Bitcoin Forum
November 23, 2017, 07:10:27 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: What kind of power supply do I need for the HEX16B from technibit.eu?  (Read 568 times)
ThatRed
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
November 21, 2013, 03:45:48 PM
 #1

Hello,

I can't find any Information on the needed power supply for the HEX16B. What voltage (12V? 5V? 12V and 5V?) and amp should it provide? 

Can anybody help?

Regards,
Red
1511464227
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511464227

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511464227
Reply with quote  #2

1511464227
Report to moderator
1511464227
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511464227

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511464227
Reply with quote  #2

1511464227
Report to moderator
Join ICO Now Coinlancer is Disrupting the Freelance marketplace!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511464227
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511464227

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511464227
Reply with quote  #2

1511464227
Report to moderator
Gator-hex
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 490


View Profile
November 21, 2013, 03:55:10 PM
 #2

A PC power supply, it will run off 12v (Yellow 12v and Black ground) wires.

You should always aim for double your requirements to get in the most efficient power band.

Hex16B are about 50w each. If you bought 4 that's 200w, get a 400w PSU for best efficiency.

Where to get a HEX16B http://technobit.eu/index.php?id_product=52&controller=product&id_lang=1

Typical 400w PSU http://www.scan.co.uk/shop/computer-hardware/all/power-supplies/computer-psu-atx-power-supply-unit-300w-530w

Cheaper PSUs tend to be less efficient and have annoying noisy fans that run full speed all the time.

Also if power efficiency is important spend the extra 37 euro on the TL-MR3020 router with preloaded CGminer /dd-wrt it will save having a PC/Laptop on 24x7 which cannot beat 1.5w!

TL-MR3020 http://technobit.eu/index.php?id_product=37&controller=product&id_lang=1

Note the Wifi is disabled you will need to hook it up to a wired network connection.

Accessories you may need are USB cables and a USB hub (if you are running multiple Hex16B's)

ThatRed
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
November 21, 2013, 04:12:41 PM
 #3

Hello Gator-hex,

thank you for the information.

Regards,
Red.
vulgartrendkill
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518



View Profile WWW
November 22, 2013, 07:22:24 AM
 #4

Also,

Does it definately need a network cable or does it use usb?  Surely it cant need both?
ThatRed
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
November 22, 2013, 09:04:46 AM
 #5

You connect it via USB to a host controller like PC, RaspPi, TL-703N etc. capable of running cgminer and from there to the network.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!