Mesela al sat yaparak elimizdeki parayı 100 dolardan 200 dolara çıkardık. Çekerken kaç doları komisyona gidiyor?
Bu komisyonu azaltmanın bir yolu var mı ?
Teşekkürler
Komisyonları en fazla değeri düşük coin ler ile çekmekle daha ucuz ödersiniz ama elbette bunları tekrar tl ye çevirirken Türkiye de alış satış imkanı olan 1 coin e çevirmeniz gerekecek yani LTC, BTC, Dash, Doge, Ethereum, Waves gibi.
Merhabalar öncelikle herkese kazançlı günler dilerim.
1- İlk olarak Paribu’dan 500 Tl değerinde bitcoin alacağım.
2-Aldığım bitcoini binance ye aktaracağım.
3-Orada alt coinler ile al sat yapacağım.
Sizce mantıklı birşey mi yapıyorum ? Ne önerirsiniz?
Paramı cüzdana nasıl aktarırım , hangi cüzdanı kullanmalıyım, veya param binance de dursa
Al sat işim bitince paribuya aktarıp direk hesaba mı çekeyim ?
Biraz bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Bu işte yeniyim ve bilmeden yanlış adım atmak istemiyorum.
Tekrar teşekkürler , hayırlı geceler.
Mantıklı yani eğer ki doğru yatırımlar yapamayı biliyorsanız. Binance de kullanılabilecek güzel bir site.
Alt coinlerde pump dumplara değil de önerilen sağlam projeli coinleri seçerseniz kar edebilirsiniz. Binance bittrexin (%0.25 komisyon) aksin komisyonu %0.1 ve BNB dediğimiz kendi para birimi ile komisyonları (bu paradan bir mktar kendi sitelerinden alınabilir) öderseniz %0.05 e iniyor.Paribu dan aldığınızda ödeyeceğiniz komisyon %0.3 - %0.4 (hesap onaysızsa %0.5) yani 500 tl de 1.5 TL gibi birşey yada 2 TL (hesap onaysızsa 2.5) bunu binance e atarken vereceğiniz transfer ücreti 0.005 BTC yani 38.5 TL (77.000 TL olarak bitcoini aldım) daha sonra binance ten diğer koinleri alabilirsiniz. Yada paribu yerine koineks.com dan Dash alıp 4650TL 1 tanesi, (koineks komisyonu %0.25) yaklaşık 0.10709677 Dash falan alırsınız. Transfer ücreti 0.002 yani 9.3 TL karşı tarafa atınca da bunu önce bitcoin e (şuanda 1 dash = 0.059993 BTC) yani 0.10709677 x 0.059993 = 0.00642505 BTC eeder ani TL karşılığı 77000 x 0.00642505 = 495 TL falan yaklaşık. Eğer ki uzun yolu seçmek istemiyorsanz direk paribu dan alın atın yoksa alttaki gibi koineks ten Ethereum yada Dash ile atarsanız da transfer ücretleri vs daha ucuz ama hesabı böyle detaylı yapmak alzım