Bendeki raspberry sorunlu olabilir belki bilmiyorum ama cok fazla anlik baglanti sayisina ulasilinca ve saatlerce calisinca bu sekilde bazen baglanti kesiliyordu. Torrent icin denemistim ama node icinde ayni gibidir. Bir denemek lazim. Ayrica raspberry 2nin islemci gucu normal 4 cekirdekli bir bilgisayarla denk degil 4 cekirdekli telefon gibi calisiyor ram hizida dusuk dns sorgularini hafizada tutmak icin kullanmistim limit dusuk olmasina ragmen 2 veya 3 bilgisayar baglaninca yavasliyordu.
Veri yapıları ne kadar kompleks ve yüklü bilmiyorum, web server olarak raspberry pi kullanmıştım ve 3-4 bağlantıda yavaşladığını gördüm. Direkt optimize UDP verilerinde belki daha fazla kullanıcı kaldırabilir.
Bu işin güçlü bilgisayarlar gerektirmesi biraz tehlikeli, enerji ayrı veri büyüdükçe daha yüksek teknoloji gerektirmesi ayrı bir konu.
Böyle giderse aslı astarını geçecek, düşük fee diye herkes bağırıyor ama tüm teknoloji ve harcanan enerjiyi kim ödeyecek. Oysa yapılan işlem para transferinden ibaret.
Mesh topolojisinde çalışan sistemlerde load balance altyapısı da belki olmalı (vardır da belki), örneğin senin raspberry pi çok kastıysa bir diğerine yönlendirmek gibi.
Herkes güçlü server olsun ki daha çok ödeme onaylasın ve daha çok fee kazansın diyor ama amaç kullanıcı bazında fee yi düşürmekse, sistem her geçen gün daha yüksek teknolojiye ihtiyaç duymamalı.