Tüm devletler demiyormuydu yatırdığınız parayı unutun,kaybetme riski büyük diye ? Eee ozman neden olumlu konuşsunlar ki , kimin kurduğu belli bile olmayan para birimleri hakkında ? Hemde kendi çıkarlarına ters,ekonomilerine ters,bugüne kdr bildikleri ve uyguladıkları tüm şartlara ters olan teknolojiyi neden övsünler ? Ha derler ki şuankiler kumar ama bizim çıkaracaklarımız daha stabil daha güçlü olacak o ayrı.Ama eğer devletlerden,bankacılardan,bitcoin düşmanlarından umut bekliyorsa bitcoin ve yatırımcıları işte o zman gerçekten ve GERÇEKTEN BATMIŞIZ ağlayanımız yok demektir !!
Ben birşey deyince kötü ilan ediliyorum ama gerçekten gözlerimizi açmamızın zamanı yaklaşmıyor mu artık ? 5000 olduğunda mı inanacaksınız veya 3500 ? Ortada büyük bir kayıp ve kriz var,hepimizin tek temennisi eski güzel günler fakat biz öyle istiyoruz diye öyle olmak zorunda mı ?
g20 gibi önemli bir zirveden çıkacak kararı, sonucu ya da her şeyi geçtim konusulan ele alınan konulara kulak kabartmayalım mı? ya bundan bir cacık olmaz deyip geçelim mi? sana atladığın bir tarafı söyleyeyim mi; mesele sadece desteklenmesi ya destenklenmemesi değildir; böyle yerlerde tarafları görürsün; söylemler başka başka ülkelerin bakış tavır tutumlarıyla ilgili sinyaller verir. bu sinyalide neden verirler biliyor musun? o saatlerce baktığımız grafikler var ya onlara etki etsin diye. farzı mahal yüksek miktarda söylediğin gerekçelerden dolayı tutum kendini gösterdi; ya bu genel tutumun karşısında kalan ülkeler? onları da görme şansın var.
adı ne olursa olsun x parası y parası ... parası vb. fark etmez. neticede para ile uğraşıyorsan zaten birşeylerden umutlanıp birşeylere bel bağlamaman gerekir. ve gözlerinin hep açık olması gerekir. sen zaten böyle olması gerektiğini düşünüyorsan ve olmayanlar için bunu söylüyorsan zaten 2 satırlık uyarının pek fayda edeceğini zannetmiyorum.
özet olarak evet umut beklemek pek uygun değil ama bu kadar da zaten şöyle böyle deyip kestirip atmak da hiç akla uygun değil. bu ve benzeri pompalarla yaratılan dalganın içinde yüzdürmeye çalışıyoruz gemiyi özetle. o yüzden herşey önem arz ediyor.