luckydag
|
|
April 07, 2018, 08:24:24 PM |
|
Onecoin neymiş ya ilk defa duyuyorum. Artık bunların 2x2 dediğine zaten inanmıyorumda demek ki bizim bilmediğimiz coinleri biliyorlar
|
|
|
|
lordzc
|
|
April 07, 2018, 08:25:29 PM |
|
Adam araştırıyor demekki yakında ETH ve NEO da haramdır diye bilir. Bari blockchain haramdır demesinde mal .
|
|
|
|
Aceeakell
|
|
April 07, 2018, 10:49:52 PM |
|
bu işlere müftüleri din adamlarını karıştırmamak lazım, yani ruhban sınıfı bu ilere göre değil, bu iş bilim işi bilimin ışığında hareket etmek gerekiyor.
|
|
|
|
LordMeowMeow
|
|
April 07, 2018, 10:58:07 PM |
|
Diyanetin iki imamı görevden uzaklaştırması konusu devlet memurlarını ilgilendiren yasalara uymamakla alakalıdır, ana sebep Bitcoinin haram veya helal olması değildir diye düşünüyorum. Fakat yapılan açıklama saçma olmuş bence.
|
|
|
|
Kazanova1453
Newbie
Activity: 98
Merit: 0
|
|
April 08, 2018, 08:12:11 AM |
|
Bence bu görüşler diyanetten ziyade toplumun önyargısını oluşturan görüş gibi geldi bana
|
|
|
|
silenticx
Newbie
Activity: 112
|
|
April 08, 2018, 01:32:37 PM |
|
Bitcoin ve OneCoin'i aynı kefeye koyup ikisine ortak yorum yapmak meseleden ne kadar uzak olduklarını gösteriyor zaten.
|
|
|
|
ziya1453
|
|
April 08, 2018, 02:26:07 PM |
|
daha önce aynı konudaki yorumumda kripto yatırımından dolayı hiç bir devlet memurunun görevden alımayacağını zaten belirtmiştim. sözde din adamlarının bitcoin haramdır açıklamasına ise artık gülecek kadar bile kıymet vermemekteyim.
|
|
|
|
heroise
Member
Activity: 224
Merit: 10
|
|
April 08, 2018, 03:11:47 PM |
|
Bu adamlar beyaza beyaz deseler inanmam şüpheyle yaklaşırım. O yüzden yaptıkları açıklamayı çok da kale alamadım. Herkes düşünerek doğru yolu bulabilir bence açıklamalar çok da gerekli ve anlamlı değil.
|
|
|
|
koinli
|
|
April 08, 2018, 04:05:00 PM |
|
Bu konu müftülerin açıklama yapacağı bir konu değildir, bu bir bilim konusudur, bilim hakkında din görevlilerin yaptığı yorum, galileye dünya dönmüyor diye belge imzalatmaya benzerdir.
|
|
|
|
ottomans_enigma
Member
Activity: 280
|
|
April 08, 2018, 04:57:42 PM |
|
müftü gitsin makam arabasıyla gezsin, ziyaret yapsın sağa sola, muhtarlara falan, her şeye kafasını burnunu sokmasın.
|
|
|
|
btcboom99
Member
Activity: 86
|
|
April 08, 2018, 05:37:16 PM |
|
haram olduğunu düşünmüyorum sonuçta bu bir yatırım aracı birazdaha insanlar btc almaya başlasın devlet hemen vergiye bağlar ozaman haram olmazmı yani
|
|
|
|
by rallier
Legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
|
|
April 08, 2018, 06:51:28 PM |
|
Bitcoin ve OneCoin gibi kripto ve dijital para ticaretini değerlendiren ve uyarıda bulunan İl Müftüsü Rüstem Can, “Bu tür sanal ve dijital para birimlerini kullanmak, bunların ticaretini yapmak haramdır” şeklinde açıklamalarda bulundu. Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, 2 imamın kripto para birimi kullandıklarını gerekçesiyle görevden alındığı iddiasının ardından açıklama yaparak,
“Bu tür sanal ve dijital para birimlerini kullanmak, bunların ticaretini yapmak haramdır. 2 imamın görevden alınması, tabi ki sadece sanal para birimini kullanmalarından kaynaklanmamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı, imamlarla ilgili 2017 yılında bir soruşturma başlattı. Bu soruşturmanın içerisinde imamların Onecoin sanal para ticareti yaptıkları durumu da vardı. Eğer sadece bu tür üyelikleri olmuş olsaydı, imamlara bir kınama verilirdi. İmamların görevden alınması ile ilgili başka olaylar da var. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı müfettişler, gerekli soruşturmayı yaparak, böyle bir karara vardılar. Ancak sanal para veya buna benzer işlerle uğraşmak haramdır. İmamlık, diğer memurluklarla karıştırılmamalıdır. İmamlık; ahlak ister, dikkat ister” dedi.
Görevden alınan imamlar ise yaptıkları açıklamada Bitcoin’e değil Blockchain’e yatırım yaptıklarını belirtmiş ve kendilerine uygulanan karara dava açtıklarından bahsetmişlerdi.
Kaynak: Pusula Gazetesi
onecoin nedir amk bitcoin ile bir anılmış
|
signature not found.
|
|
|
gribalenfeksiyon
|
|
April 08, 2018, 06:54:25 PM |
|
müftülerimiz boş konuşmaktan başka bir işe yaramıyor maalesef. bunların sözlerine itibar etmemek gerek. yani zaten bunların sözüne sadece cahil adamlar inanır.
|
|
|
|
Tadic
|
|
April 08, 2018, 09:32:21 PM |
|
marshalla adaları mı dır nedir onlar bile bu işe soyunuyor bizim müftüler halen boş gevezelik peşinde ona bakarsan her şey haram anasını satayım ne yapacak bu insanlar.
|
|
|
|
HokageNanadaime
|
|
April 08, 2018, 09:56:53 PM |
|
Fetva sadece bu iki coinler içinse diğerlerini bu ikisinden ayıran nedir çok merak ediyorum ama kesinlikle bu tip dayanaksız fetvalara kulak asmıyorum
|
|
|
|
SogukSavas
Newbie
Activity: 126
|
|
April 08, 2018, 10:52:22 PM |
|
Ülkedeki genel görüş ne ise devlet kurulmaları da aynı görüşü benimsiyor tabiki
|
|
|
|
s.kocaman
|
|
April 09, 2018, 12:46:13 AM |
|
Ülkedeki genel görüş ne ise devlet kurulmaları da aynı görüşü benimsiyor tabiki
din ve devlet işlerinin ayrılığı bunları engellemeye yönelik işte. onlar da birleştirildiği için dini kurallar devlet işleri için törpülenmeye değiştirilmeye başlanıyor.
|
|
|
|
pomknos
Jr. Member
Activity: 126
Merit: 1
|
|
April 09, 2018, 07:17:27 PM |
|
Haram ile alakası yok ozaman altın almakta haram yani saçma sapan konuşuyorlar bilmeyenlerde inanıyor yazık gerçekten yazık.
|
|
|
|
batuhantstknn
Member
Activity: 566
Merit: 29
|
|
April 09, 2018, 07:25:58 PM |
|
Vergi verilmeyen şey haramdır he öyle mi ? Saçmalığa bak insanlar bunları yatırım aracı ve ödeme aracı olarak kullanıyor, çalıp çırpmıyor sonuçta, o zaman bankalarda haramdır.
|
Community & Social Media Manager
|
|
|
Farkimifarket
Newbie
Activity: 280
|
|
April 09, 2018, 07:57:29 PM |
|
müftü önce orucu ne bozar ne bozmaz ona karar versin ondan sonra bu işlere girsin, her sene şu bozar mı bu bozmaz mı mevzusu oluyor
|
|
|
|
|