zfrey
|
|
May 24, 2018, 11:48:12 AM |
|
4.6 dan yine 4.75i gördü faiz arttırımına gitmek için geç kalınmış olsa da yapacak bir şey yok sanırım. Engel olunamıyor arttıkça artıyor.
|
|
|
|
dumrul88
Member
Activity: 322
Merit: 15
|
|
May 25, 2018, 09:33:13 AM |
|
4.6 dan yine 4.75i gördü faiz arttırımına gitmek için geç kalınmış olsa da yapacak bir şey yok sanırım. Engel olunamıyor arttıkça artıyor.
yine izlediler izlediler en son harekete geçtiler. o harekette yine geç olduğu için herhangi bir şeye yaramadı. Biz halk olarak nasıl izliyorsak onlarda aynı şekilde izliyor. Elleri kolları bağlı. Ne yapacaklarını bilemiyorlar.
|
|
|
|
tartibaya
|
|
May 25, 2018, 11:46:13 AM |
|
Biraz abartarak söyleyeceğim ancak Dolar/TL oynaklığı çok enterasan bir hal almaya başladı. 2 günde 4.50 ile 4.80 arası geziyor fiyat btc den alışığız bu adranaline ama reel sektörü sarsar bu hal.
|
|
|
|
luppecuppe
|
|
May 26, 2018, 03:09:13 PM |
|
Sarstı da zaten dostum, bu kur ne zaman oynasa böyle ondan sonra hep "dıj güjler" diye bağırmaya başlıyorlar. Bu memleketin ekonomik olarak çivisi çıkmış durumda nasıl bir adım atıp düzeltirler bilemiyorum.
|
|
|
|
emrears05
|
|
May 26, 2018, 03:34:19 PM |
|
Rusya'nın rublesi dolar karşısında eriyor ülke açlık içinde kriz falan derdim eskiden. adamların dolar türünden dış borcu yok ve 400 milyar dolarlık mb de rezervi var. ilginç değil mi? asgari ücrete zam yapıyorlar dolar karşısında ruble eriyor ama bizimki gibi ithalata dayalı ekonomi ve pazar türkiye durumları o kadar yok. Asya ülkeleri ile yerel para birimlerini kullanarak işlerini hallediyorlar. adamlar doğru düzgün dolar kullanmıyor. bizim her yerden açık var.
|
|
|
|
Arksun
|
|
May 26, 2018, 09:09:55 PM |
|
Kuru sabitlemek iyi bir seçenek olsaydı şimdiye kadar on defa yapılrdı, mecbur kalmadıkça tercih edilecek bir yöntem değil. Mehmet Şimşek’in açıklamalarından bu konuda çıkarımda bulunmak zor.
|
|
|
|
ront
Newbie
Activity: 140
Merit: 0
|
|
May 26, 2018, 09:18:42 PM |
|
Sabit kur ulkemiz icin hic iyi bir sonuc olmaz. Bizi daha kotu bir duruma sokacaktir bunun yerine daha mantikli seyler yapmaliyiz. Dolari dusurmek imkansiz degil. Halkimiza buyuk is dusuyor. Herseyi devletten beklemeyin artik. Girisimci olun hazira konmayin kendiniz icin degil ulkemiz icin birseyler yapin artik. Tamam bastakiler dogru seyler yapmiyor gibi gorunebilir fakat bunu duzeltmez bir nebze bizimde elimizde.
|
|
|
|
lightbringer14
Jr. Member
Activity: 126
Merit: 2
|
|
May 26, 2018, 10:22:58 PM |
|
Eminim secime kadar surecektir bu olay. Sonrasinda umalimda dusmeye baslasin. Cunku piyasamiz yok olmakla yuzyuze.
|
◈ HYPERQUANT ◈ Platform for Professional Asset Management (https://goo.gl/wGkw41)
|
|
|
Suleiman the Magnificent
|
|
May 26, 2018, 10:32:44 PM |
|
Seçim haftasına kadar doları 5'in altında bir şekilde tutmaya çalışacaklar. İlk turda cb seçilemezse aradaki 2 haftada terör olayları çıkaramayacaklarına göre doların freni patlamış kamyon gibi gitmesine gram müdahele etmeyip biz gidersek ekonomi batar söylemlerine geçerler. Seçim sonrası da kim seçilirse seçilsin bizi iyi günler beklemiyor zaten. Sabit kur ise bunlardan beklenebilecek bir davranış ama o riski göze alabileceklerini sanmıyorum. Umalım da yapmasınlar öyle birşey.
|
|
|
|
jameshugo17
|
|
May 26, 2018, 11:02:41 PM |
|
Hiç bir mantıklı açıklama gelmiyor sadece Merkez bankasına mudahale et faizleri arttır deniyor peki ya sonra faizler artınca nasıl bir ekonomi bizi bekliyor pahalılık sona mı erecek zaten doların bu durumu pek salladığıda yok.
|
|
|
|
kschneezy
|
|
May 26, 2018, 11:14:35 PM |
|
Bu beyefendi bir başka boyutta yaşıyor olmalı, en son bir toplantıda 14 yıl daha böyle güzel yönetilirsek Avrupa'ya nal toplattıracağımızı açıklamış bulunuyor.
|
|
|
|
Komorhan
Member
Activity: 336
Merit: 12
|
|
May 27, 2018, 07:34:03 PM |
|
En büyük etkenleri sayacagim, CB merkez bankasına sürekli baskı kurmasından dolayı zamanında yapılmayan faiz yükseltmeleri, 2 yıla yakındır devam eden OHAL nedeniyle yabancı sermayenin ülkemize yatırım yapmaması, yanlış siyasi politikalar ve basiretsiz idarecilerin icraattan çok laf yapması .
|
|
|
|
Taratoor
Sr. Member
Activity: 630
Merit: 251
🤖UBEX.COM 🤖
|
|
May 27, 2018, 07:46:53 PM |
|
şuanki değer 1 USD = 4.70TL olarak gözüküyor kısa sürede 5TL ve üzerini göreceğiz gibi duruyor işimiz çok zor açıkcası ülke hiç iyi yere gitmiyor
|
|
|
|
tuanvie
|
|
May 27, 2018, 10:08:45 PM |
|
Maalesef akla ziyan açıklamalar ile geleceğimiz köreltiliyor, ekonomik olarak vatandaşa yansımalar hiç önemsenmiyor bugün bir paket çöp torbasına on lira verdim bu nedir yahu.
|
|
|
|
|
diderdrogba
Member
Activity: 406
Merit: 47
|
|
May 27, 2018, 11:38:35 PM |
|
Biraz ekonomi profesörlerimizi dinleseler bu durumun çözümünü onlar bas bas bağırıyorlar aslında. Eğitim yenilikçi düşünce ve üretim başka çaremiz yok
|
|
|
|
mappefaar
Jr. Member
Activity: 168
Merit: 1
|
|
May 28, 2018, 02:20:30 PM |
|
Dostum bu memlekette diploması olan liyakat sahibi insanlara ve onların görüşlerine değer verilmiyor, bu kafayla gidilirse de pek verileceğe benzemiyor. Keşke herkes bildiği işle meşgul olsa.
|
|
|
|
calmaral
Newbie
Activity: 168
Merit: 0
|
|
May 28, 2018, 02:53:29 PM |
|
Bugün Emin Çapa'nın aklın iznde programını izliyordum bu dolar bozdurma muhabbetine 2016 yılında 50$ ı olan adam o zaman bozdurduğunda bugün 4.55 lik kurla yaklaşık 535 lira zararda.Milletin cebindeki dolarla çözülecek sanki bu iş. Biraz mantıklı konuşsunlar artık.
|
|
|
|
xxxgr
Member
Activity: 336
Merit: 10
Metahash
|
|
May 28, 2018, 02:55:58 PM |
|
Mehmet Simsek muhtemelen yeni secilecek hukumette bakan olarak gorev yapmayacak. Ali Babacan zamaninda ne uyarilar yapti fakat dinlenmedi en sonunda faiz artislari onlenemez boyutlara geldi.
|
|
|
|
matrixturk
|
|
May 28, 2018, 09:02:52 PM |
|
Mehmet şimşeğin açıklamalarından sonra dolar durdurulamamıştı taki merkez bankasının peş peşe gelen müdahalelerine kadar. Ney seki bu müdahaleler etki olmuş durumda şimdilik. Umarım seçime kadar bu seviyede kalır kurlar.
|
|
|
|
|