Bitcoin Forum
October 03, 2022, 11:50:36 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 23.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: How to mine Secondscoin [SEC] using Digitalocean Cloud VPS  (Read 2178 times)
virtualdn (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162
Merit: 1081


View Profile
December 22, 2013, 05:27:57 PM
Last edit: December 23, 2013, 04:07:05 AM by virtualdn
 #1

New coin! http://www.secondscoin.org/ cpu based!

https://bitcointalk.org/index.php?topic=381587.0

Here is a short tutorial to get you started with minimum investment and zero electricity costs.

I've tested the tutorial myself...currently mining with 94 khash/s on the smallest plan.

sign up for a digitalocean account here: https://www.digitalocean.com/?refcode=261c189a4aeb

Deposit at least 5 (better $10) and add coupon LINUX13 or GIT10 to get $10 extra bonus

create droplet - choose Ubuntu 13.04 x64 - it is better recommended to create one with 4 or 8 cpus at least

login via ssh (use putty) with your vps login details

execute the following commands:

sudo apt-get update

sudo apt-get install build-essential libcurl4-openssl-dev

wget http://stonefoz.myfastmail.com/cpuminer-quark.zip

unzip cpuminer-quark.zip

cd cpuminer-quark

CFLAGS="-O3 -msse2" ./configure

make

apt-get install screen

screen

./minerd -a quark -t 8 -o http://sec.mine-pool.net:9372 -u <YourSECAddress> -p xxx

(where -t 4 means 4 cpus for example, choose -t 8 for 8 cpus and so on)

That's all!

when logging back again use "screen -r" to restore session

If you like the tutorial please send me some SEC ===>  BCDvcMBpyaD59K6UBfoHuRZ9oDJiPZGnGm    ===> thanks!

1 BTC = 1 BTC
1664797836
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1664797836

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1664797836
Reply with quote  #2

1664797836
Report to moderator
There are several different types of Bitcoin clients. The most secure are full nodes like Bitcoin Core, but full nodes are more resource-heavy, and they must do a lengthy initial syncing process. As a result, lightweight clients with somewhat less security are commonly used.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction.
1664797836
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1664797836

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1664797836
Reply with quote  #2

1664797836
Report to moderator
1664797836
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1664797836

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1664797836
Reply with quote  #2

1664797836
Report to moderator
virtualdn (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162
Merit: 1081


View Profile
December 22, 2013, 05:42:14 PM
 #2

coins are coming!


1 BTC = 1 BTC
darthburnstuff
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


View Profile
December 22, 2013, 05:48:22 PM
 #3

virtualdn, you must work at DigitalOcean, you keep posting this for multiple currencies.  I opened an account there last night and it would only let me create one droplet.  I sent a support ticket so I could create more droplets and here was my response:

"Hello!

Cryptocurrency mining is very CPU intensive, and due to the shared nature of our CPU allocations large-scale cryptocurrency mining will seriously affect the quality of service we can provide to the neighbouring servers on the same hypervisors as servers running cryptocurrency mining operations.

So, while we do not specifically prohibit cryptocurrency mining, we do restrict accounts doing so to prevent large-scale operations from affecting our infrastructure.

Therefore, at this time, we do not provide droplet limit increases to accounts currently engaging in this activity. This includes opening additional accounts for the purpose of mining.

We apologize for this inconvenience, but we have to do our best to provide fair usage for all our users.

Regards,
Support Team
DigitalOcean"

Big waste of time.
virtualdn (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162
Merit: 1081


View Profile
December 22, 2013, 05:56:34 PM
 #4

i'm sure this is a recent measure, their servers must be overloaded, before you could open up to 5 at once.

in this case i recommend opening a single droplet with 4 or 8 cpus - it mines this coin very well! - i'm using only the smallest plan - it mines well look below


1 BTC = 1 BTC
note235
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 193
Merit: 100


View Profile
December 22, 2013, 06:13:33 PM
Last edit: December 22, 2013, 06:37:13 PM by note235
 #5

much thanks!
sending some SEC


I think this commands need to be added before unzipping
sudo apt-get install unzip
Aur3
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378
Merit: 250


Embrace change


View Profile
December 22, 2013, 06:42:02 PM
 #6

When I'll get coins for my shares at this pool to my SEC wallet? What time frame or amount needed?

Let's make a change. Change makes you better. Change makes you smarter. Change makes you healthier.
virtualdn (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162
Merit: 1081


View Profile
December 22, 2013, 06:50:50 PM
 #7

When I'll get coins for my shares at this pool to my SEC wallet? What time frame or amount needed?

every few minutes..

1 BTC = 1 BTC
jankko60
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 100


View Profile
December 22, 2013, 09:27:26 PM
 #8


I think this commands need to be added before unzipping
sudo apt-get install unzip


Confirmed Smiley

Maybe export PATH=$PATH/root/cpuminer-quark in .bashrc needed ?

or :  CFLAGS="-O3 -msse2" ./configure -> gcc error Wink

J
trinsic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 205
Merit: 100


View Profile
December 22, 2013, 09:58:42 PM
 #9

Working, thanks OP.
vual
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 714
Merit: 500



View Profile
December 23, 2013, 03:10:49 AM
Last edit: December 23, 2013, 04:01:09 AM by vual
 #10

Maybe remove the zip file and wget command out for git, that would only be 100x more professional...
also dont forget autotools-dev and automake, OP forgot it...

Code:
apt-get install git autotools-dev automake -y && git clone https://github.com/Neisklar/quarkcoin-cpuminer.git
cd q* && ./autogen.sh && ./configure && make


so many cpus.... Tongue

Code:

[2013-12-23 03:18:29] thread 5: 258182 hashes, 27.90 khash/s
[2013-12-23 03:18:29] thread 0: 219106 hashes, 23.71 khash/s
[2013-12-23 03:18:29] thread 1: 230301 hashes, 24.89 khash/s
[2013-12-23 03:18:29] thread 3: 220677 hashes, 23.85 khash/s
[2013-12-23 03:18:29] thread 7: 228756 hashes, 24.72 khash/s
[2013-12-23 03:18:29] thread 6: 229584 hashes, 24.81 khash/s
[2013-12-23 03:18:29] thread 4: 246676 hashes, 26.66 khash/s
[2013-12-23 03:18:29] thread 2: 234938 hashes, 25.39 khash/s


is this pool broken?
last payment from this pool....

Code:
Status: 499 confirmations
Date: 23/12/2013 08:56
Source: Generated
Credit: 0.37138 SEC
Net amount: +0.37138 SEC
Transaction ID: e596036c12faad59b29cba013890a1f48020007f0e21f71e7db3ed79744936f5

If you are paying 50cents a hour for cloud servers like this tutorial suggests then there is no room for downtime.
eon89
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 308
Merit: 250

★YoBit.Net★ 350+ Coins Exchange & Dice


View Profile
December 23, 2013, 05:23:35 AM
 #11

My earnings dropped substantially just now.

Can I check the dropplets are still running correctly somehow?

Is the pool messed up and if so do I need to restart my miners or will they fix themselves?

Morticio
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 100



View Profile
December 23, 2013, 05:28:52 AM
 #12

very big effort on logo...
48767137
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 30
Merit: 0


View Profile
December 23, 2013, 08:12:03 AM
 #13

i cannot connect to the server.  i added the nodes, but the connect sitll error. 

addnode=54.201.35.239
addnode=sec.mine-pool.net

is not ok.    pls help!
virtualdn (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162
Merit: 1081


View Profile
December 23, 2013, 08:46:22 AM
 #14

My earnings dropped substantially just now.

Can I check the dropplets are still running correctly somehow?

Is the pool messed up and if so do I need to restart my miners or will they fix themselves?

yes login again and enter command "screen -r" to resume

check and restart miner/change pool if necessary

1 BTC = 1 BTC
Sadrachss
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 57
Merit: 0


View Profile WWW
December 24, 2013, 05:11:10 AM
 #15

What pool are you guys using?
I'm using the sec.forkpool.com and so far nothing.
4.12MH / s and nothing I got nothing
Sadrachss
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 57
Merit: 0


View Profile WWW
December 30, 2013, 10:51:11 PM
 #16

Someone else is having problems with the quarkcoin-cpuminer?
Here he runs 3 minutes and appears: Terminated.

Would do a "echo '#! / Bin / bash" or something so that it automatically then run?
I do not know much of the ubuntu, could anyone help me?

Thanks.
Sadrachss
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 57
Merit: 0


View Profile WWW
January 04, 2014, 05:13:47 PM
 #17

Abandoned the coin?

https://github.com/secondscoin/secondscoin

404 Page Not Found.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!