adı neymiş zarrab coin mi ?
farkındaysanız kripto para piyasasında, 3. dünya ülkeleri diye adlandırılan ülkelerin başı çektiğini görüyoruz.
kapitalizmin yönetici kadrosunda yer alan ülkeler ise; inceliyoruz efendim, bakalım yasaklayacak mıyız,
şu bu araştırıyoruz, olmadı ripple filan diyorlar ..
bizimkiler neden duruyor ama anlamış değilim, ya gurur yapıyoruz yada gerçekten zengin ülkeyiz
ayrıca din açısından konuya bakanlar, dubai ve katar ikilisinde ilginç işler dönüyor, biraz o tarafa yönelsin ..
birde bu coinlerin adı paraysa; para yatırım aracı değil birikim aracıdır, yok hisse gibi işlem görecekse ona göre yatırım yapılır.
kısacası devletlerin sadece kendi değerlerine eş sayısal bir coin çıkarması; hiçbir işe yaramaz, aksine bankacılık ve kredi sektörünü baltaladığı için, buhranlı ekonomiler doğar.
bu riski göze alamazlar. başka yolu da yok gibi duruyor, o yüzden devletlerin coin çıkarması bana saçma geliyor, yakın zamanda olacağını da düşünmüyorum.
şimdi 4 tl 1 dolar ediyorken, bir coin çıkarıp adını türk koyunca; 1 türkcoin 10 dolar etmez.
gelecekte bir gün gelecek tamam hadi ettirdin şu piyasada yedirdin diyelim
ama yine hükmün kısa sürer, gelecek erken gelir..
peki bunun üzerine birde kendi paranı ne olduğu bilinmeyen borsalarda oyuncak mı edeceksin ? ya biri dumplarsa : )) işin bu tarafıda var.
devletin şu aşamada en iyi yapacağı şey, üniversite rektörlerine, en az bir ico projesi yaratması için direktif vermesi olacaktır.
şu günkü piyasa sadece bunu kaldırır, içinden çok iyi 10 proje çıksa tanesi milyar dolarlık, arge ve teknoloji için güzel bir kripto para şirketler dizilimi kurmuş olursun.
piyasaya yerinden zamanında girersin, iflah etmese bile yüz güldürür .
kısacası kamuya bağlı, fakat kurumsal çalışan icolar için çalışmaya başlasa birileri, hiç fena olmaz ..