Şimdi size basit bir matematikle dav bounty ilk hafta katilimcilarinin nasil fazla stake aldigini anltayim, hem moraller bozulmamış olur.
Diyelim ki imza kampanyasi 6 ay surecek ve ilk haftadan sona kadar duranlar 10 stake alacak.
Ben ilk hafta katildim 3 aydir imzadayim, yani stakelerin yarisi olan 5 stake cepte.
Geriye 3 ay kaldi diyelim, ben o 3 ay da stake almaya devam edecegim yeni katilimci son 3 ay stakelerine ortak olacak.
Son 3 ay icin 5 stake kaldiysa ben oradan 2.5 stake alacagim ve yeni katilimci da 2.5 stake alacak (hero/legendery örnek)
Toplamda benim ilk 3 aydan 5 stake + son 3 aydan 2.5 stake hakkim var.
Yani ben 6 ay katildigim icin 7.5 stake alacagim son 3 ay giren 2.5 stake alacak.
Düz hesap olarak hesaplanmistir.6 ay bounty mi olur diyenler sirf post kasmak icin konuya bos bos yaziyor. İlk defa bir bounty gelirlerini buradan paylasacagim eger hard cap yaparsa tadindan yenmez. Hard cap / 2 yapsa bile ilk katilimcilar iyi kazanacak.
Kimse canini sıkmasın her turlu kazandirir. Döner parasi degil inek parasi gelir rahatta bekleyin
hocam öyle hesap olmaz, stakeler bölünmüyor, toplam pasta bölünüyor, 10 kişi var adam başı 2 stake, 20 kişi var adam başı 1 stake olmuyor,
havuz 100 dolarsa;
10 kişi varsa adam başı 2 stake ise, 1 haftada toplam 20 stake olur. stake başı 5 dolar düşer, 20 kişi varsa adam başı 2 stake ise 40 toplam stake olur stake başı 2.5 dolar düşer
şimdi senin örnek; ben girdim diyelim 3 ay içerideyim, 5+5+5+5 stake aldım diyelim total 20 stake; toplam 5 kişi böyle olsun, 100 stake yapar,
sonra diğerleri (yeniler) girdi onlar da 5 kişi olsunlar, onlar 5+5+5+5 stake alsınlar adam başı 20 stake; 5 kişi total 100 stake bunlar alırlar,
biz de o arada onlar gibi stake aldık 5 kişi olarak; 5+5+5+5 total 20 stake; 5 kişi 100 stake aldık,
total 300 stake var, havuzdada 300 dolar olsun, stake başı 1 dolar.
biz kaç stake aldık 1 kişi, ilk 3 ay 20 stake + son 3 ay 20 stake =40 stake biz aldık adam başı 40 dolar
senin dediğin kişi (3 ay sonra giren kişi) son 3 ay 20 stake = 20 stake o adam da aldı 20 dolar,
yani sizin dediğiniz gibi 1 e 3 değil, 1 e 2 oran vardır.