Merhaba arkadaşlar
Trade ile elde ettiğiniz karı nasıl değerlendirdiğinizi merak ediyorum.
Şuana kadar gelen kar ile en güvendiğim coini alma/biriktirme üzerine kurduğum bir yöntem vardı.
ama son bir kaç gündür başka yöntemler kafama takılmaya başladı. Acaba hangisi üzerine yoğunlaşırsak karı maksimize edebiliriz. bu konuda tecrübeli arkadaşlar hangi yöntemi uyguluyor ve yorumları nedir acaba?
Benim Aklımdaki yöntemlerden bir kaçı su şekilde.
1. x coinden edilen kar kadar usdt alınıp coinin(bir başka coinde olabilir) tekrar düşmesi durumunda düşük fiyattan tekrar almak için bekletilir
2- edilen her kar btc ye çevrilip stok yapmak üzere unutulur.
3- Edilen her kar gelecek vaat eden ama düşük maliyetli coine aktarılır.
4- gelen kara hiç konulmadan alım satım işlemine devam edilir.
5- gelen kar sadece Usdt olarak biriktirilip belli bir miktara ulaşınca tl ye çevrilir.
6- Sadece gelen kar ile trade yapmaya çalışılır.
Öncelikle merhabalar,
Aklınızdaki yöntemlerden mevcutta kullandıklarım var.
1 numaralı yöntem: Kar ettiğinizi hissettiğinizde tabiki bu küçük bir 30Lira 50Lira değil kar kadar kısmını USDT çeviriyorum. Aynı coini takip etmeye devam ediyorum çünkü yatırımım orada. Takip ettiğim süreçte ise alta geldiğinde elimdeki USDT ile alım yaparak daha önce elimde olan miktarı BTC ve coin adedi bazında yükseltmiş oluyorum.
2 numaralı yöntemi çok fazla tavsiye etmem. Sebebi ise eğer yatırımınız küçük ise zaten fee kesintileri ile BTC aldığınızda miktar daha da düşecektir. KAr ettik derken kardan zarar etmiş olabiliriz.
3 numaralı yöntemde elde edilen karı arada sırada gerçekten araştırıp gelecek vaad eden bir coine yatırabilirsiniz.
4 numaralı yöntem pek tercih etmediğim bir yöntem.
5 numaralı yöntemde karları alıp TL'ye doğrudan TL'ye çevirmek yerine ETH LTC gibi ülkemizde yurtdışındaki satış kuruna göre daha yüksek tutara satılanlara yatırıp onları Türkiye'de satarım ve daha fazla kar ederim. Arada bunu yapıyorum.
6 numaralı yöntem ise yatırdığınız miktar kadar kazanç elde etmişsinizdir örneğin geçen gün XRP'de bunu başardım. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda ana paranızı çekip kalan kısmı ile işleme devam edebilirsiniz ve üzülmezsiniz.
Bunlar tamamen kişisel kullanımlarımdır.