Bitcoin Forum
March 25, 2017, 11:51:04 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.14.0  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Miners detecting only 1/2 GPU of 3...  (Read 1060 times)
brunoshady
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 264

Dubs Get


View Profile
August 03, 2011, 02:10:47 PM
 #1

Guys, interesting problem here.


I have one motherboard with 3 pci-e slots, 2 x16 and 1 x4 and 2 XFX 5850 and 1 Sappire 5850 Xtreme...


Mining with 1 GPU in the x4 slot works perfectly, mhash's stays same as mining with x16 slots...


But I'm having trouble to mining with the 3 GPUs at the same time.. poclbm and phoenix doesn't recognize 3 GPUs... (didn't try other miners, but I prefer one of these)...


I've installed a fresh install of ubuntu, and linuxcoin, and in the aticonfig --list-adapters I get 3 adapters, 3 hd series, but when I open the miners, only 2 (or sometimes 1) appers, and the CPU...


what could it be?

PSU can handle them btw

😆
1490485864
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1490485864

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1490485864
Reply with quote  #2

1490485864
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1490485864
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1490485864

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1490485864
Reply with quote  #2

1490485864
Report to moderator
1490485864
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1490485864

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1490485864
Reply with quote  #2

1490485864
Report to moderator
brunoshady
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 264

Dubs Get


View Profile
August 04, 2011, 02:56:32 PM
 #2

anyone?

😆
cirz8
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
August 04, 2011, 03:08:42 PM
 #3

catalyst/sdk versions?
dummy-plugs?

Might want to test
Code:
aticonfig --initial --adapter=all -f

Mandatory?  123ABCcirz8CcieVh9UwThEX2vkoJF33Te
brunoshady
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 264

Dubs Get


View Profile
August 04, 2011, 07:20:41 PM
 #4

catalyst/sdk versions?
dummy-plugs?

Might want to test
Code:
aticonfig --initial --adapter=all -f


Its Linux, so, I guess, no dummy plugs required right?


Catalyst 11.5, .6, .7 with SDK 2.4

and the aticonfig --initial --adapter=all -f was executed

😆
brunoshady
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 264

Dubs Get


View Profile
August 05, 2011, 05:27:26 PM
 #5




😆
Beta-coiner1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518


View Profile
August 06, 2011, 05:59:41 AM
 #6

Update your bios or read your mobo manual there might be a restriction concerning more than 2 gpus.

If you believe this post has helped,please donate-

1JfwAiV8WbT9HtmQVvnkJ6KwUy9gLjzxdK
jondecker76
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 238


View Profile
August 06, 2011, 06:45:12 AM
 #7

Can you run other aticonfig commands against all 3 cards? I.e.
Code:
aticonfig --adapter=all --odgt
aitconfig --adapter=all --odgc
etc...

I wrote my own detection script for smartcoin - you can download the smartcoin_devices.py from svn (http://code.google.com/p/smartcoin/source/browse/branches/beta1/smartcoin/smartcoin_devices.py),
.  It would be interesting if it sees all 3 cards, as it uses pyopencl directly if you wanted to download and run it.

I have personally seen CPU devices improperly identified as an opencl GPU device, so perhaps you're getting the same thing, just in reverse?

RollerBot Advanced Trading Platform
https://bitcointalk.org/index.php?topic=447727.0
BTC Donations for development: 1H36oTJsi3adFh68wwzz95tPP2xoAoTmhC
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!