Bitcoin Forum
February 07, 2023, 10:28:18 PM *
News: Community Awards results
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11]  All
  Print  
Author Topic: BITFURY ASIC 2.7Ghps 0.65 BTC en stock entrega 48h  (Read 23277 times)
vitruvio
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 852
Merit: 331



View Profile
October 30, 2013, 09:30:47 PM
 #201

You can modify some values but you won't get more than 2Ghs until you increase the voltage.

Regards
1675808898
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675808898

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675808898
Reply with quote  #2

1675808898
Report to moderator
1675808898
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675808898

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675808898
Reply with quote  #2

1675808898
Report to moderator
1675808898
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675808898

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675808898
Reply with quote  #2

1675808898
Report to moderator
Every time a block is mined, a certain amount of BTC (called the subsidy) is created out of thin air and given to the miner. The subsidy halves every four years and will reach 0 in about 130 years.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
1675808898
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675808898

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675808898
Reply with quote  #2

1675808898
Report to moderator
1675808898
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675808898

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675808898
Reply with quote  #2

1675808898
Report to moderator
1675808898
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1675808898

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1675808898
Reply with quote  #2

1675808898
Report to moderator
ct1aic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714
Merit: 500


Are ฿itcoins Radioactive?


View Profile WWW
October 31, 2013, 10:45:51 AM
Last edit: October 31, 2013, 03:02:04 PM by ct1aic
 #202

You can modify some values but you won't get more than 2Ghs until you increase the voltage.

Regards

Yes, I understand what you are saying and it's why the Bitfury board includes a variable power supply module and supposedly, a AC-DC adapter (EU plug) to 12V @ 2A  (they sent me a 5V @ 0,5A one!).

The problem is that I don't know and can't get anywhere, what files and variable values do I need to modify, before recompiling cgminer 3.1.1 to get the ASIC overclocked to a reasonable value.

Rui Costa, PortugalBTC : 1ct1aicGoUVpZeovsw3cCcPJZJHV5JXtW
vitruvio
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 852
Merit: 331



View Profile
October 31, 2013, 03:57:50 PM
 #203

You can modify some values but you won't get more than 2Ghs until you increase the voltage.

Regards

Yes, I understand what you are saying and it's why the Bitfury board includes a variable power supply module and supposedly, a AC-DC adapter (EU plug) to 12V @ 2A  (they sent me a 5V @ 0,5A one!).

The problem is that I don't know and can't get anywhere, what files and variable values do I need to modify, before recompiling cgminer 3.1.1 to get the ASIC overclocked to a reasonable value.

It depends of what cgminer release includes the raspbian included with your Raspberry Pi. In this files you only can change 2 values, variable osc6[8] or function set_freq(xx) in libbitfury.c file and variable speed in spidevc.c file.

My minerfactory board didn't include a variable resistance, my TRIM resistance has a fix value that makes core voltage 0.74 v, you must decrease this resistance to increase core voltage. Then you will get some more hashrate but you will need some heatsink too.

Regards
asyring
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 0


View Profile
November 01, 2013, 09:21:09 AM
 #204

So I resolderd yesterday the trim resistor to a 4.7k resistor. Now the 0.9V is at 0.86V and I get a hashrate of approx 2.3Gh/s with one chip.
This is more than before with two miners.
When I connect the slave miner the rashrate goes down I don't konw why. Has someone a clue?
vitruvio
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 852
Merit: 331



View Profile
November 01, 2013, 04:28:00 PM
 #205

So I resolderd yesterday the trim resistor to a 4.7k resistor. Now the 0.9V is at 0.86V and I get a hashrate of approx 2.3Gh/s with one chip.
This is more than before with two miners.
When I connect the slave miner the rashrate goes down I don't konw why. Has someone a clue?

Did you change some value in spidev.c file? this speed is the speed of the SPI (Serial Peripheral Interface) of the RPi, maybe need more speed of communications to manage two devices.

Regards
asyring
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 0


View Profile
November 06, 2013, 10:11:44 AM
 #206

Today I want to try to connect the second miner again.
The second miner has the factory 10kOhm trim resistor.

I think I have 5MHz for the SPI.

With the testingtool from bitfury I can't see any difference between 4 and 5 MHz. at 10MHz the rate drops.

asyring
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 0


View Profile
November 08, 2013, 05:04:17 PM
 #207

Sorry Minerfactory never again!

48h shipping was 10 Day shipping!
No Support!
Old Version of software!
No support for new software.
2.7Gh/s expected 1Gh/s is realistic.
after modding 2Gh/s with one miner.
The chain doesn't work!
Lower hasrates with 2 miners.


Sorry that was the first and the last time I odered at minerfactory.

ct1aic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714
Merit: 500


Are ฿itcoins Radioactive?


View Profile WWW
November 08, 2013, 06:55:53 PM
 #208

Sorry Minerfactory never again!

48h shipping was 10 Day shipping!
No Support!
Old Version of software!
No support for new software.
2.7Gh/s expected 1Gh/s is realistic.
after modding 2Gh/s with one miner.
The chain doesn't work!
Lower hasrates with 2 miners.


Sorry that was the first and the last time I odered at minerfactory.


For an instance, I thought I was the only one with complains... Still waiting for some help/support and justification about wrong things sent to me.

Rui Costa, PortugalBTC : 1ct1aicGoUVpZeovsw3cCcPJZJHV5JXtW
Minerfactory (OP)
Member
**
Offline Offline

Activity: 79
Merit: 10



View Profile WWW
November 08, 2013, 08:59:48 PM
 #209

Asyring:

We have improved now all the shippings. Unfortunately, the shipping time does not depends on us.  Now we offer a true 24h shipping service as we have UPS shipping, but the price is higher.
All the support related with the 1 chip board is on this thread. Just ask your specific question and provide as much information as you can, like pictures or how did you proceed with the connections. For instance, saying "the chain doesn't work" does not help too much.

We provide the specific version of the software we use. It may be an old version, but we get the best performance with it. We have also posted some alternative and even newer software like chainminer.

The performance of the board depends mainly on the core voltage and the software setups. 2.5 Ghps should be a reasonable performance for this boards. Most users reported a good performance.

We understand your complaint. Just post as much information as you can so we can help you.


ct1aic:

I thought this was solved. We send you a 5V 1A because for 1 board it's enough power. The board takes less than 2W and the power supply we send you is 5W.  Should work fine.
ct1aic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714
Merit: 500


Are ฿itcoins Radioactive?


View Profile WWW
November 09, 2013, 08:31:41 AM
 #210

ct1aic:

I thought this was solved. We send you a 5V 1A because for 1 board it's enough power. The board takes less than 2W and the power supply we send you is 5W.  Should work fine.

Hi again.

As I told before, I received a 5v @ 0,5A PU and you states at selling page of the kit, that it would be a 12v @ 2A PU.

And what about any help overclocking a little the 1,96 GH Bitfury to give 2,2 or 2,3 GH/s? I only need to know to which files I need to edit and what variables I need to modify, before recompiling cgminer.

Best regards.


Rui Costa, PortugalBTC : 1ct1aicGoUVpZeovsw3cCcPJZJHV5JXtW
asyring
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 0


View Profile
November 11, 2013, 01:02:17 PM
 #211

Asyring:

We have improved now all the shippings. Unfortunately, the shipping time does not depends on us.  Now we offer a true 24h shipping service as we have UPS shipping, but the price is higher.
All the support related with the 1 chip board is on this thread. Just ask your specific question and provide as much information as you can, like pictures or how did you proceed with the connections. For instance, saying "the chain doesn't work" does not help too much.

We provide the specific version of the software we use. It may be an old version, but we get the best performance with it. We have also posted some alternative and even newer software like chainminer.

The performance of the board depends mainly on the core voltage and the software setups. 2.5 Ghps should be a reasonable performance for this boards. Most users reported a good performance.

We understand your complaint. Just post as much information as you can so we can help you.

OK my questions:
- which values are possible for osc6[8]?
- whereis the set_freq() value in file? Not in this version!

[...]
http://www.minerfactory.com/downloads/cgminer-bitfury.rar

Archivo spidevc.c, línea 96, fragmento "speed=xxxxxxx" ajusta la velocidad del spi en Hz. Una velocidad de 5 Mhz es un buen punto para empezar.

Archivo libbitfury.c, linea 297 edita la frecuencia mediante la función definida en la linea 204.

Code:
set_freq(52);
           
- why found chainminer 8 Chips?
- why is my max hashrate at approx 3Gh/s with two miners?
- and chain is not working means that the setup doesn't produce the double output with two miners!

My setup is like this:
As PSU I have a lab-PSU which is at 6V and it takes with both miners 0.54A.


asyring
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 29
Merit: 0


View Profile
November 15, 2013, 04:09:38 PM
 #212

Code:
1       AIfDSo  54      0.163   2.388   6       90      0       1       119     [0:0]   750     0 0 0 0 1 1 1 1 1 1 0 0 0 0 0 0         6 6 6 6 5 5 5 5 5 5 6 6 6 6 6 6
2       AIfDSo  54      0.000   2.188   0       710     0       10      109     [0:1]   756     0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0         4 13 16 18 27 34 37 41 51 53 59 68 74 75 60 80
3       AIfDSo  54      0.000   2.388   0       97      0       0       119     [4:0]   756     0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0         6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 7 6 6 6 6 6
4       AIfDSo  54      0.000   2.188   0       665     0       10      109     [4:1]   756     0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0         4 16 17 19 27 31 33 35 44 47 54 63 67 69 53 86
5       AIfDSo  54      0.000   2.388   0       96      0       0       119     [8:0]   756     0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0         6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6
6       AIfDSo  54      0.000   2.167   0       793     0       9       108     [8:1]   756     0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0         4 14 18 21 32 39 44 47 55 58 64 76 77 81 71 92
7       AIfDSo  54      2.419   2.388   89      7       0       0       119     [C:0]   674     6 6 6 6 5 5 5 5 5 5 6 5 6 6 6 6         0 0 0 0 1 1 1 1 1 1 0 1 0 0 0 0
8       AIfDSo  54      0.000   2.127   0       765     0       13      106     [C:1]   756     0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0         3 13 20 23 34 43 47 50 55 59 62 72 71 75 58 80
speed:432 noncerate[GH/s]:2.582 (0.323/chip) hashrate[GH/s]:18.223 good:95 errors:3223 spi-errors:0 miso-errors:43 jobs:197 (record[GH/s]:0.000)
0:      108     0.163   4.576   6       800     0       11
4:      108     0.000   4.576   0       762     0       10
8:      108     0.000   4.556   0       889     0       9
C:      108     2.419   4.516   89      772     0       13

The second chip in chain produces only errors where could be the error?

Code:
./spitest-D 1 5000000
[...]
total tasks: 10 total solutions: 12
First chip OK

Code:
./spitest-D 2 5000000
[...]
total tasks: 10 total solutions: 5

So I think the sencond chip is trash
darbon
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 225
Merit: 100



View Profile WWW
December 26, 2013, 11:17:51 PM
 #213

Cual es el link la ultima version de vuestra imagen de disco de raspberry? Gracias!

▓▓▓▓   Universal Cryptocurrency Wallet           → CREATE  ACCOUNT ▓▓▓▓
▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅  HOLYTRANSACTION.com   ▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅▅
▓▓▓▓   → OFFICIAL THREADSupported Currencies: BTC, ETH, LTC, DOGE, PPC, BLK, DASH, GRC, GAME, FAIR
▓▓▓▓
vitruvio
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 852
Merit: 331



View Profile
December 27, 2013, 07:23:31 AM
 #214

Cual es el link la ultima version de vuestra imagen de disco de raspberry? Gracias!

https://bitcointalk.org/index.php?topic=367491.msg4029981#msg4029981

jr7
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
April 09, 2018, 04:30:39 PM
 #215

Buen dia mineros... Me pueden ayudar, tengo en mis mano unos equipos de mineria. Son algo viejos pero me gustaría ponerlos a funcionar... Como hago??
Son "bioinfobank picostocks 100th mine"
Que programa debe instalase y que pools usar..?
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11]  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!