ben bitcoinin geleceğine şüphe ile yaklaşıyorum...yıldırım ağı güncellemesi btc ye gelmiş..ancak bu bildiğimiz tarzda bi
sert ayrım (hard fork demeyin şuna
hasta oluyorum..dilimizi bozmayın) değil...olayın teknik detayını birazcık okursanız yeter zaten..gönüllü olarak kullanılması gereken bir eklenti gibi birşey bu..yani iki kişi arasındaki sık transferlerin hızlandırılması adına yapılmış bişey...blokzincire kayıt edilmiyor..ne zamanki tamam derseniz o zaman kayıt işlemi yapılıyor.böylece yük azaltmış oluyor falan..ama benim güvenlik açısından kafama pek yatmadı bu..suistimal edilebilir..bunun öncesinde beta testleri vs oldu ise de yine de güzel durmuyor...
bitcoine transfer hızı anlamında ciddi bir güncelleme geleceğini sanmıyorum..gözünü para hırsı bürümüş aç gözlü madenciler kendi kendini bitirecek...bu da yavaş yavaş kendi sonunu hazırlamak demek..netekim üçüncü nesil blokzincirleri çıkmaya devam ediyor....BTC nin tek espirisi piyasanın bunun üzerinden fiyatlanması..onun haricinde tarihin çöp sepetine kaldırılması gereken ilkel ve hantal bir sistem.
kripto dünyası btc nin kıçına tekmeyi neden basmasın ki..farklı devrimlere yapılara olaylara şahit olabiliriz..mesela her token altyapısı içeren coinin, bağımsız fiyatlanması gibi (neo eth qtum vs )..mesela ethereumun btc üzerinden değilde doğrudan dolar olarak fiyatlanması gibi...ether tokenlerinin sat bazında yerine eth bazında tek fiyatlandırmaya geçirilmesi gibi..
bence böyle bişey şart..böyle birşey olduğu zaman tek bir dandik coin üzerindeki manipülasyon piyasayı duman edemeyecek..piyasayı kontrol ve manipüle edebilmek için bitcoini vazgeçilmez öncü ve tek olarak yutturmaya çalışyorlar..kriptonun kapitalizm karşısında güçlenmesi için sert bir devrime daha ihtiyacı var..
bazı yarım akıllılar btc yi devletlerin hedef aldığını ve yavaş yavaş btc yi bitireceklerini dolayısıyla kriptolarında sonunun geleceğini falan yazıyor..btc zaten kendi kendini yiyip bitirecek o belli de altyapısı gelişmiş teknolojik blokzincirleri bitiremezler..hangi bitanesini bitirecekler ayrıca ?
gelecek etherdelta gibi merkezsiz borsalara ve üçüncü dördüncü nesil blokzincirlere evrilecek..nasıl ki interneti yok edemediler sadece bir miktar denetim altına alabildiler bunda da benzer şeyler olacak..yalnız bunda farklı olarak her bir kripto paranın blok zinciri ayrı bir internet olduğunu düşünürsek denetim altına almaları çok zor bence...
özetle ne interneti kapatabilirsin ne kripto paraları durdurabilirsin ne de yapay zekanın gelişimini engelleyebilirsin..sonuç olarak insan oğlu kendi silahı ile kendini yok edecek