Yönetebildikleri ve yön verebildikleri dünya ekonomisine bitcoin bir çelme, hatta bu fikrin gerçeğe hızla dönüşmesi bile, fed için korkutucu geliyordur.
Neden böyle bir değişim yaratsınlar ?
İnternetin, sayısal parayı yaratmak ve transfer ağında kullanmak için hayatımıza birileri tarafından sokulduğunu düşünüyorum.
Ama akıllarında reel finansal ekonomiyi, sanal ortamdan yönetme ve şişirme imkanlarının varlığını bilerek bu işe giriştiler.
Yoksa sanal bir değer yaratıp, reel paraya rakip olarak düşünerek bu yolu seçmeleri ahmakça geliyor.
Bu yüzden, Bitcoini ABD nin kendi yaratma ihtimali bence oldukça düşük,
Zaten federal rezervin yarattığı balon ekonomi, borsada avrupa şirketlerinin hisselerini batırmaları filan bu forumun ilk konu başlıklarından.
Japonya'nın yediği 2 atomdan sonra ABD nin sömürgesi gibi ekonomik plan izlediği tartışılmaz.
Abd tahviline yatırım yapmakla zorunlu ilk 10 ülkeden biri, geçtiğimiz yıllarda enflasyon ekonomisi yaratıp,
tüm gelirlerini yine amerikan hazine kağıdı almak için kullanan ülkede japonya.
Misal isviçrede yıllık milli gelirinin 3 katı kadar abd tahvili aldı geçtiğimiz 2 yılda.
Yani sıcak parayı amerikaya ateşledi ve dolara yatırım yapmaktan yana seçti kendini.
Meclis oylaması yaptılar altına yatırım yapalım mı diye, hayır oyu çıktı yine geçtiğimiz 3 yılda ..
Son ticari anlaşmalardan sonra, çinde bu furyaya katıldı, altına yatırım yapıyorlardı 2003 den 2011 e kadar, sonra altın stoğundan vazgeçip,
abd tahvili almaya başladılar ve tüm abd mallarının taklit değil, orjinal üretim fabrikaları, çinde kuruldu son 6-7 yıldır.
Dikkatinizi çekmiştir, bu biraz yemleme stratejisi.
İlla bir devlet yaratmıştır mantığı arıyorsak bence bu ya almanya, ya rusya yada iki koreden biridir.
rusya kripto paralara önem verdiğini açıkça gösteriyor ve rus halkı da çok ilgili.
almanya coin ekonomisine, reel şirketlerini entegre etmek için ilk çaba harcayan ülkeler arasında göz kırpıyor.
kore borsa ve kanun sitemleri yaratarak kripto dünyasını destekliyor, kuzeyinde mininge önem verdiği konuşuluyor.
Şüpheli olmalarının gerekçesi bu
AMA sıradan biri tarafından, anonim bir hayal ile yaratılma fikri; benim kulağıma en hoş gelen hikaye.
Böyle bir yaklaşımı yasaklamak yada yasaklatmak için çaba harcamak ters tepki yaratır toplumlarda.
bu yüzden bitcoini bitirmek için en etkili yol, bu sistemin çalışmayacağını insanlara düşündürmek.
Borsa hacklemek filan vesayre ile güven sarsmak değil, saçma sapan icolar yaratarak, sonrada buhar olarak
sistemi baltalamak ve insanları mağdur eden yöntemleri seçeceklerini düşünüyorum.
son 1 yıldır alt coin ekonomisin bu kadar hızlanmasının en büyük nedeni, abd nin bu işe parmağını sokması.
wall street balinalarının piyasaya girip girip çıkması, herkesi silkelemesi filan öyle devletin haberi olmadan yapabilecekleri hamleler değil,
milyar dolarlar dönüyor
bu işin temel ana unsuru güvendir, güveni sarsabilirlerse bitcoin çöptür.
bu yüzden tek yapabilecek hamleleri, güven sarsmak ..
bu piyasanın kullanılamaz olduğunu insanlara inandırmak.
başarabilirler mi ?
buna biz karar vereceğiz ..