Az evvel airdroplarla ilgili başka bir konuda airdroplardan bir ayda 10.000 TL kazandığını söyleyen birini gördüm. Ya fazla şanslı biri herhalde. Şahsen çoğu airdrobun reklam amaçlı yapıldığını ve heryere kişisel bilgilerimizi vermenin sakıncalı olduğunu düşünüyorum.
Doğru olma imkanı olasılıkla yüksek. Eğer o okuduğun arkadaş eylül / ekim / kasım gibi airdrop'lara katılmaya başlamışsa, o ilk furya'da iyi para eden airdroplar dağıtıldı. Ebtc, Blue, Zcashgold, BitcoinRed, LitecoinGold, Hawala ama bunlardan sadece Blue yoluna devam ediyor. O ara deli gibi Erc20 tokeni çıkıyordu. Ekipler kendi çıkardıkları tokenleri ertesi gün pump yapıyordu.
Uzun zamandır airdrop'lar kazandırmıyor. Bunun bir kaç nedeni var;
1. Eylül / Ekim/ Kasım gibi Etherum 250-300 $ seviyesinde falandı.
2. Ethereum ağında işlem yapmak için 0.5 gwei bile yeterli oluyordu.
3. Etherdelta hack olayı yaşanmamıştı.
Airdrop'lar şimdi ref sistemine döndü ve çok uzun süredir artık katılmıyorum. Katıldığım airdroplardan 1 milyar supply olan token 5 adet gönderiyor. Airdrop'lar bitti ama önümüzdeki günlerde başka bir furya kesinlikle başlayacaktır. Tokeni oluşturan ekip sonuçta bir hacim oluşturmak istiyorsa Cmc'de listelenmesi , borsaların tokeni almaları için başka bir çeşit bedava'dan token dağıtımı işleri başlayacaktır.