Bitcoin Forum
December 12, 2017, 01:41:05 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: Koeling nodig ??  (Read 1775 times)
basd82
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile
August 18, 2013, 12:45:17 PM
 #1

Hoi ik mijn in mining land  Huh

Duus sorrie voor deze noob vraag

Heb aanschaft BitCoin ASICMINER USB BLOCK ERUPTER 333 MHash ASIC BLACK, hoop hem dinsdag te krijgen :-D

Nu lees je her en der over koeling, met heatsink etc etc. is dit nodig of alleen als je het ding overclocked of zo ?
Hoe zit dat  ?


Bas
1513042865
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513042865

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513042865
Reply with quote  #2

1513042865
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513042865
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513042865

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513042865
Reply with quote  #2

1513042865
Report to moderator
1513042865
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513042865

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513042865
Reply with quote  #2

1513042865
Report to moderator
PsychoticBoy
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


Parental Advisory Explicit Content


View Profile
August 18, 2013, 01:15:25 PM
 #2

Hoi ik mijn in mining land  Huh

Duus sorrie voor deze noob vraag

Heb aanschaft BitCoin ASICMINER USB BLOCK ERUPTER 333 MHash ASIC BLACK, hoop hem dinsdag te krijgen :-D

Nu lees je her en der over koeling, met heatsink etc etc. is dit nodig of alleen als je het ding overclocked of zo ?
Hoe zit dat  ?


Bas


Geen koeling nodig, er zit een heatsink op.
Als optie zou je het kunnen koelen met een USB fan.

Groeten
_rusty_
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


Buy Global Commodities & Double your Bitcoin's


View Profile WWW
August 18, 2013, 05:04:08 PM
 #3

er is idd geen koeling nodig.

maar het koel houden van hardware, kan schade voorkomen.

alsook: ik heb ergens eens gelezen dat iemand zijn duim al eens goed verbrand heeft aan de warme erupters.


http://Bitcoine.Global  | Trade Global Commodities &  Double your Bitcoin Investment!
dnaleor
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1428


Want privacy? Use Monero!


View Profile
August 18, 2013, 08:37:03 PM
 #4

bwa, dat valt allemaal wel mee. Je moet er idd niet (lang) aankomen eens hij enkele minuten aan het hashen is. Maar als je hem stopt kan je hem na 2 minuten probleemloos uit de laptop halen (hij is nog wel warm, maar valt wel mee) Smiley

Nu zit ie bij mij gewoon in een hub te hashen, dus heb er weinig last van Wink

Searching for a trusted escrow service? Check my trust. I use a Trezor device for my escrow services, so your coins are safe. Fee: 0.5% or 0.05 BTC, whichever is lower
I support the largest public transparent p2p ledger Bitcoin (16TwXyEmpz7xKHbyVufZECXGFmUH9wHUyW) and the best private fungible digital cash Monero (dnaleor.weuse.cash)
Cetere mi opinias ke Dasho estas detruenda.     |     1Credit - Fair emission, better than BTC > CLCqECaYpCahgKRsXJiVBzgsiz57ZHfr4u
Dyionisus
Member
**
Offline Offline

Activity: 65


Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody


View Profile WWW
August 26, 2013, 04:53:50 PM
 #5

Hallo allemaal,

Ik heb ook ff een koelingsvraag. Ik heb een kleine litecoinminer van 1 GH/s. Er zit onder andere een HD 7950 sapphire in. Het probleem met dit ding is dat ie niet normaal heet wordt. Hij valt letterlijk na 3 minuten draaien uit. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Mijn dank is Groot! Smiley

Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody
www.easbit.com
_rusty_
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


Buy Global Commodities & Double your Bitcoin's


View Profile WWW
August 26, 2013, 05:01:16 PM
 #6

betere koeling steken.
betere airflow voorzien.


welke kaart is het als ik vragen mag?
zit het in een case?
in een kleine kamer of grote ruimte?


alsook: eigen topic starten aub, dit houdt het wat overzichtelijk Wink


http://Bitcoine.Global  | Trade Global Commodities &  Double your Bitcoin Investment!
Dyionisus
Member
**
Offline Offline

Activity: 65


Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody


View Profile WWW
August 26, 2013, 05:17:36 PM
 #7

Hello,

Ja zal ik doen idd de volgende keer! Smiley Zit hier nog niet zo heel lang dus ff wennen Smiley.

Op de doos staat 3gb radeon HD 7950. Voor een goeie airflow heb ik al gezorgd. Er staat een van full swing the blazen, maar het mag niet baten helaas Sad. Het zit ook in een case, maar die is geheel open. Lijkt me ook stug dat dat het probleem is. Het staat in een grote kamer met directe ventilatie van buiten (lees raam open).

Kan toch niet zo zijn dat ie dan so snel afbrand?

Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody
www.easbit.com
_rusty_
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


Buy Global Commodities & Double your Bitcoin's


View Profile WWW
August 26, 2013, 06:40:15 PM
 #8

maar welk merk is het, welk type?

ref. design, twin/tripple frozr, direct cuII, etc...

"full swing" ken ik nu niet echt.

kaarten mogen normaal niet warmer worden van 85°C (alhoewel ze het wel aankunnen, is het afgeraden om de levensduur te verbeteren)

op een warme dag wordt mijn 7970 tot 80° terwijl deze op koelere dagen makkelijk beneden de 70 aanhangt.

http://Bitcoine.Global  | Trade Global Commodities &  Double your Bitcoin Investment!
Dyionisus
Member
**
Offline Offline

Activity: 65


Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody


View Profile WWW
August 27, 2013, 09:30:21 AM
 #9

Hoi Rusty,

Bedankt voor je reply. Dit is de videokaart die ik heb: http://www.alternate.nl/html/shop/productDetails.html?artno=1060525&s2m_channel=102&channel_code=544&product_code=66418224&utm_source=google-shopping&gclid=CNr9z-6nnbkCFYKS3godLzIAgg.

Met full swing bedoel ik dat die op de hoogste stand staat de waaier Smiley.

Ik hoop dat je me kunt helpen.

Bedankt weer!

Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody
www.easbit.com
_rusty_
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


Buy Global Commodities & Double your Bitcoin's


View Profile WWW
August 27, 2013, 10:08:08 AM
 #10

het is raar dat zo'n kaart helemaal uit valt.

de koeling die er op zit, zou voldoende moeten zijn.

welke instellingen gebruik je op je mining programma en welk programma gebruik je precies?


http://Bitcoine.Global  | Trade Global Commodities &  Double your Bitcoin Investment!
PsychoticBoy
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


Parental Advisory Explicit Content


View Profile
August 27, 2013, 11:19:36 AM
 #11

Andere of nieuwste AMD Catalyst installeren kan helpen.
_rusty_
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


Buy Global Commodities & Double your Bitcoin's


View Profile WWW
August 27, 2013, 11:23:37 AM
 #12

Andere of nieuwste AMD Catalyst installeren kan helpen.

13.4 voor 7XXX kaarten toch?

ik gebruik 12.Huh voor mijn 5850's

grtz

http://Bitcoine.Global  | Trade Global Commodities &  Double your Bitcoin Investment!
Dyionisus
Member
**
Offline Offline

Activity: 65


Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody


View Profile WWW
August 27, 2013, 11:55:01 AM
 #13

Hoi,

In ieder geval heel erg bedankt dat jullie willen helpen!

Ik gebruik cngminer. De instellingen moet ik vanavond ff checken als ik thuis ben. En welke instellingen bedoel je eigenlijk precies van de videokaart of van het miningprogramma? Het draait op Linux btw (ik weet niet of dat wat uitmaakt?).

Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody
www.easbit.com
_rusty_
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


Buy Global Commodities & Double your Bitcoin's


View Profile WWW
August 27, 2013, 11:57:30 AM
 #14

de instellingen van cgminer zelf.

linux zou normaal niets mogen uitmaken.

zolang je maar de juiste drivers en sdk's hebt gedownload.

http://Bitcoine.Global  | Trade Global Commodities &  Double your Bitcoin Investment!
Dyionisus
Member
**
Offline Offline

Activity: 65


Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody


View Profile WWW
August 27, 2013, 03:59:35 PM
 #15

Hoi,

Ff een stomme vraag hoe check je de instellingen van cgminer of waar kun je die vinden? Cgminer is totaal nieuw voor mij.

Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody
www.easbit.com
_rusty_
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


Buy Global Commodities & Double your Bitcoin's


View Profile WWW
August 27, 2013, 04:05:03 PM
 #16

cgminer opstarten dan "s" "w" en "enter"

dan wordt er een cgminer.conf file aangemaakt
hier pasten in quotes

ZONDER!!!!!!!!!!! paswoord en username!!!!

of het posten van je .bat file.
ook zonder passwoord en username aub Wink

http://Bitcoine.Global  | Trade Global Commodities &  Double your Bitcoin Investment!
Dyionisus
Member
**
Offline Offline

Activity: 65


Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody


View Profile WWW
August 27, 2013, 04:51:37 PM
 #17

Dit moet het zijn volgens mij. Ik heb alle poolinfo eruit gelaten Smiley.

Quote
"intensity" : "13,16",
"vectors" : "1,1",
"worksize" : "256,256",
"kernel" : "scrypt,scrypt",
"lookup-gap" : "2,2",
"thread-concurrency" : "5760,21712",
"shaders" : "0,0",
"gpu-engine" : "0-0,0-0",
"gpu-fan" : "0-85,0-85",
"gpu-memclock" : "1280,1500",
"gpu-memdiff" : "0,0",
"gpu-powertune" : "0,0",
"gpu-vddc" : "0.000,0.000",
"temp-cutoff" : "89,89",
"temp-overheat" : "85,85",
"temp-target" : "78,78",
"api-listen" : true,
"api-network" : true,
"api-port" : "4028",
"auto-fan" : true,
"expiry" : "120",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}

Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody
www.easbit.com
_rusty_
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


Buy Global Commodities & Double your Bitcoin's


View Profile WWW
August 27, 2013, 05:29:48 PM
 #18

raar dat je alles op 0MHZ zet bij cpu engine Tongue

je kan je gpu fan nog aanpassen naar 0-100
temp overheat wat verlagen mssn

maar voor de rest ziet alles er toch redelijk normaal uit.

http://Bitcoine.Global  | Trade Global Commodities &  Double your Bitcoin Investment!
Dyionisus
Member
**
Offline Offline

Activity: 65


Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody


View Profile WWW
August 27, 2013, 06:05:33 PM
 #19

Nou ja ik heb hem zo gekocht zeg maar. Ik heb eigenlijk geen idee wat de beste settings zijn. Enig idee wat de gpu-engine settings zouden moeten zijn?


Easbit: Makes Bitcoin easy for everybody
www.easbit.com
PsychoticBoy
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1680


Parental Advisory Explicit Content


View Profile
August 27, 2013, 07:15:29 PM
 #20

Nou ja ik heb hem zo gekocht zeg maar. Ik heb eigenlijk geen idee wat de beste settings zijn. Enig idee wat de gpu-engine settings zouden moeten zijn?



Voor de 7950:
Gpu engine 850(mhz) en met turbo boost 925(mhz)
Je zou hem zelfs iets kunnen OCen na de 925 tot een max van 975 maar daar zou ik alleen aan beginnen mits je gpu stabiel is op 925.

En voor de 5850: 725(mhz) gpu engine en je zou ook die evt kunnen OCen


Groeten
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!