Dünyada bedavaya verilmeyecek ilk hizmetlerden biri sağlık hizmetidir. Dünyanın en çok kazanan firmalarının başında ilaç sektörü vardır ve hükümetler üzerinde silah sanayi kadar etkilidirler. Yatırımcı için ne ifade eder bilemem fakat ücretsiz sağlık hizmeti vermeyi amaçlayan Docademic token sağlam partnerler bulmakta zorlanabilir.
sadece gelişmemiş ülkelere verecekler, afrikalılar gibi. diğer insanlar içinse bence ücretli olacak. sadece tanıtım ve iyi bir iş yapıyor izlenimi vermek için bu temayı kullanıyor olabilirler.
ben bu kripto paraların zamanla merkezli yapılar haline evrileceğini düşünüyorum. insanlar üzerinde daha fazla kontrolün sağlanması için ortaya çıktığını düşünüyorum. belki komplo teorisi gibi olacak ama... docademicte burada bir rol oynayabilir.
id2020 projesi var, mültecilere vs blok zincir temelli digital kimlik vererek başlayacak.
yine docademicle mültecilere ve afrikalılara sağlık hizmeti verebilirler.
bu şirin görünme işlemleri tamamlandıktan sonra ise daha önce bankaların ulaşamadığı bu insanlar, digital kimliklerle doğruladıkları cüzdanları ile birlikte bedava sağlık hizmeti alabilecek. tabi bu sırada kullandıkları bu cüzdanlar anonimlikten çıkmış, bankalara bağlanmış cüzdanlar olmuş olacak.
yani fakiri fukarayı kendi sistemlerini yaygınlaştırmak için kullanacaklar. yani bu fakir fukara, online ödeme yapmak istediği zamanda kendi elindeki sistemle ödeme yapmak isteyecek, böylece büyük alışveriş siteleride bu ödeme yöntemini kabul edecek. bu şekilde tüm dünya bu sistemi kabul etmiş olacak.
bil gatess örneğin id2020'yi destekliyor, yoksuluğu bitireceğiz vs. diyor. (sanki çok umurunda yoksullar) bir sürü vakıf var bu işin arkasında.
amacı bir banka kartı olmayan yoksullara da online alışverişin kapısını açmak ve birer cüzdan sahibi olmalarını sağlamak.
docademic'te bu kervana katılabilir ve çok güçlü sponsorlar bulabilir..