Bitcoin Forum
June 20, 2019, 12:35:12 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.0 [Torrent] (New!)
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: -rescan from blockheight?  (Read 89 times)
amaclin1
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 672
Merit: 265


View Profile
April 12, 2018, 07:16:20 AM
Merited by pebwindkraft (1)
 #1

Is it possible to improve '-rescan' wallet option to rescan wallet from selected block height?

Something like
bitcoin-qt.exe -rescan=500000 -zapwallettxes=2 [other options]

Bitcoin SV GUI client for Windows and Linux
https://github.com/AlisterMaclin/bitcoin-sv/releases
1561034112
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1561034112

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1561034112
Reply with quote  #2

1561034112
Report to moderator
1561034112
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1561034112

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1561034112
Reply with quote  #2

1561034112
Report to moderator
COINSWITCH
Trade 300+ coins
No Login
No KYC
Get $5 on 1st order
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1561034112
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1561034112

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1561034112
Reply with quote  #2

1561034112
Report to moderator
1561034112
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1561034112

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1561034112
Reply with quote  #2

1561034112
Report to moderator
1561034112
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1561034112

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1561034112
Reply with quote  #2

1561034112
Report to moderator
achow101
Moderator
Legendary
*
expert
Offline Offline

Activity: 1792
Merit: 2459


bc1qshxkrpe4arppq89fpzm6c0tpdvx5cfkve2c8kl


View Profile WWW
April 12, 2018, 03:07:41 PM
 #2

Use the rescanblockchain RPC command which takes a height parameter.

bob123
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 938
Merit: 1096



View Profile WWW
April 13, 2018, 12:09:10 PM
 #3

achow101 already answered your question.

In case you did not found out how to use RPC commands:

  • Start the bitcoin daemon (bitcoin -daemon) from command line
  • Then use the bitcoin-cli for RPC calls

Command to scan from height X to height Y: bitcoin-cli rescanblockchain X Y
Both arguments (start-/stop height) are optional.

The documentation (with examples) can be found here.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!