piyasayı devamlı takip etmiyorsan alsat çok tehlikeli gibi bir anda altüst olabiliyor piyasa. o yüzden doğru coinde hodl biraz daha güvenli geliyor bana
BTW 0.90'a geldi satmadım. satamadım cüzdanda bakım vardı. hemen düşürdüler fiyatı. ama pişman değilim 1 dolar üzerine kendisini atacak ve sabırlı biriyimdir.
Bitcoinde 20 bin dolara geldiğinde 6k ya düşeceğini bilemezdiniz. Oradan satsanız düşerken daha fazlasını alırım diye düşünebilirsiniz ve bu doğrudur.
ama şu açıdan bakılması gerekli. atıyorum 10 bin desteği var siz 10500 dolardan aldınız. sizin zararı kabul etme kar al seviyeniz neresi? 9 bin dolara geldiğinde zararı kabul ediyorum daha aşağıdan daha fazla btc satın alırım mı diyorsunuz? yoksa o seviyeyi kırdı düşerken sizin zararı kabul etme fiyatınız yok mu? ikincisini yapıyorsanız büyük zararları zaten baştan kabul etmişsiniz demektir.
güçlü destekleri takip eder, oraya btcnin gelmesini bekler ve almazsınız. beklersiniz ve o desteğe gelince ne yapıyor diye izlersiniz. İçinize sinerse alırsınız ve her zaman Kar al-Zararı durdur fiyatınızı belirlersiniz.
Bu sene biraz acemiliğime geldi 0.05 btc aldığımda 1000 dolar üzerine yükselince satttım. BCH aldım 900 küsür dolardan çok küçük kar ile sattım ve inanılmaz silkeleme yapıyorlar. Balinalar yatırımcı psikolojisine oldukça hakimler. Sonuçta bekleyen kazandı mı hem de kaç kat.
Altın kurallardan bir tanesi düşüş varken paradaysanız satın almayın, suların biraz durulmasını bekleyin. 6000 dolardan destek bulduk bunun altına sarkarsa örneğin 5 binin de altına sarkarsa gideceği yer 3 bin dolardır. 6 dan alıp 3'e kadar beklerseniz %50 zarardasınız demektir. bu riskler geçmişte de vardı.
1150 den 150 dolara düştüğü grafiğe bakın. geçmişte kaç defa aynı hareketi yaptı.
Kısa vadeli yazıyorum. 9400 dolar biraz umut ışığı olacak. 11600-13000'e doğru atak yapabilir. Ama 9400'ü kıramaz da 6 bine yine gelirse dediğim gibi planınız olsun.