forumevi (OP)
Jr. Member
Activity: 238
Merit: 6
|
|
May 05, 2018, 02:11:23 PM |
|
Next Web‘in raporuna göre, Etiyopya hükumeti, kripto para girişimi Cardano (ADA) ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile ülkenin tarım endüstrisinde kullanılan teknolojiye Blockchain teknolojisi uygulanacak.
Cardano kurucusu ve CEO’su Charles Hoskinson, bu hareketi bir Tweet ile onayladı. Hoskinson, Etiyopya Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan bu anlaşmaya, yerli geliştiricilere Blockchain teknolojisini öğretmenin de dahil olduğunu belirtti. “Etiyopya Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile bir anlaşma imzaladık. Bunun sayesinde Blockchain geliştiricilerine eğitim vereceğiz ve tarım teknolojisinde Cardano’yu kullanacağız.”
Cordano’nun ana şirketi olan IOHK’de Afrika İşlemleri müdürü John O’Connor, Etiyopyalı geliştiricilerin, Cardano’nun Blockchain’ini kullanarak 2018’in sonundan itibaren tarım endüstrisini geliştirebileceğini açıkladı.
Anlaşma maddelerinin belirli taraflardan harekete geçme niyetini göstermek için kullanıldığı, ve herhangi bağlayıcı bir yükümlülük içermediği açıklanırken, proje için bir başlangıç tarihi ise henüz duyurulmadı.
2017’nin Eylül sonlarında piyasaya sürülen Cardano, 9.4 milyar dolarlık bir pazar oranına sahip olarak kripto para piyasasındaki ilk on sıralamasında yer alıyor. Bu altkoin Proof of Work (PoW) yerine Proof of Stake (PoS) kullanıyor, bu da söylenene göre daha verimli enerji elde etmeyi sağlıyor. ADA, 0.35 dolar civarlarından işlem görüyor.
Geçtiğimiz hafta lider global kripto para birimi borsası Binance, Doğu Afrika ülkesindeki ekonomik kalkınmayı desteklemek için Uganda Blockchain organizasyonu Crypto Savannah ile ortaklık kurduğunu açıkladı.
Kaynak: cointelegraph.com
|
|
|
|
iranli_tacir
Newbie
Activity: 154
Merit: 0
|
|
May 05, 2018, 02:29:01 PM |
|
bu tip anlaşmalar, koinlerin gelişimi için önemli, ben açıkçası olumlu buluyorum bu gelişmeyi. ama gene de hiç değilse bir hollanda tarzı ülke ile de anlaşmaya gidilebilirdi
|
|
|
|
turcalata
Member
Activity: 574
Merit: 13
|
|
May 05, 2018, 09:41:27 PM |
|
Cardano yani ADA son zamanlarda hızlandı. Zaten rakip olduğu coinler çok güçlü ve bir atılım yapması normaldi ancak birden hızlıca projeler gelmeye başladı. İlk ADA tabanı kullanacak olan Traxia projesi geldi. Ardından bu haberler sıklıkla çıkmaya başladı. Proje geliştiriceler ADA ile bir şeyler yapmak üzere sıraya girdi sanırım. Etiyopya çok büyük bir devlet olmasa da bu tarz devlet projelerinde yer alan platformlar geniş tabanlı kullanıma uygun olacaklardır ve değer artışı hızlı olacaktır. Ben 1 yılı aşkın süredir ADA coinlerimi tutuyorum ve uzunca bir süre daha satmayı düşünmüyorum. Beklentim öyle 1 ADA 1000$ olsun falan değil zaten büyük ihtimalle imkanı da yok (coin sayısının çok olmasından kaynaklı). Ama bugün olduğu yerden çok daha iyi yerlere gelecek bir proje. Zaten platform sadece Etiyopya değil merkezi olan devletinde desteğini aldığı için büyük potansiyeli olan bir platform. Tavsiyem takip etmeniz.
|
|
|
|
luckydag
|
|
May 05, 2018, 09:54:59 PM |
|
cardano'ya başlangıça göre çok güzel haberler gelmeye başladı sağlam bir ekip olduklarından eminim ben açıkçası ancak biraz daha fazla anlaşma haberleri yayınlasalar daha iyi olur diye düşünüyorum ben
|
|
|
|
georgemamat
Member
Activity: 476
Merit: 75
|
|
May 05, 2018, 10:44:06 PM |
|
Habrin içeriklerini iyi okumak lazım. Cardona için genel olarak iyi bir adım ancak yalnızca Etiyopya yı düşündüğümüzde farklı ülkerlede anlaşma yaparsa çok daha iyi olur
|
|
|
|
gumusi
|
|
May 05, 2018, 11:24:38 PM |
|
cardanodan güzel haberler geliyor, ama bence ülke bazında daha fazla ülkeye yayılmaları gerekiyor, yani 3-5 ülke ile olmaz, 200 e yakın ülke var dünyada
|
|
|
|
Eron
|
|
May 05, 2018, 11:33:13 PM |
|
Etiyopya belki ülke olarak çok önemsenmemiş olabilir fakat kıtlıkla mücadele eden fakir bir ülkenin blokzincir teknolojisini tarım alanında kullanmak istemesini çok önemli bir adım olarak görüyorum. Etiyopya gibi bir ülke blokzincir teknolojisini önemsiyor. Ülke olarak çıkarmamız gereken bir ders var.
|
|
|
|
simgesimge
Newbie
Activity: 101
|
|
May 06, 2018, 12:03:22 AM |
|
Gelişmemiş ülkelerin bu teknolojiye dört elle sarılması gerek. Ama tarım teknolojilerinde nasıl kullanılacak kapasitem anlamaya yetmedi. Finansal bir ortaklık da değilmiş doğrudan tarım teknolojileri için kullanılacakmış
|
|
|
|
pancupan1903
Jr. Member
Activity: 364
Merit: 5
|
|
May 06, 2018, 03:25:53 AM |
|
güzel bir haber . cardano yu ve etiyopya yı tebrik etmek gerek . blockchain teknolojisi farklı alanlarda kullanılmaya devam ediyor . bir çok değişik sektörden sonra şimdi de tarım sektörü çıktı . ben de merak ediyorum blockchain in faydaları nasıl yansıyacak insanlara.
|
BLOCKMASON LINK Create Web APIs From Any Smart Contract
|
|
|
adrenal09
|
|
May 06, 2018, 06:34:34 AM |
|
kripto paraların tanınması için güzel haberler. etiyopya dünyada en hızlı büyüme kaydeden ekonomiler arasında. ekonomisin yaklaşık %40'ı tarıma bağımlı. Bunları düşününce kripto para icin pozitif bir adim. Ama etiyopya ile birllikte ekonomisi gelişmiş , dünya ekonomisinde söz sahibi olan ülkelerden de benzer haberler gelmesi süper olur.
|
geeba | A NEW ERA OF DELIVERY SERVICE THROUGH ROBOTS, BLOCKCHAIN AND THE COMMUNITY
|
|
|
goncalvopietro
Member
Activity: 448
Merit: 12
|
|
May 06, 2018, 09:05:22 AM |
|
Afrika ülkeleri kripto para projeleri pilot uygulamaları için çok uygun. Hükümetler ekonominin istikrarsızlığından dolayı işbirliğine gönüllü oluyorlar ve faydalarını gördükçe daha da çok ilgi duyacaklar.
|
|
|
|
Night Trader A
|
|
May 06, 2018, 09:46:37 AM |
|
Hiç bir aktivitesini görmediğimiz Cardanodan güzel bir hamle gelmiş. Tarımda blockchain uygulamaları çok revaçta iyi bir adım olmuş.
|
|
|
|
Mobi Coin
Newbie
Activity: 182
|
|
May 06, 2018, 10:26:15 AM |
|
Cardanodan beklemediğim birşeydi. Hiçbirşey yapmadan da enteresan bir şekilde piyasanın üst bölümünde tutunan coinlerden biri.
|
|
|
|
salinizm
|
|
May 06, 2018, 05:49:09 PM |
|
Cardano'nun bu yaptığı bir nevi sosyal destek projesi gibi olmuş. Harbiden ekibin bu davranışı takdiri hak ediyor. Hem cardano'nun işlevselliğini de arttırarak resmen win-win durumları olmuş. Fiyata etkisi olur mu, haberin altı gerçekten dolarsa neden olmasın diyorum.
|
|
|
|
hollandalibaykus
|
|
May 06, 2018, 06:12:49 PM |
|
Cardanonun bu hareketi fiyatlara pek yansımamış görünüyor (: Yapılacak her iyilik kripto paraların imajı için güzel bir adım oluyor. Etiyopyayı seçmeleri de geri kalmışlık ve açlık problemleri olan bir ülke olduğunu düşününce çok güzel olmuş. Umarım faydalı bir girişim olur
|
|
|
|
portatifx
Newbie
Activity: 152
|
|
May 06, 2018, 11:38:32 PM |
|
etiyopyaya bak sen ya..o kadar geride bir ülke bu kadar yenilikçi bir teknolojinin peşine düşmüş gerçekten süper..
|
|
|
|
rafsa
Member
Activity: 252
Merit: 10
|
|
May 07, 2018, 05:18:47 AM |
|
haberin doğruluğu varsa coin piyasasında güzel karşılanacak bir haber. ama gönül ister ki büyük ülkelerde bunlara destek versinler. ama etiyopya gibi ülkeler ekonomik olarak sıkıntılarını coin piyasasıyla giderebilir.
|
|
|
|
rainmanstern
Newbie
Activity: 99
|
|
May 07, 2018, 05:22:40 AM |
|
ümit ediyorum bu tarz girişimler artar. darısı ülkemize
|
|
|
|
ogul
Newbie
Activity: 210
|
|
May 07, 2018, 05:36:16 AM |
|
helal olsun büyük cesaret bu tarz ülkelerin bunları yapması taktire şayan. umulurki büyük ülkelerde bu tarz anlasmalar yapsınlar.
|
|
|
|
ruffles2016
Sr. Member
Activity: 475
Merit: 250
Presale is live!
|
|
May 07, 2018, 07:57:02 AM |
|
Ooo her ne kadar Etiyopya çok büyük bir ekonomi olmasa da coinlerin legalleşmesi adına mükemmel bir haber. Bu tarz haberler mainstream medyada çok ilgi çeker. Blockchain dünyasını kalkındırır..
|
|
|
|
|