Kripto para birimi olan Dogecoin’in, oluşturulma hikayesi gayet ilginçtir. İnternette yapılan bir geyik muhabbetinden esinlenerek oluşturulan Dogecoin, kısa bir süre içerisinde büyük ilgi gördü. Öyle ki dijital para birimleri piyasasında en çok talep ve işlem gören coin’lerden biri haline geldi. Dogecoin’in bir diğer önemi ise; pek çok insanın dijital para birimlerine ilgi göstermesine sebep olmuştur.
Doge ve Dogecoin İsmi Nasıl Ortaya Çıktı?Doge, İngilizce köpek anlamına gelen ‘’Dog’’ kelimesinin isteyerek hatalı yazılmasından dolayı ortaya çıkmıştır. 2005 senesinde gösterilen ‘’Homestar Runner’’ adıyla bilinen kukla şovunda söylendiği de iddia edilmektedir.
Yapılan bu ‘’Doge’’ muhabbetlerinden sonra ise Dogecoin isimli kripto para birimi yaratılmıştır. İnsanların, dijital paralara olan ilgisini arttırmak için oluşturulan Dogecoin, kısa bir süre içerisinde ilk 20 coin arasına giriş yaptı.
Dogecoin’in yaratıcısı olan Billy Markus, logosunda ‘’Shiba Inu’’ türü köpeği kullanmıştır.
Dogecoin Nasıl Çalışır?Dogecoin isimli kripto para biriminde, blok süreleri 1 dakika olacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca Network tarafından her dört dakikada bir olmak üzere zorluk seviyesi hesaplanır. Bitcoin ve diğer birçok kripto para biriminin aksine Dogecoin’de üretimi limitinin bulunmamasıdır. Bu yüzden deflasyonel durumu olamaz.
Dogecoin’in bir diğer önem verdiği konulardan birisi ise madenciliktir. Kripto para birimlerinin bu kadar ilgi ve talep görmesinin ardından, Bitcoin ve Ethereum gibi popüler coin’lerde madencilik yapmak için çok özel donanımlara ihtiyaç duyulur. Ancak Dogecoin madenciliğini, standart donanımlı ev ya da iş yeri bilgisayarlarınızla bile yapabilirsiniz.
Dogecoin Ne Kadar?En değerli sanal para birimleri sıralamasında 35. Sırada olan Dogecoin’in değeri 0,0056 dolardır. Günlük işlem hacmi 20,5 milyon dolar ve piyasa değeri ise 639 milyon dolar civarındadır.
Kaynak:
http://www.coingundem.com/dogecoin-nedir-ozellikleri-nedir-nasil-calisir/