-Böyle bir topic açıyoruz.Amacımız piyasada olupta işte çıktığı günden itibaren piyasada yer edinemeyip günden güne eriyen ve dibe doğru giden coinleri inceleyip bilgilendirmek.
-Benim gördüğüm çoğunun aşırı değer kaybetmesindeki en büyük etken yüksek hacimli borsalara girmemeleri yada girememeleri gibi diyebilirim.
-Çünkü inceleyince değer kaybeden pek çok coin hem düşük hacimli borsalarda talep az ve satılan coin sayısı çok olunca haliyle fiyatlar düşüyor.Satılan örnek 1.000.000 coin olunca misal alan tarafda 50.000-100.000 coin olursa haliyle günden güne düşmesi kaçınılmaz.
-Hemde anlaşılan coini çıkaran ico yönetimide biraz bu borsa işini iyi ayarlayamıyor demekki.
-Bazen yorumlarda görüyorum ripple yi yerden yere vuruyorlarda kardeşim rippleyi kuran yönetim işi bilmese ripple nin iş yaptığı borsalara bakınca işte o borsalara her coin açılırsa haliyle uçar yani.Para o ana borsalarda.
**** **** ***** ***** ****** ***** ***** * * ** * * *
-Bugünkü aşırı değer kaybeden coin
FirstCoinhttps://coinmarketcap.com/currencies/firstcoin/2 borsada işlem görüyor hacim düşük.üst linkden market yazan yere tıklayınca borsalar gözükür.
Birde historical data dan bakıyoruz ilk çıkış değeri
- Feb 05, 2017 0,740707 usd çıkış fiyatı
- Dec 17, 2017 18,02 usd en yüksek değeri
- Apr 28.2018 $0,048859 usd şimdiki fiyat
-İlk çıkış fiyatı ile bugünkü değeri arasında yaklaşık 15.1 kat değer kaybı var..
-En yüksek fiyat ile şimdiki fiyat arası fark ise 368.81 kat fiyat farkı var..
Bir başka mesajda gene başka coini bulup inceleriz inşallah.
birde paylaşımı beğenen ağalar merit tuşuna basarsa sanırım fena olmaz..