Bitcoin Forum
May 12, 2021, 08:24:25 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: PCI x16 Hardware help needed  (Read 82 times)
LearningGuy
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 69
Merit: 0


View Profile
March 24, 2018, 09:54:57 PM
 #1

Hi all,

i have a ASRock AB350 Pro4 mobo with 2x x15 PCI and 4x x1 PCI

So i have 5x RX 570 on the machine and am sitting with an open (secondary) x16 PCI that i would like to use for a RX 560 i have laying around (good for another 13Mhs so can certainly be useful to me)

I'm not IT literate and google isnt answering me Smiley - how do i connect to the x16?

ive seen ribbon cables. are they powered?

can i simply plug a x1 riser into the x16 on mobo and will it provide signal? (Im sorry to ask and know i can test but i am worried i break something, right)

Please help me understand how im meant to make use of this additional port.

KR,
Learning
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1620807865
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620807865

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620807865
Reply with quote  #2

1620807865
Report to moderator
1620807865
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1620807865

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1620807865
Reply with quote  #2

1620807865
Report to moderator
klaaas
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1456
Merit: 542



View Profile
March 24, 2018, 10:40:47 PM
Merited by Jet Cash (1)
 #2

A 1x riser can be used in a 16x slot.    


Those ribbon extenders can be powered, but are old fashion 


use these

Shopping online and stekking sats (satsback) via Lightning
LearningGuy
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 69
Merit: 0


View Profile
March 24, 2018, 10:47:02 PM
 #3

A 1x riser can be used in a 16x slot.    
https://i.imgur.com/iNNzmnt.jpg

Those ribbon extenders can be powered, but are old fashion 
https://i.imgur.com/e5asEwb.jpg

use these
https://i.ebayimg.com/images/g/3vQAAOSwWxNY0~Mv/s-l300.jpg

You Sir, are a Legend! Thank you!!!
klaaas
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1456
Merit: 542



View Profile
March 26, 2018, 08:01:10 AM
 #4

You Sir, are a Legend! Thank you!!!
Your welcome.

OP should keep in mind that a 560RX is powered by the extender and must be powered with sufficient juice.

Shopping online and stekking sats (satsback) via Lightning
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!