Bitcoin Forum
June 01, 2020, 08:48:38 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.19.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: PCI x16 Hardware help needed  (Read 47 times)
LearningGuy
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 70
Merit: 0


View Profile
March 24, 2018, 09:54:57 PM
 #1

Hi all,

i have a ASRock AB350 Pro4 mobo with 2x x15 PCI and 4x x1 PCI

So i have 5x RX 570 on the machine and am sitting with an open (secondary) x16 PCI that i would like to use for a RX 560 i have laying around (good for another 13Mhs so can certainly be useful to me)

I'm not IT literate and google isnt answering me Smiley - how do i connect to the x16?

ive seen ribbon cables. are they powered?

can i simply plug a x1 riser into the x16 on mobo and will it provide signal? (Im sorry to ask and know i can test but i am worried i break something, right)

Please help me understand how im meant to make use of this additional port.

KR,
Learning
1591044518
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1591044518

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1591044518
Reply with quote  #2

1591044518
Report to moderator
1591044518
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1591044518

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1591044518
Reply with quote  #2

1591044518
Report to moderator
1591044518
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1591044518

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1591044518
Reply with quote  #2

1591044518
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
klaaas
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1274
Merit: 537



View Profile
March 24, 2018, 10:40:47 PM
Merited by Jet Cash (1)
 #2

A 1x riser can be used in a 16x slot.    


Those ribbon extenders can be powered, but are old fashion 


use these

LearningGuy
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 70
Merit: 0


View Profile
March 24, 2018, 10:47:02 PM
 #3

A 1x riser can be used in a 16x slot.    
https://i.imgur.com/iNNzmnt.jpg

Those ribbon extenders can be powered, but are old fashion 
https://i.imgur.com/e5asEwb.jpg

use these
https://i.ebayimg.com/images/g/3vQAAOSwWxNY0~Mv/s-l300.jpg

You Sir, are a Legend! Thank you!!!
klaaas
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1274
Merit: 537



View Profile
March 26, 2018, 08:01:10 AM
 #4

You Sir, are a Legend! Thank you!!!
Your welcome.

OP should keep in mind that a 560RX is powered by the extender and must be powered with sufficient juice.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!