Bitcoin Forum
May 11, 2024, 03:25:05 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: [Tutorial] Achizitie ALTCOINS  (Read 217 times)
HBKMusiK (OP)
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 693
Merit: 120


View Profile
February 27, 2018, 08:52:19 PM
Last edit: March 02, 2018, 08:49:18 PM by HBKMusiK
Merited by vlad230 (1)
 #1

Acest ghid e destinat celor ce doresc sa achizitioneze diverse altcoins pe exchange-uri.


-----

Pasul 1 - Verificarea market-ului pentru altcoin-ul respectiv

► In acest ghid vom folosi drept altcoin (in exemple) Dogecoin (DOGE). In prima instanta, dupa ce ne-am hotarat ce altcoin dorim sa cumparam, trebuie sa ne uitam sa vedem unde este acesta disponibil pentru trading si cu ce pereche. In general, altcoins nu se pot cumpara direct cu FIAT (RON, EUR, USD etc), ci sunt in pereche pe diverse exchange-uri cu diverse coin-uri principale, in general BTC (Bitcoin), ETH (Ethereum) si rareori LTC (Litecoin).

► Se intra pe CoinMarketCap si se cauta altcoin-ul respectiv folosind casuta din dreapta sus unde se introduce fie numele altcoin-ului dorit fie indicele (adica ori Dogecoin ori DOGE, amandoua functioneaza). Dupa selectarea altcoin-ului, ne intereseaza sa verificam pe ce market e acesta disponibil si in ce pereche.
 
► Dupa selectarea tabului "Markets" in coloana "Source" e lista de exchange-uri unde acest altcoin este disponibil. In main post-ul acestui topic veti gasi o lista de exchange-uri recomandate de catre noi, daca altcoin-ul nu e disponibil pe niciunul dintre cele recomandate de catre noi puteti alege voi orice exchange, cu mentiunea ca e preferabil un exchange unde volumul este mai mare. Volumul reprezinta cat, cantitativ, se tranzactioneaza pe exchange-ul respectiv. Un numar mai mare inseamna ca piata respectiva este mai activa pe acel exchange (adica un numar mare de buy si sell orders disponibile pt tine).

► Dupa selectarea exchange-ului preferat (evident, va fi nevoie de inregistrarea unui cont pe exchange-ul respectiv) se verifica si perechile in care e disponibil. Sa zicem ca am ales Bittrex. Folosind comanda "Ctrl+F" (find pe pagina curenta) observam ca pe Bittrex e cel mai mare volum de tranzactionare, insa exista doar perechea DOGE cu BTC. Adica pe Bittrex se poate cumpara DOGE doar cu BTC (si, evident, se poate si vinde DOGE pentru BTC).


► Ca un termen de comparatie, pe Cryptopia sunt 282 perechi de tranzactionare intre DOGE si diverse altcoins.
 


Pasul 2 - Cumpararea BTC/ETH/LTC cu FIAT

► Odata selectat exchange-ul (de exemplu Bittrex), este necesar sa cumparam moneda cu care vom cumpara altcoin-ul (dupa cum am vazut la pasul anterior, avem nevoie de BTC). .
Pasul 3 - Trimiterea BTC pe exchange

► Odata achizitionat BTC-ul, va fi nevoie sa il transferam pe exchange-ul pe care l-am ales, pentru a putea achizitiona altcoin-ul. Coinflux nu iti permite sa cumperi BTC daca nu le dai o adresa de portofel unde sa il livreze, caci Coinflux nu tine BTC-ul pentru tine, nu au wallet disponibil. Dupa inregistrarea si verificarea contului pe Bittrex (NU RECOMAND folosirea unui exchange fara a avea contul verificat la ei SI fara 2FA - 2 factor authentification - activat!), puteti depozita BTC pe exchange.
r

► Pentru o prima utilizare va fi nevoie sa va generati un nou wallet, aveti un buton disponibil dupa ce dati click pe "Deposit" (pe alte exchange-uri iti este generat automat wallet dupa apasarea butonului Deposit, pe Bittrex trebuie sa ti-l generezi apasand un buton suplimentar). Pentru depozitare veti folosi adresa generata a portofelului, pe care eu am cenzurat-o in screenshot. Odata generat un portofel nu va fi nevoie de re-generarea acestuia, decat daca ti se specifica acest lucru in momentul in care doriti sa re-depozitati a doua, a treia oara etc.


Pasul 4 - Achizitionarea altcoin-ului dorit

► Dupa depozitarea BTC va fi nevoie sa accesam marketul altcoin-ului dorit.
 

► Dupa accesarea market-ului putem in sfarsit plasa ordinul de cumparare pentru DOGE. Sub aceasta zona se pot observa ordinele de vanzare/cumparare deja plasate, pentru un indicativ de pret curent. Posibil sa fac un ghid detaliat si de plasare ordine de cumparare/vanzare pe viitor, insa acela este un alt subiect.
 


Pasul 5 - Securizarea fondurilor

► Dupa achizitionarea altcoin-ului dorit, acesta se poate depozita in doua feluri: fie tinut pe exchange, fie trimis intr-un alt portofel. Recomandarea generala pentru detinerea de fonduri pe termen lung (HODL-ing) este, in ordinea eficientei:

1. Tinerea fondurilor in cold storage (paper wallet sau Hardware wallet);

2. Tinerea fondurilor intr-un portofel la care detineti private keys (sunt o multitudine de portofele recomandate in main post, insa nu pentru toate altcoins - unele insa au propriul portofel, mai bun (ARK, NEO de exemplu) sau mai prost (IOTA - extraordinar de prost);

3. Tinerea fondurilor pe exchange - foarte convenabil, insa in cazul in care exchange-ul are probleme de securitate iti poti pierde fondurile si nu ai ce sa faci, fiind un domeniu nereglementat nu ai pe cine sa "dai in judecata". In cazul in care alegeti aceasta optiune, din convenienta (practic, daca detii 10 altcoins in cele mai multe cazuri (dar nu intotdeauna, exemplu MyEtherWallet) vei avea nevoie la pct. 2 de 10 portofele diferite), NEAPARAT este necesar sa aveti 2FA activat si contul verificat pe exchange!

In cazul in care doriti sa faceti trading regulat, punctul 3 este singurul recomandat, deoarece aveti fondurile disponibile pentru tranzactionare in orice moment, fara a mai plati taxe de transfer wallet -> exchange si a astepta confirmarea si trimiterea fondurilor de fiecare data cand doriti sa tranzactionati.

----------

Mentiuni suplimentare

* Singura variabila ce va produce diferente notabile in acest ghid ar fi folosirea unui alt exchange. Fiecare exchange are propria interfata, insa in cele mai multe cazuri acestea sunt destul de intuitive. Da, nu va arata exact ca pe Bittrex, insa cu putina logica va veti da foarte usor seama cat de mult seamana. Interfetele sunt foarte intuitive pe majoritatea exchange-urilor.

* In cazul in care apar probleme, evident ca puteti pune si aici intrebari, insa de cele mai multe ori contactarea support-ului exchange-ului sau serviciului respectiv v-ar aduce rezultate mai bune.

* Nu va panicati daca nu au ajuns fondurile instantaneu odata trimise. Timpii de asteptare variaza intre diferite currency-uri (BTC dureaza mai mult decat ETH sau LTC, de exemplu). De asemenea, fiecare exchange necesita un numar de confirmari ale tranzactiei pentru a valida tranzactia respectiva. Odata initiat un transfer catre un exchange, transferul ar trebui sa apara intr-o zona numita in general "Pending deposits" (Depuneri in asteptare), de indata ce transferul are O VALIDARE. Apoi transferul va deveni disponibil de indata ce numarul de validari necesare este indeplinit. Unele exchange-uri, de exemplu, solicita 5 validari pentru transferurile de BTC. Binance solicita 30 de validari pentru transferurile de ETH. Si asa mai departe. Folosind blockchain explorer puteti verifica statutul transferurilor dvs.

There are several different types of Bitcoin clients. The most secure are full nodes like Bitcoin Core, but full nodes are more resource-heavy, and they must do a lengthy initial syncing process. As a result, lightweight clients with somewhat less security are commonly used.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
1715441105
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1715441105

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1715441105
Reply with quote  #2

1715441105
Report to moderator
1715441105
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1715441105

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1715441105
Reply with quote  #2

1715441105
Report to moderator
1715441105
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1715441105

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1715441105
Reply with quote  #2

1715441105
Report to moderator
allenubba
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 103
Merit: 1


View Profile
February 28, 2018, 12:03:05 AM
 #2

Daca imi poti oferi o solutie... am un cont la bittrex care nu e inregistrat pe numele meu, contul nu este verificat si am in el aproximativ 0.02 BTC care nu ii pot retrage fiindca contul nu este verificat (contul e inregistrat pe un nume ales la intamplare de american). La momentul actual pot cumpara si/sau vinde diferite altcoins de pe contu respectiv dar nu pot face retragere. Ce as putea face in situatia de fata?
al1n
Member
**
Offline Offline

Activity: 154
Merit: 29


View Profile
February 28, 2018, 05:51:57 AM
 #3

Daca imi poti oferi o solutie... am un cont la bittrex care nu e inregistrat pe numele meu, contul nu este verificat si am in el aproximativ 0.02 BTC care nu ii pot retrage fiindca contul nu este verificat (contul e inregistrat pe un nume ales la intamplare de american). La momentul actual pot cumpara si/sau vinde diferite altcoins de pe contu respectiv dar nu pot face retragere. Ce as putea face in situatia de fata?

Parcă aveau o limită de 0.025 pe zi pentru conturile neverificate. Poate s-a schimbat între timp limita, dar ar trebui să poți face retrageri oricum. Încearcă valori mai mici.
vlad230
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 616
Merit: 279



View Profile
February 28, 2018, 10:28:32 AM
 #4

Foarte bun ghid-ul pt incepatori! Smiley

Desi informatiile acestea nu mai sunt o noutate pt mine, cu siguranta vor ajuta multi membri noi.

Daca era postul acesta cand m-am inscris eu era mult mai simplu sa-mi dau seama despre ce e vorba si ce trebuie sa fac.
HBKMusiK (OP)
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 693
Merit: 120


View Profile
February 28, 2018, 12:53:15 PM
 #5

Daca imi poti oferi o solutie... am un cont la bittrex care nu e inregistrat pe numele meu, contul nu este verificat si am in el aproximativ 0.02 BTC care nu ii pot retrage fiindca contul nu este verificat (contul e inregistrat pe un nume ales la intamplare de american). La momentul actual pot cumpara si/sau vinde diferite altcoins de pe contu respectiv dar nu pot face retragere. Ce as putea face in situatia de fata?
Poftim un articol care te poate ajuta: https://support.bittrex.com/hc/en-us/articles/231701788-Withdraw-Limits-and-Troubleshooting , desi a fost postat pe 30 octombrie 2016 ma gandesc ca limitele sunt la fel din moment ce acest articol e chiar de la suportul lor.Multa bafta, ideea e ca trebuie cumva sa reusesti sa verifici contul..

allenubba
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 103
Merit: 1


View Profile
March 01, 2018, 12:34:41 AM
 #6

Daca imi poti oferi o solutie... am un cont la bittrex care nu e inregistrat pe numele meu, contul nu este verificat si am in el aproximativ 0.02 BTC care nu ii pot retrage fiindca contul nu este verificat (contul e inregistrat pe un nume ales la intamplare de american). La momentul actual pot cumpara si/sau vinde diferite altcoins de pe contu respectiv dar nu pot face retragere. Ce as putea face in situatia de fata?

Parcă aveau o limită de 0.025 pe zi pentru conturile neverificate. Poate s-a schimbat între timp limita, dar ar trebui să poți face retrageri oricum. Încearcă valori mai mici.

Nu se pot face retrageri de pe conturile neverificate... eu am suma mica e vorba de aprox. 200$, daca ar fi posibil sa se faca retrageri as putea sa retrag BTC asta fara probleme, dar in cazu meu nu se poate, nu e vorba de suma ca e mica
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!