Yahu bu oluculer E3 asic vs diyip diyip fiyat asagi çekip kendileri dipten topladıkları GPU lari ne yapıyorlar acaba ? BTC de GPU mining bitti asic başladı ne oldu GPU ler cop mu oldu dünyada , ETH gider amk CTH çıkar onu kazarız AMD ile. Zcash var Monero var . tabiki kartları 500-600 usd seviyesinden alanlar icin sancılı bir donem. Kart çöplüğü vs konularında ise Turkiye 70milyon ustu bir nüfusa sahip ve kendi ic piyasa şartları mevcut bitmian yine E3 u direkt olarak TR ye yollamayacaktır ve ciktiginda piyasa fiyatı en iyi ihtimal ile TR de 2000 usd civarı olacaktir. 2000 usd ver 180mh sadece ethash kaz sonra elin gavuru alsin yüzlerce zorluk tavan yapsın e3 ler cop olsun... D3 ornegi var L3+/s9 larda gelirler dipte zaten. GPU da her zaman ikinci el piyasası vardır...
Hocam bunu anlatamıyoruz işte.
Clt de aynen demiş aşağıda.
Adam almış zengin olucam 1 ayda umuduyla 5x fiyata. Şimdi aynı şekil satmaya çalışıyor. Ha rx serisi nvidiaya göre bir kaç adım geride kalıyor. Ama adam eth kazar ev araba alırım diye çekmiş krediyi almış 4000den kartı. Yahu şimdi 4000 verdiğin o kart 4yılda roi oluyor hiç birşeyi hesaba katmasan.
Tamam piyasa hep böyle kalmaz. Ama bu durum öyle bir kaç aylık bir süreçte değil.
Adamın ikinci el garantisiz karta istediği fiyata 100₺ koyup 3yıl garantilisini alıyorsun ondan bi haber.
Ha bitmainin atağı şimdilik ne olur bilmiyoruz ama şu bir gerçekki önünde sonunda asiclere geçecek ethde.
Alibabadan p104 siparişi geçiyorum 8gb hemde.. adam burda anasını bellediği 4gb lık karta 3200₺ istiyor.
Bizimkilerde akıl cidden yok.
Rig, kart vs alırkende satan kişiye söylüyorum, eğer elektriğini 1-2yıl en azından karşılayamıyorsan şu fiyatlarla almak mantıksız. Ya güç artırımı yap ya rigi dinlendir yada sat. Aldığın paraylada yahut elindeki paraylada borsada al sat yap.
Bunun başka çıkar yolu yok.
Neymiş bu karta 3000₺ vermiş kırarmış o giyata vermezmiş. Çokta lülü diyorum kır at o zaman
Hangi zihinsel engelli şu pazar alanında satış ilanında istenen fiyatı verir ki?
O fiyata alacağıma direkt eth alırım misal. Al sat yaparım borsada.
Adam kurs parasını hesaplamış onun için o kadar lazımmış. Oldu anaokulu parasınıda verelim bari..
Asic kısmına gelirsek; evet o cihaz burda 2000$ ada satılsa yinede misliyle karlı olur. Ortalama 1800$ civarı olur diye düşünüyorum. 2000i bulmaz. Olaki bulursa gpu vs asicte o tercih sebebi olur. 180mh a 8000₺ veriyorsun. Burdaki zengin olma hayaliyle kart alanlardan almaya çalış bakalım 180mh lık rige ne isteyecekler.