1 Nisan'da tüm forumu trolleyen theymos abimize saygılarımızı sunarız. 1 Nisan'a ithafen kalsın bu yazı silmeyeceğim seneye yapılacak şakada editleriz Arkadaşlar malumunuz forumumuz Merit sistemine geçerek kaliteyi arttırma açısından gayet güzel bir adım attı benim düşüncemle. Şimdilik birkaç eksiği olsa da sistem güzelce işlemeye çalışıyor.
Anladığım kadarıyla Merit sistemiyle çok fazla şikayet geldi ve bu konuda eksik olan bazı şeyleri forum olarak düzenlemeye gidildi. Öncelikle bu konuda tebrik etmek istiyorum başta bizim forumumuzun uyumayan kahramanı EFS
olmak üzere bitcointalk'da forumu daha aktif güzel yerlere getirmek için elinden geleni yapan herkese.
EVET arkadaşlar artık sadece eliniz Merit'e bağlı kalmayacak. Bu yeni sistemi az çok anladığım kadarıyla sizinle paylaşmaya çalıştım. Merit'e ek bazı nicelikler eklendi ve bu nicelikler ortalama bir değere ulaştığı takdirde bazı değerleriniz eksik olsa bile rütbe atlayabileceksiniz. Bence birçok suiistimalin önüne geçen ve forumu daha nezih bir ortama çevirmeye çalışan bir hamle olmuş
Bugün itibariyle theymos liyakat sistemiyle yani merit sistemiyle beraber bazı düzenlemeler daha yaptığını açıkladı.
Ana konu için :
https://bitcointalk.org/index.php?topic=3232693.0Artık yeni sıralama bileşenlerimiz var. Bunlar şu şekilde :
Activity & Merit : Burda bir değişiklik yok yine eskisi gibi.
Politeness : Yazıları yazarken daha resmi , kırıcı olmayan bir yazı biçimi için getirilen bir sistem. Ana konuda bu 'sir' , 'please' gibi yazmalarını teşvik amacıyla olduğu söylenmiş, bizim forumumuzdaki karşılığı da malumunuz 'Lütfen' , 'efendim' tarzı yazılacak yazılar olacaktır.
fMerit : Merit, sMerit veya Merit kaynaklarını az çok belli edecek küçük bir ek bilgi kısmı anladığım kadarıyla. Neye göre hesaplanmış değeri ana konuda da theymos abimiz yazmış. Formül
min((1103515245*(uid+activity)+12345) % (1<<10),(1103515245*posts+12345) % (1<<10), (1103515245*merit+12345) % (1<<10)) şeklinde hesaplanmış fMerit'lerimiz.
tabi fMerit'in foruma katacağı yeni yenilikler nedir hep beraber bekleyip göreceğiz.
Imagination : Bu hayal gücü demek. theymos özellikle satoshi'nin hayal gücünden etkilenip bitcoin'i ortaya çıkardığından bahsedip bunun da forumda var olması gereken bir değer olacağını söylemiş. Bir nevi satoshi'ye vefa
Virtue : Erdem niceliği , bir nevi anti-küfür sistemi olmuş bence. Ahlak değerlerimizin önemine atıfta bulunularak yapılmış bir nicelik. Bunun gelmesi iyi olmuş zırt pırt sövmeyin artık etrafta . Özellikle rahmetli pitipawn bu konuda çok ''Erdemliydi(!)''
Coins : Kaç farklı para birimine yatırım yaptığınızı gösteren bir nicelik. Ufakta bir öneride bulunmuş theymos abimiz iyi forum kullanıcılarının yıllık yüzde 100 haftalık agresif yüzde 7 geri dönüşle makul bir denge kurabileceğini söylemiş
Karma : Özetle trust sisteminin yansıması olan nicelik buda.
Niceliklerimiz bunlar. Bunlar üzerinde belirli bir birikimi olan kişi gereksinimleri (Örn şundan bu kadar bundan bu kadar vari ) sanırım daha açıklanmadı. Ana konuda görebileceğiniz üzere bundan sonrası için bir grafiksel sistem mevcut ama herkesin aklının şu aşamada karışık olduğunu söyleyebilirim. İnsanlar nasıl bu değerleri ile rütbe atlayacak. Ana konuda geçen o ızgara tablonun değişimleri nasıl olacak bilinmiyor. Ancak theymos kullanıcıların bu sistemde rahatça ilerleyebileceğine inanıyor. İşleyişini açıklayan bir duyuru olacaktır biz şimdilik onu takipteyiz. EFS de konu ile ilgili bir duyuru açıp bilgilendirecektir bizi. Her hafta salı günü yenilenecekmiş sıralama düzenleri. haftada yalnızca 1 sıra yükselebiliyorsunuz. Ve insanların endişelerini dindireceğini umduğunu söylüyor.
Hepimize hayırlı olsun