Yerli üretim Bitcoin Cüzdanı Trezor by Kriptotek projesinin detaylarını ve ilk prototipin fotoğraflarını burada bulabilirsiniz.
Amacımız Türkiye'de kullanabileceğimiz kaynakları değerlendirerek Trezor cüzdanının açık kaynaklı devre ve yazılımını kullanarak üretimi yapıp aynı ürünü yarı fiyatına satmak (tahmini satış fiyatı 399 TL)ve bu şekilde know-how geliştirerek Dünya pazarına açılmak. İsterseniz siz kendiniz de aşağıdaki kaynakları kullanarak kendinize bize Trezor üretebilirsiniz, fakat 1 adet üreteceğiniz için maliyeti fazla olacaktır. Biz 1000 adet üreterek herkesin kullanabileceği uygun bir alternatif sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda Bitcoin Cüzdanı üretiminde tecrübemiz olmadığı için bu üretim sürecinde know-how kazanarak kendi ürünümüzü geliştirme fırsatı yakalayıp dünya pazarına açılmayı hedefliyoruz.
İlk etapta sadece alüminyum kasa, elektronik parçaların dizgisi ve cüzdan montajı Türkiye'de yapılacak, bunun dışındaki parçaları ithal edeceğiz. Unutmayın ki Türkiye'deki Vestel gibi büyük firmalar rakiplerini bire bir kopyalayıp işi nasıl yapacaklarını öğrenmeden dünya pazarına açılmadılar, bu öğrenme eğrisini yaşamayan firmaların olduğu memleketler de 3. Dünya ülkesi olarak kaldı. Biz bu projeyi daha aydınlık bir geleceğe uyanmak için sahipleniyoruz, sizde bu şekilde bakın. Proje hakkında negatif görüşü olan herkesi katkı sağlamak adına ürünü inceleyip bu fikiri geliştirmeye davet ediyorum, çünkü memleket olarak başka şekilde ileri gidemeyiz. Ben daha iyisini yapabilirim diyenleri de ya bizim takımımızda ya da rekabette kendi Bitcoin Cüzdanlarını üretirken görmekten mutluluk duyarız, sonuçta memleketimiz kazanacak. Türkiyenin geleceği için çalışıyoruz.🙋♂️
https://www.facebook.com/kriptotek/photos/pcb.881638495338211/881637978671596/?type=3&theaterBitcoin Cüzdanı yazılımını direk olarak Trezor'un açık kaynaklı yazılımını yükleyeceğiz:
https://github.com/trezor/Bitcoin cüzdan arayüzü için Trezor'un resmi sayfasından bağlanarak işlemler yapılacak
https://wallet.trezor.io/#/ Uzun vadedeki planımız şu şekildedir:
1) Birinci adım Trezor açık kaynaklı kodları ile birebir bitcoin donanım cüzdanı üretmek.
-Trezor ile birebir olacak ve Trezor sistemine bağlanacak. Sadece ürün birleştirmesini Türkiye'de yapacağız ve yaklaşık 399 lira piyasa fiyatı olmasını planlıyoruz (şu andaki satış fiyatı ile yarı yarıya). Yani sizin sadece Trezor'a güveniyor olmanız yeterli olacak.
2) İkinci adım ekstra coin desteklemeleri ile ürünü geliştirip farklılaştırmak.
3) Ortadoğu pazarına açılmak.
4) Dünya pazarına açılmak.
Amacımız piyasadaki en kaliteli malzemeleri kullanarak ürünü üretip yarı fiyatına satmak ve müşteri memnuniyeti ile ön plana çıkmak.
Lütfen ön yargılardan arınarak düşünce ve önerilerinizi paylaşın, sizin de projeye katkınız olsun.
*Yorum yaparken bunu göz önünde bulundurunuz: Kriptotek büyük bir şirket değildir, bir girişimdir. Bir girişim olarak işi en iyi şekilde yaparak ayakta kalınacağını biliyoruz. Bu sebeple biz de paramızı sadece içimize sinen ve insanların kullanmak istiyeceği bir ürün üretmek için kullanacağız. Çünkü bizde sizin gibi parayı sokağa atmıyoruz ve satabilmek adına abartılı bir kar payı bırakmıyoruz.
Sevgiler,
Kriptotek Ekibi