Ben de bilgilendirmek adına son kez yazayım o zaman. (Ya da başlığı gümrük meseleleri olarak değiştirelim, arkadaş yeni konu açsın.
Şaka yapıyorum.)
Gift olayı kalkalı bir 4-5 sene oluyor. Çok suistimal edildiği için kaldırdılar, artık pakette gift yazsa bile dikkate alınmıyor. Gümrükten geçirmek için değerinin altında fiyat göstermek de yok. Gümrük çalışanları baya bilinçlendiler bu konuda. Bir satış olmasa bile sınırdan içeriye giren her paket için gerçek değerine göre işlem yapılıyor.
Sizin gönderdiğiniz iPad'lerin de -telefon sınıfına girmediği için- yalnızca %20 gümrük vergisi ödenerek gümrükten çekilmesi gerekirdi. Belki 2 tane gönderdiğiniz için İthalat olarak düşündüler ve öyle işleme aldılar, bu durumda bireysel olarak paket alınmıyor, şirket adına alınması lazım diye biliyorum. Elektronikte bu tarz sorunlar yaşanabiliyor. Bir de aklıma gelmişken ekleyeyim, 3G özelliği olursa Sim Kart takıldığı için telefon sınıfına sokuyorlar ve geçişine izin vermeyebiliyorlar. (Gümrüğüne göre de değişiyor aslında, oradaki adam problem çıkartmak istediyse bir yolunu bulup çıkartır, şans işi biraz.)
Genel olarak ben PTT'nin kalitesinden memnunum. Kayıtsız postalar bazen kayboluyor ama olur o kadar.