Ko ste vi, šta je ovo i zašto se Peepcoin naziva DAPS?Peepcoin je dizajniran kao coin za narod, ali izvorni developer nije imao dobre namjere. Napustio je projekat i ostavio ga na cjedilu. Peepcoin zajednica napravila je ideju za DAPS u februaru 2018. Cilj DAPS-a je anonimizacija sredstava. Peepcoin se temelji na zerocoin protokolu, pri čemu su mnoge funkcije onesposobljene. DAPS ponovno aktivira te funkcije i dodaje druge mogućnosti za anonimnost.
Od 2018. godine zajednica Peepcoin-a je preuzela razvoj i pokrenula novi razvojni plan za Peepcoin. Između ostalog planiran je i rebrand u DAPS, zamjena 1 : 1, promjene u emisiji, airdropovi i solidni planovi za poboljšanje kodne baze i izgradnje novog temelja za dodatne mogućnosti.
Peepcoin-DAPS tranzicijski projekat je volonterska grupa od preko 100 članova s različitim iskustvima na poljima od kripto valuta pa do finansija.
Svako ima pravo (i dobrodošao je!) da postane developer, davatelj usluga ili savjetnik.
DAPS (Decentralizirani - Anonimni - Platni - Sustav) je stari coin sa novom svrhom.
Planirana je zamjena DAPSa 1 : 1 za Peepcoin-PCN, uz nove mogućnosti i dotjerane specifikacije.
Kontrolirana inflacija, dugoročni
airdrop-ovi i na kraju
decentralizirano upravljanje koje se pokreće masternod-ovima širom svijeta su ključni za ovu misiju.
DAPS će biti zasnovan na izvornom kodu PIVX-a. Glavni poticaj za DAPS je da anonimizira sredstva i osigura infrastrukturu za razvoj dodatnih opcija. DAPS ima za cilj da bude više od coina i da postane dio kulture.
Zašto DAPS? U tradicionalnim blockchainima, korisnici su izloženi analitičkim analizama. Tiranske vlade širom svijeta koriste ove podatke za praćenje i kažnjavanje korisnika kripto valuta. Cilj nam je sačuvati svačija prava da kontroliraju svoje finansije na način kako oni smatraju da je prikladno.
DAPS Specifikacije
Razmjena 1 : 1 PCN:DAPS
Pow/PoS (razdoblje PoW je prošlo) Scrypt/PoS
Maksimalna početna zaliha 50 milijardi (ako se svi PCN zamjene)
1,000,000,000 DAPS-ov Razvojni fond:
50% - Airdrop-ovi
30% - nadogradnja blockchaina, priprema za pokretanje masternode
20% - Oglašavanje – Nagrade
Blok vrijeme nepromijenjeno, približno 1 minuta po bloku
Blok naknada postavljena na 1,050, 5% naknade za osnivače koja će se koristiti za održavanje i dalji razvoj DAPS-a
Potvrde za potrošnju: 4
Potvrda za polaganje: 200
Približne emisije: 12%, odnosno 550 miliona DAPS godišnje
O Masternode kolateralu odlučuje DAPS zajednica, developeri i ovisi o tržišnoj cijeni
See-saw Masternode nagradna šema
Planirane dodatne mogućnosti chaina (može se i dalje mijenjati)
Masternodes - Instantsend, Privatesend
Zerocoin Protokol - Zero-Knowledge proofs, Multisignature Adrese
NAGRADENAGRADA ZA PREVODE500k za sve jezike! Upravo tako, za BILO KOJI jezik!Nudimo Bonuse! Dodatni Bonus za prevod slike iz teme! Pogledajte u grupu #bounties u discordu za format koji se lako uređujeBez google prevoda! Ja ću saznati ako ste korisitli google, i bit ćete diskvalifikovani za buduće ponude! Još mnogo toga dolazi, za sve vas lovce na nagrade, ja sam vas bounty menadžer ~ @captaindaper9000 na DAPS discordu
Pošaljite mi poruku prije nego što objavite vaš prevod! Ja ću vaš posao *učiniti* lakšim! Bilo koji objavljeni prevod prije nego što me kontaktirate smatrat će se nevažećim za nagradu! Ova tema bit će jedna od glavnih izvora informacija o Peepcoin-DAPS i raspravi za BCT-bazirane korisnike. Aktivirao sam samo-moderiranje kako bih spriječio ljude da iskorištavaju prijelaz objavljivanjem lažnih airdrop/discord linkova. Bilo koji link, ponuda, poklanjanje ili ažuriranje u vezi s Peepcoin-DAPS-om izvan ovog posta, službenog twittera ili službenog discorda treba smatrati nepouzdanim. Nemojte davati svoje privatne ključeve bilo kojoj osobi iz bilo kojeg razloga. Slobodno vičite na mene, pričajte loše o meni, itd. Sve dok se poštuju pravila foruma. Ne cenzurišem ništa.
Učinimo Peepcoin-DAPS sjajnim (opet)!