8art33z (OP)
Full Member
Activity: 180
Merit: 103
Vault-Tec ⚡ Senior Engineer
|
|
January 07, 2018, 07:49:40 AM |
|
Hej, słyszeliście coś może o możliwej ustawie o kryptowalutach w PL ? Podobno ma być na wiosnę, wiadomo coś więcej ?
|
.:: LepszySerwis.pl - montaż i serwis komputerów, laptopów koparek kryptowalut ::.
|
|
|
|
wgd
Legendary
Activity: 1815
Merit: 1005
|
|
January 07, 2018, 09:10:40 PM |
|
Teraz temat faktycznie jest na tapecie, ja czytalem tylko wywiady o regulacji (delikatnej regulacji), konkretów nadal nie widac. Ciekaw jestem z drugiej strony jak to ma wygladac, wszystkie polskie wymiany maja KYC, mozliwe ze bedzie wymagane przypisanie adresu krypto do persony ;]
|
|
|
|
macio916
Jr. Member
Activity: 36
Merit: 1
|
|
January 07, 2018, 11:05:10 PM |
|
Teraz temat faktycznie jest na tapecie, ja czytalem tylko wywiady o regulacji (delikatnej regulacji), konkretów nadal nie widac. Ciekaw jestem z drugiej strony jak to ma wygladac, wszystkie polskie wymiany maja KYC, mozliwe ze bedzie wymagane przypisanie adresu krypto do persony ;] To chyba niemozliwe jezeli kupiles btc i przeslales na zagraniczne gieldy (nie potwierdzajac danych na polskiej gieldzie) albo jezeli kupisz btc f2f ciezko taka osobe zidentyfikowac tym bardziej ze nie kazdy dzieli sie swoim adresem btc.
|
DeepOnion - Tor integrated - 100% anonymous ===> Join DeepOnion Airdrop NOW! <=== (https://deeponion.org/apply.php?ref=1430822)
|
|
|
8art33z (OP)
Full Member
|
|
January 08, 2018, 07:19:31 AM |
|
Podobno w ustawie ma być możliwość podejrzenia rachunków za prąd. I tam gdzie nagle skoczyły rachunki możliwy wjazd na chatę. Słabo to widzę.
|
.:: LepszySerwis.pl - montaż i serwis komputerów, laptopów koparek kryptowalut ::.
|
|
|
caex
|
|
January 08, 2018, 11:49:52 AM |
|
Podobno w ustawie ma być możliwość podejrzenia rachunków za prąd. I tam gdzie nagle skoczyły rachunki możliwy wjazd na chatę. Słabo to widzę.
Poprawiłeś mi humor tym postem
|
|
|
|
Ciastek0609
Newbie
Activity: 25
Merit: 0
|
|
January 08, 2018, 01:25:32 PM |
|
Poprawiłeś mi humor tym postem Nie mów hop. Nasz wspaniały rząd ma tyle "świetnych" pomysłów, że nigdy nie wiesz czym Cię zaskoczą...
|
|
|
|
|
caex
|
|
January 08, 2018, 05:03:29 PM |
|
Jest również info że jutro o 12:00 pani minister MAC która lubiła Bitcoina i kryptowaluty zostaje odwołana z rządu co za tym idzie zmiany kadrowe i ten zespół ekspertów może zostać równierz rozwiązany.Pytanie co zrobi nowy minister.
|
|
|
|
SpiderMann
Newbie
Activity: 4
|
|
January 09, 2018, 06:41:18 AM |
|
Nic dziwnego, tak robią min. wydziały narkotykowe(skany kamerami termowizyjnymi, albo właśnie weryfikacja faktur podejrzanego). Jest również info że jutro o 12:00 pani minister MAC która lubiła Bitcoina i kryptowaluty zostaje odwołana z rządu co za tym idzie zmiany kadrowe i ten zespół ekspertów może zostać równierz rozwiązany.Pytanie co zrobi nowy minister. Dymisją jedynego sensownego Ministra w tym rządzie strzelają sobie w stopę.
|
|
|
|
8art33z (OP)
Full Member
|
|
January 09, 2018, 08:33:48 AM |
|
Dojadą nas czy nie ?
|
|
|
|
raiderosik
|
|
January 09, 2018, 11:32:18 AM |
|
Dojadą nas czy nie ? Rozjadą, zwalcują, przemielą, i wyślą do biedronki na kase gdzie zaczna wszyscy płacić kartkami z podpisem prezesa i wizerunkiem kota. Nasz kraj taki bogaty a tyle lat za murzynami
|
|
|
|
Ciastek0609
Newbie
Activity: 25
|
|
January 09, 2018, 06:44:31 PM |
|
Dojadą nas czy nie ? Rozjadą, zwalcują, przemielą, i wyślą do biedronki na kase gdzie zaczna wszyscy płacić kartkami z podpisem prezesa i wizerunkiem kota. Nasz kraj taki bogaty a tyle lat za murzynami Haha, zrobiłeś mi tym dzień Choć w sumie jak się tak nad tym głębiej zastanowić to wcale nie jest takie śmieszne...
|
|
|
|
raiderosik
|
|
January 10, 2018, 07:26:25 AM |
|
nie jest smieszne, ale doszły mnie słuchy że w 2018 prezes usunie się ze sceny politycznej a co za tym idzie młoda krew dobierze nam się bardziej do dupy. Prezes może i nie lubi nowości, ale czego nie zna nie jest w stanie bezpośrednio zagrozić.
|
|
|
|
8art33z (OP)
Full Member
|
|
January 10, 2018, 07:37:57 AM |
|
Na razie na spokojnie, ale trzeba skitrać koparki do podziemia w razie czego
|
|
|
|
raiderosik
|
|
January 10, 2018, 07:44:34 AM |
|
nie koniecznie skitrać, wystarczy na firme mieć usługi renderujące(wykorzystujące moc obliczeniową i grafike) a co więcje jest nam potrzebne?
|
|
|
|
ethergeek
Member
Activity: 84
Merit: 11
|
|
January 10, 2018, 08:34:50 AM |
|
Jest również info że jutro o 12:00 pani minister MAC która lubiła Bitcoina i kryptowaluty zostaje odwołana z rządu co za tym idzie zmiany kadrowe i ten zespół ekspertów może zostać równierz rozwiązany.Pytanie co zrobi nowy minister. Dymisją jedynego sensownego Ministra w tym rządzie strzelają sobie w stopę. [/quote] To teraz dołóżcie sobie fakt, że MAC przestaje de facto istnieć (przechodzi pod bezpośrednie kierownictwo PMM) i przeczytajcie ponownie moje ostatnie zdanie o 500+... przypadek? Dojadą nas czy nie ? Rozjadą, zwalcują, przemielą, i wyślą do biedronki na kase gdzie zaczna wszyscy płacić kartkami z podpisem prezesa i wizerunkiem kota. Nasz kraj taki bogaty a tyle lat za murzynami A ja nadal mam nadzieję, że to po prostu wstep do wielkiego narodowego ICO - będzie nowy coin, CAT, który zastapi PLN w obiegu wewnętrznym w przeliczeniu 1 CAT = 1 PLN i będziemy go używać do obsługi zadłużenia zagranicznego. Oczywiście w przeliczeniu 1 CAT = 100 BTC Niemożliwe? Wszystko się da załatwić w 1 noc, 1 ustawą.
|
|
|
|
wojteks102
|
|
January 10, 2018, 12:36:11 PM |
|
Teraz temat faktycznie jest na tapecie, ja czytalem tylko wywiady o regulacji (delikatnej regulacji), konkretów nadal nie widac. Ciekaw jestem z drugiej strony jak to ma wygladac, wszystkie polskie wymiany maja KYC, mozliwe ze bedzie wymagane przypisanie adresu krypto do persony ;] Niby tak tylko, że adres giełdowy i tak jest przypisany do konkretnej osoby i tak. Ciekawe co z pozostałymi adresami oraz adresami walut o mniejszej kapitalizacji lub bardzo małej kapitalizacji.
|
|
|
|
raiderosik
|
|
January 11, 2018, 10:55:19 AM |
|
no i dlatego giełdy powinny stać w krajach gdzie nikt nie poda im danych osobowych ludzi:) a portfele powinny być anonimowe 100% i wtedy masz spokój:)
|
|
|
|
dodgrad
|
|
January 11, 2018, 11:32:11 AM |
|
Teraz temat faktycznie jest na tapecie, ja czytalem tylko wywiady o regulacji (delikatnej regulacji), konkretów nadal nie widac. Ciekaw jestem z drugiej strony jak to ma wygladac, wszystkie polskie wymiany maja KYC, mozliwe ze bedzie wymagane przypisanie adresu krypto do persony ;] Niby tak tylko, że adres giełdowy i tak jest przypisany do konkretnej osoby i tak. Ciekawe co z pozostałymi adresami oraz adresami walut o mniejszej kapitalizacji lub bardzo małej kapitalizacji. Owszem ale tylko adres depozytu, wyplaty sa wykonywane z tysiaca roznych adresow ;] sam adres depozytu nic tutaj nie wnosi
|
|
|
|
|