Bitcoin Forum
December 10, 2016, 09:13:03 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Problem with 5870, crash when I open a miner  (Read 1502 times)
nuke
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 53


View Profile
July 28, 2011, 01:41:22 PM
 #1

Hi everyone,
I have a problem with my rig, with a 5870 graphic card,
this card had this problem since i bought it, but I never cared because I never needed to restart the rig often.
Now I'm away from home and a crash of the rig can cause me hours to restart it.

This card (Sapphire 5870) make the driver to crash,
everytime I open a miner I receive this error "display driver stopped responding and has recovered"
and the miner remain stopped (shows 0MH/s)

To make this card to mine I need to start the miner a few times (usually around 6-7)
make the driver crash all those times and one time is the lucky one, when the card starts to mine!

After the card starts to mine it will be mining forever without any problems...until next reboot.

I tried differents over/underclocks but nothing.
I have latest drivers (with the previous instead of showing this error it showed BSOD)
With my other 5870 everything works fine, tried to swap cards, use just one..etc but nothing, always this problem.

Any idea? What can be the problem?

CIAO!
1481361183
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481361183

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481361183
Reply with quote  #2

1481361183
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481361183
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481361183

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481361183
Reply with quote  #2

1481361183
Report to moderator
1481361183
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481361183

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481361183
Reply with quote  #2

1481361183
Report to moderator
deslok
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448


It's all about the game, and how you play it


View Profile
July 28, 2011, 01:54:38 PM
 #2

If you have tried it at standard clocks as well as different  drivers I'm owning towards a bad card. You can try reinstalling windows or give it a go with linux coin. You if you want to put up with it can try restarting it remotely but it needs to be responsive(not totally locked up) for that to work.

"If we don't hang together, by Heavens we shall hang separately." - Benjamin Franklin

If you found that funny or something i said useful i always appreciate spare change
1PczDQHfEj3dJgp6wN3CXPft1bGB23TzTM
nuke
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 53


View Profile
July 28, 2011, 02:02:31 PM
 #3

tried also with linux ubuntu. same problems, so the OS is not the problem and neither the driver.

Also when i have to restart my rig it's annoying to open a miner, wait it to crash, close it, open it again...for like 6 times!

I don't think the card is not defective because to play videogames is good!
Or maybe I should sell it to gamers and buy a new one!

CIAO!
deslok
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448


It's all about the game, and how you play it


View Profile
July 28, 2011, 02:24:57 PM
 #4

What miner do you use with what flags? Have you tried others?

"If we don't hang together, by Heavens we shall hang separately." - Benjamin Franklin

If you found that funny or something i said useful i always appreciate spare change
1PczDQHfEj3dJgp6wN3CXPft1bGB23TzTM
nuke
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 53


View Profile
July 28, 2011, 02:30:45 PM
 #5

I use phoenix with -k phatk VECTORS BFI_INT WORKSIZE=256 AGGRESSION=13 FASTLOOPS=false
with my other 5870 works fine
(and works so good also with the problematic one, when it starts!!)

I used also Diablo with -v 2 -w 128 and Guiminer

CIAO!
MiningBuddy
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1058


฿itcoin ฿itcoin ฿itcoin


View Profile
July 28, 2011, 02:31:54 PM
 #6

Lower your overclock.

nuke
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 53


View Profile
July 28, 2011, 02:38:33 PM
 #7

Already did It. I usually start the miner with normal clock and down mem and high clock after the miner is started.
With normal clock it crashes anyway, just tried with 700MHz (def clock 850) and crashes too

CIAO!
Morebitcoinsplease
Member
**
Offline Offline

Activity: 84



View Profile
July 28, 2011, 02:40:29 PM
 #8

Hi everyone,
I have a problem with my rig, with a 5870 graphic card,
this card had this problem since i bought it, but I never cared because I never needed to restart the rig often.
Now I'm away from home and a crash of the rig can cause me hours to restart it.

This card (Sapphire 5870) make the driver to crash,
everytime I open a miner I receive this error "display driver stopped responding and has recovered"
and the miner remain stopped (shows 0MH/s)

To make this card to mine I need to start the miner a few times (usually around 6-7)
make the driver crash all those times and one time is the lucky one, when the card starts to mine!

After the card starts to mine it will be mining forever without any problems...until next reboot.

I tried differents over/underclocks but nothing.
I have latest drivers (with the previous instead of showing this error it showed BSOD)
With my other 5870 everything works fine, tried to swap cards, use just one..etc but nothing, always this problem.

Any idea? What can be the problem?

What is your setup (H/W and S/W). I bought a 5970 off ebay few weeks ago, kept doing the same thing every time starting phoenix it would crash in windows and linuxcoin. Got fed up moved the card to a different motherboard and it works perfectly fine. Apparently that one board which already had 2x5850's & 1x5970 just didn't like him joining their crew, I have a 1200w PSU Antec so I know it could handle the power load.

Either way if you can test it on another motherboard that would confirm your suspicion, hopefully its not busted RMA'ing cards takes forever...

deslok
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448


It's all about the game, and how you play it


View Profile
July 28, 2011, 02:43:11 PM
 #9

Give poclbm a try in gui miner I have a 5870 that had a fit with  phoenix but has been non stop for weeks with poclbm

"If we don't hang together, by Heavens we shall hang separately." - Benjamin Franklin

If you found that funny or something i said useful i always appreciate spare change
1PczDQHfEj3dJgp6wN3CXPft1bGB23TzTM
nuke
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 53


View Profile
July 28, 2011, 03:01:01 PM
 #10

My configuration is
CoolerMaster 600W Silent pro Gold and Asrock 890GX Extreme4

The weird thing is that the working 5870 works also alone, the defective one doesnt work alone.
I'll try different videogames now, if that card will not have any problem I'll just sell it to gamers on ebay! (and buy another one!)

CIAO!
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!