evet bu konuyla ilgili söylemler var ancak net bir şey yok henüz ortada.. öyle birşey olursa devlet alabildiğinin en fazlasını alır oran yüzde 40 civarında olur diye düşünüyorum...
|
|
|
|
hypocrete
Newbie
Activity: 52
|
|
December 29, 2017, 11:40:32 PM |
|
banka işlemi yaptığınız zaman dekontunu yazıcıdan çıkarıp saklayabilirsiniz. size gelen paranın dekontunu da aynı şekilde.
daha sonra bunları belge olarak gelir-gider gösterip gelir beyannamesi vermeyi deneyebilirsiniz. bu durumda vergiyi kar üzerinden ödeyeceğiniz için çok da sorun değil vatandaşlık görevi
tabi ki bu yolun çözümü budur demiyorum. ne olacağı belli değil fikir yürütüyoruz sadece.
|
|
|
|
lilifcik
Member
Activity: 350
Merit: 11
|
|
December 31, 2017, 01:44:14 PM |
|
Btc emtia olarak kabul edilirse alırlar ama para olarak kabul edilirse almazlar o yüzden btc nin ölçeklendirilip hem hızının arttırılması lazım hem de fee lerin düşürülmesi lazım
|
|
|
|
bitpazari
|
|
December 31, 2017, 03:33:06 PM |
|
Bu konu gündemi meşgul etmeyi sürdürüyor ve gelecekte de değişen bir şey olmayacak. Hepimizin kafası karışık ve korkularımız bulunuyor. Mantıklı oranlarda vergilendirme yapılmalı. Aklıma da şöyle bir durum geldi borsaya para gönderdim bir şekilde kazanç sağladım paramı çektim iphone x satın aldım kazandığım paranın hepsiyle vergi ödedim bunun üstüne ayrıca benden vergi isterler mi, isterlerse çok saçma olmaz mı.
|
|
|
|
frekans07
Member
Activity: 280
|
|
January 03, 2018, 09:29:20 AM |
|
Devlet adını koyamadığı için vergi konusunda şimdilik müdahale şansı yok. Zaten en son açıklamada bu durumu itiraf ettiler ama, Ilerleyen zamanlarda vergi için bir kılıf uyduracakları muhtemel.
|
|
|
|
theleaks
Newbie
Activity: 34
|
|
January 04, 2018, 07:34:49 PM |
|